June 11, 2020

2020 Preporod znamke DS v Sloveniji

Lansiranje znamke DS Automobiles v Sloveniji

2020 Preporod znamke DS v Sloveniji

S 15. junijem 2020 se na slovenskem tržišču premierno predstavlja znamka DS Automobiles, z odprtjem prvega salona DS STORE v LJUBLJANI na Baragovi 9, ter premierno predstavitvijo palete vozil znamke DS

S 15. junijem 2020  se na  slovenskem tržišču premierno predstavlja znamka DS Automobiles, z odprtjem  prvega salona DS STORE v LJUBLJANI na Baragovi 9, ter premierno predstavitvijo palete vozil znamke DS : DS 7 CROSSBACK in njegovo plug-in hibridno 4×4 različico DS 7 CROSSBACK E-TENSE, DS 3 CROSSBACK in njegovo 100% električno različico DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

Paleta vozil DS je bila zasnovana za kupce, ki se želijo izraziti, poudariti svoj osebni slog in imajo radi francoski šarm.

DS avtomobili so prepoznavni po svoji edinstveni in svoji “avantgardni” zasnovi, izpopolnjeni v vsaki podrobnosti, naprednimi tehnologijami in dinamično vedrino.

 

Doživite pravi “Sprit of Avant-Garde” (Duh drugačnosti), naj vas vozila DS zapeljejo s svojim dovršenimi linijami in pa izrednimi detalji. Naj vas zasvoji francoski prestiž.

 

Lepo vabljeni!

 

 

 

 

 

POSTULAT ZNAMKE DS AUTOMOBILES 

 

Aerodinamika, inovativne rešitve in neprekosljiva oblika – to so trije elementi, ki zaznamujejo vozilo DS 19, vozilo, ki ga je javnost prvič videla 6. oktobra leta 1955 in ostala brez besed. Znamko DS so po 34 letih spet obudili, z njo pa se Francozi vračajo med premium proizvajalce vozil. Vodilo je še vedno tehnika, eleganca in udobje.DS je znamka s tradicijo, znana po svoji avantgardnosti, odličnosti in tehnologiji.DS je znamka, ki spreobrača uveljavljene stilske zapovedi, da lahko kupcem avtomobilov ponudi več.DS je po svojem stilu, eleganci in skrbno izdelanih podrobnostih čuten in spektakularen.Znamka DS je nastala v Parizu in pooseblja strokovno znanje najboljših mojstrov francoske industrije prestiža.

Francoska avtomobilska znamka DS je bila ob svojem nastanku leta 2014 osnovana na izjemni dediščini avtomobila DS 19, ki je bil izdelan pred več kot 60 leti. Ta legendarni avtomobil je izražal vrednote inovativnosti, odličnosti in avantgardnosti. Oba z bratom, modelom SM, sta postala simbol francoskih avtomobilov višjega razreda. Tako kot DS iz leta 1955 tudi današnja vozila DS združujejo izjemen stil in tehnologijo, udobje in dinamičnost, plemenite materiale in eleganco. Zgodovino pišemo dalje in črki DS bosta po vsem svetu še naprej utelešali avtomobilski prestiž.

 

 

ZAČETKI IN OČETJE ZNAMKE DS

Projekt VGD, ki se je na pobudo Pierra Boulangerja začel leta 1938, da bi nadomestil avtomobil Traction Avant, se je končal šele 17 let kasneje z avtomobilom DS 19, ki je bil lansiran oktobra 1955.

ANDRELEFEBVRE

Pri razvoju in izpopolnjevanju tega avtomobila so glavno vlogo odigrali trije moški.Prvi od njih je bil André Lefèbvre. Po izobrazbi je bil letalski inženir, sicer pa tudi zagret zagovornik zlasti prednjega pogona ter aerodinamike, lahkosti in razporejanja mase v središče.
Drugi je bil Paul Magès, inženir samouk in izumitelj hidravlike. Prav on je izumil slavno hidropnevmatsko vzmetenje, poleg tega pa je zasnoval še hidravlični servovolan, sklopko in zavorni sistem avtomobila DS.

Zadnji od trojice je bil Italijan Flaminio Bertoni, nadarjen oblikovalec, kipar in slikar, ki skupaj s svojo ekipo risarjev stoji za revolucionarnimi in elegantnimi linijami avtomobila DS.

PAUL MAGES

 

2015, LANSIRANJE SAMOSTOJNE ZNAMKE DS

Mlada francoska znamka DS Automobiles je kot samostojna znamka nastala leta 2015 (popolna in strateška odcepitev od Citroëna). Ambicije znamke so poosebiti v avtomobilski branži pravi francoski luksuz in “know-how”. Pod vplivom svoje izjemne dediščine in avantgardnega duha DS ohranja vrednosti inovativnosti in drugačnosti, podedovane od prvega DS, ki je bil predstavljen leta 1955, in odpira nov teritorij na trgu premium vozil.