February 6, 2015

60 let modela DS

60 let modela DS

DS praznuje svojo 60. obletnico

ZNAMKA DS BO V MONTE-CARLU ZDRUŽILA TRI LEGENDE

Odyssey_Competition-ds3Slavje bodo otvorile tri legende, ki se bodo v tem mesecu sestale v Monte-Carlu:

 

DS 3 WRC v novi izdaji za sezono 2015, ki na zadnjih blatnikih nosi impozantno številko « 60 », in Sébastien Loeb, devetkratni svetovni prvak v reliju, bosta danes stala na startu 83. relija Monte-Carlo.

 

– Dirkalna izvedenka modela DS 21 iz leta 1966 pa se bo udeležila 18. relija Monte-Carlo za starodobnike (od 28. januarja do 4. februarja). Na startni črti v Reimsu, 30. januarja, bo tudi dirkalnik DS z logotipom znamke in številko 21, ki ga bo vozil Bob Neyret. Gre za resnično počastitev zgodovine, saj ima Bob Neyret v svoji bogati zbirki dosežkov tudi dve zmagi na reliju Monte-Carlo, ki si ju je priboril za volanom modela DS.

 

 

MEDNARODNI AVTOMOBILSKI SALONI V BARVAH 60. OBLETNICE MODELA DS

Znamka DS bo proslavila 60. obletnico modela DS tako na salonih za privržence starodobnih modelov, kot sta na primer Rétromobile (Pariz, Francija od 4. do 8. februarja) ali Techno-Classika (Essen, Nemčija od 15. do 19. aprila) in pa tudi na mednarodnih avtomobilskih salonih v Ženevi (Švica, od 5. do 15. marca), Šanghaju (Kitajska, od 22. do 29. aprila) ali Frankfurtu (Nemčija, od 19. do 27. septembra). Na teh prireditvah bo razstavila še nikoli videne primerke svojih starodobnikov in pa tudi nova vozila, ki bodo stala ob boku zgodovinskega modela DS.

 

SREČANJA OBOŽEVALCEV OB PROSLAVITVI 60. ROJSTNEGA DNE MODELA DS

Oboževalci modela DS širom celega sveta bodo proslavili 60. rojstni dan modela DS, od Belgije, 26. aprila, do Avstralije, od 2. do 11. oktobra. Eden izmed največjih mednarodnih dogodkov se bo odvijal od 22. do 23. maja na zgodovinskem dirkališču Montlhéry (Francija), kjer se bo sestalo okoli 700 starodobnih modelov DS.

 

DS teden:VELIKA PRIREDITEV OB PROSLAVITVI 60. OBLETNICE MODELA DS IN LANSIRANJA ZNAMKE

 

Od 19. do 22. maja bo znamka DS v Parizu, zibelki modela DS iz leta 1955 in zibelki znamke, sprejela predstavnike svoje svetovne mreže. Ob koncu tistega tedna, 23. in 24. maja, pa bo v samem osrčju organizirala prireditve za širšo javnost. Vidimo se torej v parku Jardin des Tuileries.