June 1, 2016

DS VIRGIN RACING NA STOPNIČKAH PRVENSTVA FORMULE E V BERLINU

DS VIRGIN RACING NA STOPNIČKAH PRVENSTVA FORMULE E V BERLINU

DS Virgin Racing trenutno zaseda tretje mesto v skupni razvrstitvi prvenstva formule E, za kar ima zasluge tudi Jean-Éric Vergne, ki se je izkazal s svojim odličnim nastopom. S francoskim dirkačem je moštvo DS Virgin Racing že četrtič v tej sezoni doseglo najboljši štartni položaj oziroma več kot katerakoli druga ekipa ...

 “Imamo dva nadvse talentirana voznika in zdi se, da je tudi naš dirkalnik zdaj izjemno hiter,” poudarja Alex Tai, direktor ekipe DS Virgin Racing Team. “Do sedaj smo osvojili več najboljših štartnih položajev kot ostali in s tretjega mesta skupne razvrstitve prvenstva nam je uspelo izriniti ekipo Dragon Racing.”
Voznika ekipe DS Virgin Racing, Jean-Éric Vergne in Sam Bird, sta na dirki za Berlin ePrix osvojila peto in enajsto mesto. Dan se je za ekipo začel zelo dobro, saj sta obe preizkusni vožnji minili brez incidenta, potem pa je naš francoski dirkač dosegel najboljši čas v zaključnem delu “superpole” in s tem ekipi privozil tretji zaporedni najboljši štartni položaj po tistih v Long Beachu in Parizu.
 “Ko dirko začneš z najboljšega štartnega položaja, stremiš za zmago,” razlaga francoski voznik. “Tako je bilo tudi danes, vendar pa je bil Buemi izjemno hiter. Ko me je prehitel in jo ucvrl naprej, sem vedel, da ga ne bom mogel ujeti. Mislim, da so bili zelo hitri tudi ostali dirkači, ki so me prehiteli. Opravili smo dobro delo in osvojili najboljši štartni položaj, kar je dokaz o prizadevanjih naše ekipe do dirkalnika, čeprav pa meni ni uspelo doseči več kot peto mesto. Kljub temu sem za ekipo DS Virgin Racing osvojil dragocene točke, s katerimi smo se povzpeli na tretje mesto skupne razvrstitve prvenstva. To me zelo razveseljuje, kajti ekipa si to zasluži.”
Bird pa se je medtem že na tretji dirki spopadel z Danielom Abtom za stopničke. Britanec je imel manj sreče, saj se je na samem začetku dirke zapletel v trčenje z nemškim dirkačem in poškodoval svoj prednji spojler. Direktor dirke se je odločil za skrajno previdno potezo in mu zaukazal, naj predčasno zapelje v bokse zaradi zamenjave prednjega dela dirkalnika. Birdovi inženirji so razočarani nad to odločitvijo spodbijali njegov ukaz, vendar neuspešno. Tako je Sam s četrtega mesta padel na enajsto in s tem so se razblinila njegova upanja, da bi se še naprej potegoval za naziv prvaka sezone.
“Ta odločitev me je res izjemno razočarala,” nam je zaupal Sam Bird. “Nisem pričakoval, da bom zaradi tako majhne poškodbe prejel črno oranžno zastavico. Kot sem povedal po radiu, mislim, da se moj prednji spojler ni kaj dosti premikal. S tem so se moje možnosti, da bi se potegoval za naslov prvaka, močno zmanjšale.”
V boksih so prednji del zamenjali povsem brez težav in izjemno hitro, toda Bird je do takrat že izgubil deset mest. Kljub velikim prizadevanjem, se mu ni uspelo vrniti nazaj med deseterico in dirko je končal na enajstem mestu. To pa je izjemno nespodbuden rezultat za voznika, ki bi lahko bil v primeru boljšega današnjega rezultata resen tekmec za naziv prvaka. “Zelo pa sem vesel za ekipo. Dolgo časa smo si prizadevali prehiteti Dragon Racing v skupni razvrstitvi in čeprav je bil današnji dan zame zelo nespodbuden, je moštvo DS Virgin Racing doseglo pravo zmagoslavje. Zdaj se bom osredotočil na London, kjer se bo več kot očitno odvil finalni boj sezone.”
“Nad svojimi vozniki sem izjemno ponosen,” je izjavil Alex Tai, direktor ekipe. “Sam je imel zaradi tiste odločitve veliko smolo, vendar pa bi brez tega nedvomno dosegel fantastičen rezultat. Kljub temu je dokazal ves svoj talent, saj je uspel po povratku v dirko pridobiti tri mesta. Jean-Eric Vergne je bil odličen v zaključnem delu “superpole”, kar dokazuje, da gremo v pravo smer. Imamo dva nadvse talentirana voznika in zdi se, da je tudi naš dirkalnik zdaj izjemno hiter. Do sedaj smo osvojili več najboljših štartnih položajev kot ostali in s tretjega mesta skupne razvrstitve prvenstva nam je uspelo izriniti ekipo Dragon Racing. V Londonu nas čaka oster boj, vendar pa sta naša voznika iz dirke v dirko boljša, kar velja tudi za naše celotno moštvo. Z navdušenjem pričakujem vse, kar nas še čaka, saj smo v dobrem položaju.”
“Vse bolj očitno postaja, da smo uspeli na dirkalniku izvesti številne izboljšave,” je zaključil Xavier Mestelan Pinon, direktor DS Performance. “Presrečen sem, da sta uspela naša voznika z dirkalnikom DSV-01 osvojiti najboljše štartne položaje. Še vedno se sicer soočamo z nekaterimi izzivi, vendar jih naša ekipa prizadevno rešuje. V tem trenutku bi jim želel čestitati za njihovo prizadevno delo, ki se je, kot smo lahko videli danes, izplačalo.”
Dirka ePrix v Londonu bo potekala od 2. do 3. julija na prizorišču Battersea Park. Za zaključek sezone bosta tisti vikend na sporedu dve dirki.