May 21, 2015

Omejene serije ‘1955’ ob 60. obletnici originalnega modela DS

Omejene serije ‘1955’ ob 60. obletnici originalnega modela DS

Znamka DS bo za proslavitev svoje 60. obletnice ponudila omejeno serijo izvedenk za vse modele iz svojega prodajnega programa.

«Pri kreiranju znamke DS smo črpali navdih iz izjemne dediščine, se pravi iz legendarnega vozila, ki v sebi nosi vrednote, kot so inovacija, odličnost in avantgardnost, se pravi vrednote, ki smo jih vzeli za svoje. Tako smo v današnjih vozilih DS združili izjemen dizajn in tehnologijo, udobje in dinamičnost, plemenite materiale in prefinjenost,» Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS

 

Ob 60. obletnici originalnega modela DS se je znamka DS odločila ponuditi omejeno serijo za vsa vozila iz svojega prodajnega programa: za DS 3 in njegovo različico Cabrio, za novega DS 5 in tudi za DS 4.

 

Modeli bodo v omejenem številu (1955 vozil DS 3 in DS 3 CABRIO, 955 vozil DS 4 in 955 novih DS 5) na policah prodajnih mest znamke od konca maja dalje, ekskluzivno pa si jih bo možno ogledati na prireditvi DS WEEK, 23. in 24. maja v parku Jardin des Tuileries v Parizu.

 

 Omejena serija, kjer se prefinjenost prepleta s skrbno narejenimi detajli

 

Modeli ‘1955’ se od drugih ločijo po modri barvi karoserije Encre (z dvobarvno streho pri vozilih DS 3 in DS 4), litih platiščih z osrednjimi okrasnimi pokrovčki v barvi Gold Mat, logotipu DS prav tako v barvi Gold Mat na pokrovu motornega prostora – spomin na originalni model DS -, ohišju zunanjih vzvratnih ogledal z lasersko vgravirano oznako DS in pozlačenimi nalepkami ‘DS 60 1955′ na prednjih in prtljažnih vratih.

Tudi notranjost izraža elegantno prefinjenost prek sedežev v polnem zrnastem usnju (napa usnje Trinitario za DS 3, polanilinsko usnje Criollo za DS 4 in novega DS 5) in tudi prek raznih dodatkov za individualizacijo podobe z napisom ‘DS 60 1955’ (preproge, posebni vzglavniki, oštevilčena ploščica, …).

 

Okolju prijazna omejena serija z zmogljivimi in učinkovitimi motorji.

 

Pri omejenih serijah bo lahko stranka izbirala med najnovejšimi bencinskimi in dizelskimi motorji skupine PSA, ki so zelo učinkoviti z  emisijami CO2 od 87 g/km (DS 3 BlueHDi 100 S&S BVM) do 136 g/km (novi DS 5 THP 165 S&S EAT6); vsi motorji so seveda opremljeni s tehnologijo Stop & Start in izpolnjujejo okoljevarstveni standard Euro 6. Ne smemo pa pozabiti še motorja Hybrid 4×4, ki je na voljo za novo vozilo DS 5.