September 28, 2016

PARIŠKI AVTOMOBILSKI SALON 2016: ONLY YOU, SVETOVNA PREMIERA DOŽIVETJA DS.

PARIŠKI AVTOMOBILSKI SALON 2016: ONLY YOU, SVETOVNA PREMIERA DOŽIVETJA DS.

Za svojo drugo udeležbo na pariškem avtomobilskem salonu vam je znamka DS Automobiles pripravila edinstveno potovanje v svoj svet. Razstavni prostor DS edinstvene zasnove vabi obiskovalce na potopitveno doživetje: z dediščino, znanjem, naprednimi tehnologijami in prihodnostjo prežeto potovanje.
Razstava je usmerjena v jutri in v središče postavlja model DS E-TENSE, ki ga bodo predstavili v potopitvenem doživetju 360°, v katerem boste lahko odkrili program ONLY YOU, program doživetij za stranke znamke DS, ki bo premierno predstavljen ob modelu DS 5 Commande Spéciale iz ponudbe DS po meri, vozilu DSV-02, 100-odstotno električnem enosedu za 3. sezono prvenstva FIA v Formuli E, ter liniji izdelkov DS Performance Line.
Obiščite nas med 1. in 16. oktobrom v hali 1 razstavišča Parc des Expositions de la Porte de Versailles.
Kupce znamke DS vabimo, naj doživetje znamke DS začnejo z rezervacijo storitve DS Parking Valet v mobilni aplikaciji MyDS. S tem si zagotovijo storitve osebnega valeta, ki bo poskrbel za parkiranje njihovega vozila DS za čas obiska salona in jim ga vrnil, ko bodo z ogledom zaključili.

Želeli smo, da bi na avtomobilskem salonu naši obiskovalci doživeli edinstveno in po meri prikrojeno izkušnjo po programu ONLY YOU, programu ekskluzivnih storitev DS, ki ga premierno predstavljamo v Parizu in ga bomo postopoma uvedli po vsem svetu. Predstavili bomo tudi novo izvedenko modela DS 5, prvo izvedenko DS Commandes Spéciales, rezultat procesa sooblikovanja, v katerem so sodelovali Thierry Métroz, direktor stilskega oddelka DS, naši vrhunski rokodelci za znamko DS in ga. L, naročnica modela DS. Na obiskovalce čakajo še mnoga druga čustva s podpisom DS,” je povedal Yves Bonnefont, generalni direktor DS Automobiles.

DS na površini 1120 m2 vabi obiskovalce, naj se podajo v osrčje znamke. Razstavni salon znamke DS je zasnovan na način, ki ga na avtomobilskem salonu doslej še ni bilo. Je pravo vabilo na potovanje v svet znamke po poti, ki jo sestavljajo izjemni avtomobili in nepričakovani trenutki. Dediščina, znanje, napredne tehnologije, doživetje DS Only You, Lounge DS, to so postojanke, ki bodo med potovanjem usmerjale obiskovalce.

Doživetje bo potekalo v umirjenem ambientu, dišečem ozračju in ob razkošnih glasbenih podlagah.

 

TENUTEK V IZJEMNI ZGODOVINI

Obisk se začne z nastankom znamke in izjemno dediščino, iz katere DS Automobiles danes črpa svoj avantgardni duh: modela Citroën DS in SM, dva legendarna avtomobila iz avtomobilske zgodovine 20. stoletja.

Na razstavi fotografij in maket je med drugim na ogled “Hippopotame” iz leta 1949, ki v dolžino meri dober meter in tehta 23 kg ter predstavlja pogled v zgodovino teh modelov, ki so bili avantgardni po oblikovanju in naprednih tehnologijah.

Z listanjem skozi 180 skic stilskega oblikovanja vozil lahko obiskovalci v nekaj minutah ali nekaj urah pregledajo 60 let zgodovine.

 

TRENUTEK ZA ZNANJE IN IZDELAVO PO MERI

V prostoru, poimenovanem Savoir-faire DS, bodo obiskovalci lahko božali usnjene kože, ki krasijo modele DS, ter dobili vpogled v znanje vrhunskih usnjarskih mojstrov pri DS, katerih izjemen talent se odraža v vseh kreacijah znamke. Mojstri bodo obiskovalcem vse dni salona predstavljali svoje delo in materiale.

 

Znamka DS veliko pozornosti namenja prefinjenosti in do potankosti dodelanim detajlom ter pri tem išče navdih v odličnosti draguljarstva, usnjarstva, visoke mode in znanja francoskih prestižnih znamk, ki so prepoznavne po vsem svetu. Vezenine, kovinski elementi, usnjene obloge, vdelani dragulji … Pozornost na detajle, izbira plemenitih materialov in izdelava po meri so lastne znamki DS in njenim izdelkom dajejo edinstven stil.

Na salonu znamka predstavlja edinstvene kreacije, ki so plod sodelovanja z velikimi francoskimi oblikovalskimi hišami:

 • ‘torba za čelado’, izdelana v sodelovanju s hišo Maison Moynat. Torba iz naravnega telečjega usnja v ekskluzivnem barvnem odtenku Terre de Sienne je izdelana ročno in v skladu s tradicijo vrhunskih usnjarskih obrtnih mojstrov;
 • ura, edinstven primerek, ki so ga izdelali pri BRM Chronographes. Ta ura je pravi koncentrat urarske tehnologije (Records TB). Zasnovana je bila za voznika oziroma voznico vozila DS E-TENSE, ki jo lahko nosi na zapestju ali jo pritrdi na sredinsko konzolo v vozilu.
 • zvočnik FOCAL po zgledu zvočnikov vozila DS E-TENSE s kakovostjo reprodukcije zvoka, ki izpolni pričakovanja najzahtevnejših avdiofilov.
 • notranjost “Parisienne Chic” modela DIVINE DS z vezeninami, ki so jih pripravili v oblikovalski hiši Maison Lesage. Od leta 1860 ta izdelovalec vezenin sodeluje z največjimi modnimi oblikovalci. Vezenje je natančno ročno delo in umetnost, ki se prenaša iz roda v rod in se lepo povezuje z dragocenimi materiali, kot so svila, biseri in kristali.

 

Opremljena s tem znanjem in partnerskimi povezavami znamka DS Automobiles premierno predstavlja ponudbo Commandes Spéciales”, ponudbo po meri izdelanih modelov DS. To pobudo je navdahnila zgodovina znamke DS, zlasti njenega predsedniškega modela DS Presidentielle in prestižne izvedenke DS Prestige, poleg tega pa je odraz izkušenj velikih francoskih prestižnih oblikovalskih hiš, ki svojim kupcem nudijo storitve po meri.

Na pariškem avtomobilskem salonu znamka predstavlja prvi izdelek, ki je bil ustvarjen po naročilu stranke: DS 5 Commande Spéciale. Zgodovina se začne z željo. Željo, ki jo je ga. L., naročnica vozila DS 5, izrazila in opisala direktorju stilskega oddelka pri znamki DS Automobiles, Thierryju Métrozu. Zanj “je skoraj vse mogoče. Stranka lahko spremeni celotno atmosfero svojega vozila DS, od usnjenih sedežnih prevlek do armaturne plošče in izjemnih materialov preprog. Skupaj z oblikovalcem lahko ustvari tudi svoj lasten barvni odtenek za karoserijo. Tu je seveda veliko prostora za ustvarjalne ideje.”

 

Ko je bil seznam želja pripravljen, so se obrtni mojstri, ličarji in usnjarji lotili dela. Po štirih mesecih ročnega dela, ki terja strast in veliko spretnosti, je bil ta edinstven DS 5 dokončan. Rezultat njihovega dela je vozilo, pobarvano v lesketajočo globoko črno barvo, poimenovano Stardust Black, ki je bila ustvarjena posebej za naročnico tega vozila, in ima izjemno prefinjeno notranjost.

V potniškem prostoru je ključna beseda uglajenost: slavno izdelavo sedežnih prevlek v videzu paščka ročne ure je nadomestila izjemna pletena izdelava prevlek v napa usnju. Enak vzorec je uporabljen tudi na vratnih ploščah, zgornjem delu armaturne plošče, sredinskem naslonu za roke in zadnji polici. Notranje dekoracije (volanski obroč, vratne kljuke, strop) so prevlečene s črnim usnjem kovinskega videza, da še dodatno izstopajo.

Kanček norosti so v vozilo vnesli z uporabo velurja v intenzivni zeleni barvi Amétryne (podobna barvi modela DS E-Tense, ki je navdušil naročnico) v notranjosti predalov in na debelih in udobnih preprogah. Piko na i daje ročaj prestavne ročice iz titana, ki je izdelan s tehniko 3D tiskanja in z vzorcem pletenega usnja.

Prefinjenost pomeni skrbno dodelane detajle, zato je zadnja polica v celoti oblečena v usnje ter opremljena z žepom, v katerem bo lastnica lahko shranila kostim ali svečano obleko. Sešili so še edinstven komplet skladnih kovčkov iz telečjega usnja s satenasto podlogo v zeleni barvi Amétryne. Nenazadnje so po zgledu vrhunskih izdelovalcev prestižnih izdelkov v predal pod sredinskim naslonom za roke namestili tablico, na kateri piše ‘Réalisé par l’Atelier DS – septembre 2016’ (Izdelano v ateljeju DS – september 2016), kar zaznamuje oblikovanje v sodelovanju z naročnico.

 

 

TRENUTEK ZA NAPREDNE TEHNOLOGIJE

Ko bodo nadaljevali pot, bodo obiskovalci vstopili v območje naprednih tehnologij, ki prikazuje obsedenost z učinkovitostjo in zmogljivostmi, ki jo v sebi nosijo avtorji modelov DS.

Najbolj markantna ilustracija, ki bo premierno predstavljena svetu: DSV-02. Ta 100-odstotno električni enosed, katerega prve fotografije bodo objavljene 26. septembra, so razvili inženirji oddelka DS PERFORMANCE. Menjalnik, električni motor, zadnje vzmetenje in elektronika za upravljanje motorja, to je nekaj točk, na katere so se osredotočili strokovnjaki enote za avtomobilski šport pri znamki.

DSV-02 bo stal na startu dirke 9. oktobra v Hongkongu, kjer bo otvoritvena tekma tretje sezone prvenstva FIA v formuli E. Sodelovanje v tem avtomobilskem športu za znamko predstavlja priložnost za preizkušanje svojih postopkov in pospešitev njihovega izpopolnjevanja. DS PERFORMANCE ima nalogo, da na podlagi pridobljenih izkušenj v formuli E prispeva k razvoju tehnologij, s katerimi bodo jutri opremljeni modeli DS, visoko zmogljiva električna in hibridna vozila.

 

TRENUTEK “ONLY YOU, EDINSTVENO DOŽIVETJE, PREŽETO S PRIHODNOSTJO ZNAMKE

V osrčju razstavnega prostora v ambientu DS obiskovalce pričakujejo lepa doživetja.

Začnimo z razstavljenim modelom DS E-TENSE. Vozilo združuje pristnost obrtniškega znanja in ustvarjalnost, ki jo omogočajo inovativna digitalna orodja. Je prizma, skozi katero oživlja prihodnost znamke DS, prežeta z visoko tehnologijo in prefinjenostjo. Stilisti znamke DS so se posvetili sleherni podrobnosti in izpopolnili izklesan videz tega zmogljivega modela GT. Avantgardni DS E-TENSE uporablja tehnologijo, da se z njo odmakne od stilističnih klišejev. Parametrični dizajn, ki se navdihuje pri visoki modi in arhitekturi, je omogočil oblikovanje velike prednje okrasne maske in futuristične armaturne plošče. Osemsto ur je bilo potrebnih za izdelavo potniškega prostora v sodelovanju z usnjarjem MOYNAT, urarjem BRM Chronographes in strokovnjakom za akustiko FOCAL, rezultat pa je prestižen ambient, ki mu ni para. Poleg povsem nove silhuete DS E-TENSE polno zaživi s svojim zmogljivim električnim pogonskim sklopom, ki razvije 402 konjski moči in 516 Nm navora. Z dosegom nad 300 km se DS E-TENSE uvršča med zelo zmogljive modele GT.

Drugo čustvo, potopitvena predstava ONLY YOU, program ekskluzivnih storitev, ki bodo premierno predstavljene na pariškem avtomobilskem salonu.

Ob boku modela DS E-TENSE se bodo obiskovalci znašli v središču projekcije, ki se razprostira na 360° in jih bo popeljala v svet znamke DS. Svet, prežet z umirjenostjo in ekskluzivnostjo. Tega ne smete zamuditi!

 

ONLY YOU, DOŽIVETJE DS: PODROBNOSTI

Na pariškem avtomobilskem salonu bodo obiskovalci razstavnega prostora DS odkrili več kot le svet znamke in njenih izjemnih vozil! DS Automobiles jih namreč vabi na potopitveno doživetje, v katerem jim bodo premierno predstavili program storitev in ekskluzivnih ponudb, ki bo na voljo po vsem svetu. Program, poimenovan ONLY YOU, je eden od stebrov strategije znamke in posvečen vsem strankam DS, ki so pri znamki DS kupili vozilo ali storitev za mobilnost.

 

S programom ONLY YOU družba DS Automobiles postavlja temelje za drugačno izkušnjo, prefinjeno in avantgardno. Pozornost, odzivnost, prilagoditev po meri, gladek potek, dolgoročen in nemoten odnos … To so ključni dejavniki programa.

 

ONLY YOU zajema tri glavna načela, po katerih program odstopa od ostalih:

– DS je vedno ob stranki. Stranka se lahko odloči obiskati znamko DS ali naroči, naj znamka DS pride k njej. Stalno ji je na voljo svetovalec DS, ki odgovarja na njena vprašanja.

– DS zagotavlja mobilnost stranke.

– za DS je vsaka stranka edinstvena in se mora počutiti posebno. Njena lojalnost je nagrajena s prednostmi, ki so ji na voljo.

 

Pripravljajo več pobud. Nekatere bodo najprej na voljo v Franciji, leta 2017 bodo na voljo še po Evropi in na Kitajskem, leto kasneje pa po preostalem svetu. ONLY YOU sestavljajo:

 

DS, VAM NA USLUGO

Za enostaven in nemoten odnos med znamko ter njenimi strankami in potencialnimi kupci DS Automobiles vzpostavlja enotna in večkanalna vrata za odgovore na vprašanja, obravnavo zahtevkov in splošno komunikacijo. V ta namen bosta na voljo telefonska številka in spletni portal. Stranka lahko pokliče na telefonsko številko 0969 32 1955, kjer so ji od ponedeljka do sobote med 8. in 22. uro na razpolago za vsa pojasnila. Obišče lahko tudi spletno mesto http://dsautomobiles-fr-fr.custhelp.com/app/home, kjer se s predstavniki znamke lahko pogovarja po spletu (Tchat) ali poišče odgovor z uporabo iskalnika po najpogostejših vprašanjih.

 

DS VALET

In če storitev valeta ne bi bila ekskluzivno na voljo le v prestižnih hotelih in uglednih restavracijah? DS vzpostavlja storitev DS VALET, s katero želi strankam prihraniti čas in olajšati njihovo mobilnost.

Storitev valeta oziroma osebnega dostavljalca vozila si lahko naročite z nekaj kliki v mobilni aplikaciji MyDS, valet pa bo prišel po vaš avtomobil DS in ga odpeljal na periodično vzdrževanje ter vam ga od tam pripeljal (DS Service Valet), lahko pa vam ga tudi prevzame in parkira, ko se zvečer odpravite v mesto (DS Parking Valet). Storitev DS VALET trenutno vzpostavljamo v Parizu, sčasoma pa bo na voljo v velikih mestih, v katerih je prisotna znamka DS Automobiles.

Od 1. do 16. oktobra bodo lastniki vozil DS, ki bodo obiskali pariški avtomobilski salon, lahko premierno izkusili storitev DS Parking Valet. Če to želijo, si morajo prenesti mobilno aplikacijo MyDS in se v njej registrirati, nato pa bo njihov osebni valet prevzel njihov DS ob prihodu na razstavišče Parc des Expositions.

 

DS ASSISTANCE

V določenih situacijah je dobro, če se ne počutimo sami. Če se vam zgodi prometna nesreča, se vam predre guma, pomotoma natočite napačno gorivo, izgubite ključe ali jih zaklenete v vozilu in ob podobnih neprijetnih pripetljajih s storitvijo DS Assistance znamka svojim strankam nudi brezplačno asistenco dan in noč, vse dni v tednu, in sicer v Franciji in 43 drugih evropskih državah.

Na vsak telefonski klic se oglasi izkušen referent asistence, ki govori v jeziku stranke, ne glede na državo, v kateri se ji je pripetila nevšečnost. Njegova naloga: vzpostaviti povezavo med operaterjem pomoči na cesti in stranko.

Stranka lahko operaterja pomoči na cesti spremlja tudi na svojem mobilnem telefonu z uporabo geolokalizacije in tako stalno ve, koliko časa mora še počakati do njegovega prihoda.

Stranki brezplačno popravijo vozilo ali ga odpeljejo do najbližjega pooblaščenega serviserja DS (ali po izboru stranke, če je oddaljen do 30 km). Če se težava zgodi več kot 100 km od strankinega doma, lahko stranka prosi za prevoz vozila DS do svojega izbranega domačega pooblaščenega serviserja. V vsakem primeru se ji ponudi rešitev za mobilnost, da lahko nadaljuje pot.

 

DS RENT

Ta storitev vsem, ki si to želijo, ponuja potep z vozilom DS. Znamka pripravlja ponudbo kratkoročnega najema, ki jo bodo nudili člani njene prodajne mreže, saj želi vsem omogočiti izposojo vozil DS za nekaj ur ali nekaj dni, da bodo lahko spoznali in ocenili modele iz kolekcije DS. Izjemen trenutek, nenačrtovan dogodek, konec tedna … DS RENT zagotavlja, da boste ob vsaki priložnosti lahko vozili DS po svoji meri.

DS RENT je za stranko DS tudi jamstvo, da ji bo med vzdrževanjem ali servisiranjem pri njenem pooblaščenem serviserju na voljo rešitev za mobilnost DS.

DS je enostavno rezervirati:

 • po telefonu na 09 69 36 33 00, od ponedeljka do sobote med 8.30 in 19. uro. Na voljo vam je posebna ekipa.
 • na spletu na dsrent.fr (od 27. septembra 2016).

Za DS Automobiles je oseba, ki uporablja vozilo DS, naj bo kot lastnik ali najemnik, stranka, ki jo je treba sprejeti v prostorih, ki se povsem skladajo s svetom znamke DS. Zato na primer lahko uporablja storitev DS Parking Valet, da se izogne iskanju parkirnega mesta.

DS RENT že deluje v butični trgovini DS STORE Paris République.

 

KLUB DS PRIVILEGE

Zasebni dogodki in koncerti, otvoritve razstav, tečaji kuhanja z vrhunskimi kuharji, srečanja z vrhunskimi francoskimi strokovnjaki z različnih področij, to je le nekaj ekskluzivnih doživetij, ki jih KLUB DS PRIVILÈGE nudi lastnikom vozil DS. Trenutno je na voljo v Franciji www.ds-privilege.fr in Italiji www.dsprivilege.it, sčasoma se bo razširil še na ostale države, v katerih je prisotna znamka DS, obogatil pa ga bo še poseben program nagrad za lojalnost članov.

 

MyDS

MyDS je nepogrešljiva mobilna aplikacija za vse kupce vozil DS, saj jim omogoča povezovanje z vozilom in z lastnim okoljem. Spremlja jih pred in med vožnjo ter po njej:

– PRED VOŽNJO jim poenostavi življenje, saj jim pomaga poiskati njihovo vozilo DS na podlagi položaja, ki si ga shrani,

– MED VOŽNJO zagotavlja preglednost, saj spremlja poti in porabo goriva,

– PO VOŽNJI postane vodič, s katerim se lastnik vozila DS peš odpravi od parkirišča do cilja.

MyDS vsebuje tudi druge uporabne funkcije in storitve za prihranek časa, med drugim:

– geolokalizacijo prodajnega mesta DS v bližini

– neposredni dostop do storitve DS, VAM NA USLUGO za vsa vprašanja, ki se stranki porajajo

– neposredni dostop do storitve DS ASSISTANCE, če jo stranka potrebuje

– vpogled v spremno dokumentacijo vozila DS.

MyDS nudi še možnost:

–   pregledovanja vseh pogodb,

–   svetovanja o vzdrževanju vozila DS in podroben pregled vseh posegov, ki jih je treba opraviti. Stranke prejmejo tudi opomnike za različne datume, pri katerih aplikacija samodejno upošteva tudi stil vožnje uporabnikov vozila,

–   naročanja na termin po spletu za vzdrževanje vozila DS,

–  iskanja in razvrščanja opravljenih poti po kategorijah (prosti čas ali službena pot).

Aplikacija MyDS zbira informacije o vzdrževanju, opravljenih poteh in ponudbah storitev. Zasnovana je kot glavna vhodna točka v svet znamke, zato se bo njena uporabnost sčasoma širila še na nove storitve, kot so na primer DS VALET, DS RENT, KLUB DS PRIVILEGE in še Mirror Lync, ki omogoča branje prejetih sporočil na pametnem telefonu ali narekovanje sporočil za pošiljanje.

 

Aplikacija MyDS je trenutno v postopku vzpostavljanja in bo v Franciji na voljo od petka, 23. septembra 2016, nekoliko kasneje v Belgiji, Luksemburgu, Nemčiji, Španiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem, oktobra še v Italiji, Švici, Avstriji in na Portugalskem ter novembra v Braziliji.

 

TRENUTEK ZA KOLEKCIJO V AVANTGARDNEM STILU

Na koncu doživetja ONLY YOU bodo obiskovalci prispeli v Lounge DS, kjer bodo odkrili pet modelov iz aktualne kolekcije. Ogledali si bodo lahko višek znanja DS in stila DS, avantgardnega in prepoznavnega stila, ki prinaša izklesane karoserije, plemenite linije, prepoznaven prednji del z obliko dvojnih kril, intenzivne luči in absolutno prefinjenost vseh detajlov aktualnih modelov DS. Občutili bodo tudi spoj med tradicionalnim znanjem in avantgardnim duhom, ki modelom DS daje to edinstveno osebnost.

Predstavljajo se:

 • DS 3 PERFORMANCE BLACK SPÉCIAL, dinamična in prepoznavna različica novega modela DS 3, ki je opremljena z motorjem z 208 konjskimi močmi v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom (MCM) s posebnimi prenosnimi razmerji in diferencialom z zaporo Torsen®. To vozilo razvije izjemno pogonsko moč in med vožnjo odlično drži smer. Njegov športen in prefinjen značaj dodatno okrepi oprema Black Spécial, v kateri je karoserija mat črne barve v kombinaciji s sijajno zlato streho. Temno karoserijo poudarjajo karbonski dodatki na bočnih okrasnih letvah. Notranjost je odraz zunanjosti, saj sta armaturna plošča in podnožje prestavne ročice v sijajni zlati barvi, obogatena pa je še z dodatno opremo za udobje in varnost.
 • DS 3 CABRIO SPORT CHIC PURETECH 130 v zeleni barvi Saphir ter s streho iz platna z logotipom znamke ima šik in prefinjeno notranjost v rjavem usnju Trinitario.
 • DS 4 PERFORMANCE LINE THP 210, limuzina po zgledu izvedenk GT, ima karoserijo v sivi barvi Platinum in črno streho. Na pokrovu motornega prostora, zunanjih vzvratnih ogledalih, prednjih vratih in zadnjem spojlerju ima značko v kombinaciji karminsko rdeče, bele in zlate – to so barve linije DS PERFORMANCE. Notranje oblazinjenje je kombinacija zrnastega usnja in tkanine Dinamica. Sedeži s prešivi v karminsko rdeči, beli in zlati barvi utelešajo ekskluzivno znanje znamke DS. Naslonjala prednjih sedežev elegantno poudarja izvezen napis “DSPERFORMANCE Line”.
 • DS 4 CROSSBACK TERRE ROUGE BLUEHDI 180 EAT6. DS 4 Crossback Terre Rouge, ki je odet v povsem novo mat oranžno barvo Tourmaline, obljublja dogodivšč Njegova barva je ekskluzivna za znamko DS in poudarja njegove linije. Svojo osebnost vozilo izraža tudi s črnimi 18-palčnimi litimi platišči, zatemnjenimi zadnjimi stekli, aluminijastimi pedali in črnimi sedeži iz zrnastega usnja Basalte.
 • DS 5 SPORT CHIC BLUEHDI 180 EAT6. Paradni konj znamke DS je na salonu predstavljen v biserno beli barvi in z notranjim oblazinjenjem iz polanilinskega usnja Criollo.

 

DS NA PARIŠKEM AVTOMOBILSKEM SALONU PREDSTAVLJA ŠE:

BUTIK DS

Ljubitelji znamke DS in vsega lepega bodo v času pariškega avtomobilskega salona v butiku našli paleto izdelkov za življenjski slog, ki so jih izdelali pri znamki DS, da bi z doživetji DS obogatili tudi vsakdanjik.

V butiku DS bo na voljo bogata kolekcija predmetov, ki so izdelani v prepoznavnem stilu znamke: francosko znanje o prestižu, prefinjenosti in izdelavi po naročilu.

 

Obiskovalci se bodo lahko pustili zapeljati:

 • paleti miniatur zgodovinskega modela DS in sodobnih vozil DS – na voljo bo tudi DS E-TENSE v pomanjšanem merilu.
 • izboru zapestnih ur, med drugim T12-44-DRIVEMASTER-DS. Ta ura nosi znak DS Automobiles, zasnovali pa so jo urarji BRM Chronographes. T12-44-DRIVEMASTER-DS je tretja zapestna ura, ki jo je za znamko DS izdelal francoski urar BRM Chronographes. Ponaša se s samodejnim in po meri izdelanim mehanizmom. Ta edinstven model ima ročno pobarvano zlato številčnico, pašček z ekskluzivnimi šivi z biseri karminsko rdeče barve ter monogram DS.
 • liniji usnjene galanterije z logom DS, od listnic, etuijev za kreditne kartice in telefone iPhone do torbe DS 48H. Slednjo so zasnovali v stilskem oddelku DS, izdelali pa so jo v francoski tradicionalni usnjarski obrtni delavnici v 500 oštevilčenih izvodih. Prepoznavna je po kombinaciji drznih linij in pristnosti. Izdelana je iz gladkega in reliefnega telečjega usnja, polna detajlov in skrbno dodelanih elementov.

Tistim, ki jih bo zapeljala ponudba usnjenih izdelkov v butiku DS, bo na voljo še posebna storitev – izdelkom bodo lahko dodali svoje inicialke. V prostoru, posvečenem znanju DS, jim bo do 16. oktobra ob četrtkih in petkih med 15. in 21. uro ter ob sobotah in nedeljah med 13. in 19. uro na razpolago obrtnik pozlatar.

 

V butiku DS na odkritje čakajo še mnogi drugi zakladi, razni edinstveni izdelki in predmeti:

 • okrašen etui za očala in zapestnica iz spletene kovinske mrežice,
 • etui za iPad s presenetljivo podlogo iz ribjega usnja,
 • zrcalo za ličenje z gladko zbrušeno kovinsko površino,
 • usnjena zapestnica s kristali Swarovski.

Ti nenavadni kosi drzne izdelave, v katerih prevladuje črna barva z dodatki v zeleni Amétryne (barva modela DS E-TENSE), so še en prikaz drzne ustvarjalnosti in znanja obrtnih mojstrov znamke DS. Vsi kosi imajo po en element, izdelan iz titana s tehniko 3D tiskanja. To je rdeča nit, ki priča o ustvarjalnem duhu znamke DS pri uporabi inovativnih tehnik, kakršna je parametrično oblikovanje. Vsak kos je oprijemljiv prikaz avantgardnega duha, ki vodi ekipe DS pri snovanju, ustvarjanju in izdelavi ekskluzivnih in posebnih izdelkov, ki nosijo podobo edinstvene osebnosti vsake posamezne stranke znamke DS.

 

ANIMACIJE ZA NOVA DOŽIVETJA S PODPISOM ZNAMKE DS

Od 1. do 16. oktobra bodo lastniki vozil DS, ki bodo obiskali pariški avtomobilski salon, lahko premierno izkusili storitev DS Parking Valet. Če to želijo, si morajo prenesti mobilno aplikacijo MyDS in se v njej registrirati, nato pa bo njihov osebni valet prevzel njihov DS ob prihodu na razstavišče Parc des Expositions.

 

Na razstavnem prostoru DS je znamka DS za obiskovalce pripravila nova doživetja, ki jih bodo v hipu popeljala daleč stran od razstavišča Parc des Expositions de la Porte de Versailles:

 • s potopitveno izkušnjo 3D, DS Virtual Vision, se bodo obiskovalci znašli na pariškem trgu Place de la Concorde ob boku vozila DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4 ali DS 4 CROSSBACK. Z očali HTC Vive si bodo lahko ogledali različne možnosti za izdelavo po meri ter vozilo spoznali na dinamičen, interaktiven in zanimiv nač
 • obiskovalci, ki se bodo podali v potopitveno izkušnjo v osrčju razstavnega prostora DS, si bodo ogledali predstavo, ki prikazuje program ekskluzivnih storitev ONLY YOU, prvič na ogled na pariškem avtomobilskem salonu. Ob boku vozila DS E-TENSE bodo obiskovalci vstopili v brezskrben in ekskluziven svet.