60. LETA ,SREČNI DNEVI

60. LETA ,SREČNI DNEVI

Oktobra 1964 je na pariškem avtomobilskem salonu novi DS Pallas predstavil raven opreme, ki je dotlej ni ponudil še noben francoski avtomobil serijske izdelave. Od ostalih avtomobilov DS se je izvedenka ločila po skrbno dodelani in zelo prestižni opremi, med drugim po kromanih letvicah, posebnih dekorativnih dodatkih, posebnih zadnjih lučeh s kromano obrobo ter dodatnih žarometih. Sedeži te izvedenke so bili debelejši in sprednja naslonjala višja. Za doplačilo so bile na voljo še ekskluzivne usnjene notranje obloge. DS Pallas je bil na voljo v enakih barvnih odtenkih kot ostali avtomobili DS, vendar je bil po naročilu lahko pobarvan tudi v kovinske barve, na voljo izključno zanj.

Odyssee-heritageDS-21-Cabriolet Oktobra 1965, leto po predstavitvi modela DS Pallas v letu 1964, je izšel novi DS z zmogljivejšim motorjem z gibno prostornino 2175 cm3, ki je razvil 109 KM in končno hitrost 175 km/h! Poleg avtomobila DS 19, ki je bil naprodaj od leta 1955 in je v tej definiciji postavil zgled v svojem razredu gibne prostornine, je katalog torej obogatil še DS 21. Leto 1967 je DS prineslo nov obraz. Poleg te estetske prenove, ki je bila soglasno pozitivno sprejeta, je avtomobil predstavil nekatere novosti tudi na področju varnosti. Izvedenke višjega razreda Prestige, Pallas in Cabriolet so bile namreč opremljene s slavnimi smernimi dodatnimi žarometi. DS je odtlej osvetlil notranjost ovinka, še preden je zapeljal vanj!

Odyssee-DS-19Potem ko so septembra 1968 uvedli črno armaturno ploščo in je DS 19 nadomestil DS 20, je leto 1969 zaznamovala uvedba povsem prenovljene armaturne plošče s tremi velikimi okroglimi merilniki in vizirjem, ki se je raztezal po vsej dolžini. Toda leto 1969 je bilo tudi in predvsem leto izjemne prenove mehanske vsebine avtomobila.
Motor avtomobila DS 21 z 2175 cm3 gibne prostornine je imel odslej elektronsko krmiljeno vbrizgavanje bencina in je lahko razvil 139 KM ter dosegel končno hitrost 185 km/h …… DS je tako ubranil in še bolje utrdil svoj položaj v primerjavi s tekmeci in je bil, bolj kot kadarkoli prej, avtomobil brez primere na vseh področjih!