TEHNOLOGIJA ZA UPORABIKA

TEHNOLOGIJA ZA UPORABIKA

Inteligentne tehnologije za udobje, ergonomsko oblikovana, učinkovita in intuitivna stikala, ponudba za povezljivost, usklajena z digitalnim svetom, učinkoviti in zmogljivi motorji … Številne kakovostne lastnosti, značilne za današnja vozila DS: Tehnološko napreden izdelek:
Modeli DS so dokaz o znamkinem inovativnem in domiselnem duhu. Vsem so skupne iste prednostne lastnosti, s katerimi kar se da najbolje izpolnjujejo zahteve naših strank z vidika zmogljivosti, varnosti in dobrega počutja.

 

DS led vision

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionVsa vozila iz prodajnega programa znamke DS so opremljena s tehnologijo DS LED Vision, ki tehnologiji LED diod in ksenonskih luči združuje z novimi pomičnimi smernimi kazalci. Tovrstni žarometi ponujajo še učinkovitejši in bolj sproščujoč pogled, saj zagotavljajo odlično osvetlitev tako z zasenčenimi kot z dolgimi lučmi. Rezultat je boljša vidljivostjo in več udobja, zlasti med nočno vožnjo. Ne smemo pa pozabiti še na manjšo porabo energije za osvetlitev.

Združitev dveh tehnologij je omogočila tudi manjšo porabo energijo, in sicer za 50 % pri zasenčenih lučeh in za 67 % pri dolgih lučeh. In nenazadnje, življenjska doba diod LED je 20.000 ur, kar je 20-krat več kot pri halogenskih žarnicah. Ta tehnologija nudi izjemno udobje med vožnjo in vozniku omogoča jasen pregled nad cestiščem, še posebej ob uvozu in izvozu iz ovinka, za še večjo varnost.

 

Stop and Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartTehnologija Stop&Start je inovacija, ki vam zagotavlja nižjo porabo goriva in nižje emisije CO2, hkrati pa tudi izboljšano zvočno udobje.
Tehnologija Stop&Start namreč zaustavi motor tik pred zaustavitvijo vozila (semaforji, prometni zastoji …) in njegovo delovanje ponovno samodejno vzpostavi, ko nogo odmaknete z zavornega pedala, da bi speljali.

 

 

Active City Break

Innovation_Active_city_BreakZa zagotovitev bolj brezskrbne vožnje po mestu je bil skupaj z mestnima malčkoma DS 3 in DS 3 Cabrio uveden sistem za zaviranje v sili, poimenovan Active City Brake, ki pomaga preprečiti trčenje in nalet vozil pri nizki hitrosti.
Lasersko zaznavalo kratkega dosega v zgornjem delu vetrobranskega stekla zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. Do hitrosti 30 km/h prepozna potencialno tveganje in komunicira neposredno z računalnikom zavornega sistema, ne da bi moral voznik pritisniti zavorni pedal. Na ta način pomaga preprečiti trčenje ali omejiti njegove posledice, tako da zmanjša hitrost trčenja. Samodejno zaviranje lahko pomeni, da se vozilo povsem ustavi, če situacija to zahteva. V tem primeru sistem vozilo začasno zadrži na mestu (za približno 1,5 sekunde), da voznik lahko s pritiskom na zavorni pedal prevzame nadzor nad njim.
Pred sproženjem samodejnega zaviranja in če zazna tvegano situacijo, sistem predhodno napolni hidravlični zavorni sistem in delno stisne zavorne ploščice (funkcija PREFILL za delovanje, ki poteka povsem brez voznikovega posredovanja). Če nastala situacija zahteva samodejno zaviranje, bo sistem še hitreje reagiral (nekaj stotink milisekunde hitreje).

 

Head-up display

Za najvišjo stopnjo udobja med vožnjo poskrbi vgrajena tehnologija, ki poleg užitkov v vožnji zagotovi tudi udobje in varnost. Prosojni zaslon za prikaz podatkov, ki je na voljo za model DS 5, je inovativna tehnologija, izposojena pri lovskih letalih, ki zagotavlja brezhibno vidljivost v vseh okoliščinah. Še posebej inovativna funkcija je projektor, ki za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu v barvah projicira za vožnjo najpomembnejše informacije na prosojni zaslon v voznikovem vidnem polju (hitrost, referenčna vrednost tempomata ali omejevalnika hitrosti vozila ter navodila za navigacijo).

 

Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu

Odyssey_Innovation_AfilNajnovejša generacija opozorilnika nenamerne menjave voznega pasu (AFIL), s katero je opremljen vaš DS , zna še bolje predvidevati. Na nenamerno menjavo voznega pasu je voznik opozorjen s tresljaji v svojem sedežu. Odklone od smeri zazna miniaturna nevidna kamera, ki je vgrajena poleg notranjega vzvratnega ogledala, s tehnologijo prepoznavanja belih črt na cestišču, ki temelji na digitalni sliki. Ta tehnologija zaznava stanja nezbranosti voznika za volanom.

 

 

Prostoročni dostop in zagon

Odyssey_Innovation_ADMLEnostavna in praktična uporaba za poenostavitev vsakodnevnih opravil!
Po zaslugi funkcije za prostoročni dostop in zagon vozilo prepozna svojega voznika, ko se mu le-ta približuje. Vozilo se odpre takoj, ko zazna prisotnost roke ob kljuki. Za zagon motorja zadostuje zgolj pritisk na gumb START.

 

 Elektronski nadzor pogona

ODyssey_Innovation_ControleTractionVarnejša vožnja, bolj učinkovit nadzor nad smerjo vožnje!
Ne glede na vrsto cestišča in tip motorja sistem, ki deluje v povezavi s sistemom ESP, pomaga pri speljevanju na spolzkem cestišču in zagotavlja optimalen oprijem ter vlečno moč s preprečevanjem zdrsavanja koles.

 

Nadzor mrtvega kota

Odysey_Innovation_SAMVarnostna oprema čisto zadnje generacije, ki zagotavlja večjo vidljivost. V zunanjem ogledalu na eni ali drugi strani zasveti svetlobna dioda in voznika opozarja na prisotnost vozila ali motorja v mrtvem kotu.