High Rider

High Rider

Oblikovanje

Dinamičnost, kompaktnost in ekskluzivnost

Concept-Car_High-Rider-fron-viewKonceptni avtomobil DS High Rider, ki je bil marca 2010 predstavljen v Ženevi, napoveduje prihodnji DS 4, ki bo predvidoma predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu oktobra istega leta. V nasprotju s štirisedežnimi kupeji, ki so precej dolgi in nizki, DS HIGH RIDER prinaša dinamičnost ob kompaktni in mišičasti zgradbi. Oblika karoserije koncepta DS HIGH RIDER v kombinaciji z njegovo višino izraža kompaktnost, ta pa krepi občutek dinamičnosti. DS HIGH RIDER, lep avtomobil in lep kupe, se izraža tudi na področju ekskluzivnosti in elegance, saj lepoto njegovih oblik poudarja pridih sodobnega prestiža: v popolnem sozvočju z zlato barvo Golden Gloss, čisto novo senzualno sijajno barvo, ki je bila izbrana za prvo predstavitev avtomobila DS HIGH RIDER, je temna kromana barva obrob bočnih stekel, ki poudarja njihovo posebno obliko in jih dobesedno razsvetli; ta svetloba je tudi del okrasja prednjega dela in zadka avtomobila, kjer svetlobni nizi obkrožajo žaromete in pozicijske luči.

Notranjost

PO MERI UKROJENA NOTRANJOST

Concept-Car_High-Rider-InterieurPodobno kot zunanjost tudi stil potniškega prostora avtomobila DS High Rider izraža moč, dinamičnost in prefinjenost. Ergonomija volana, upravljalnih stikal in ročic, dovršena izdelava, kakovost izbranih materialov in splošni ambient izražajo prestiž in visoko raven kakovosti za dobro počutje vseh potnikov.
Armaturna plošča, sedeži in vratne plošče so iz polnega zrnastega anilinskega usnja in se navezujejo na oblikovanje prestižnih usnjarskih izdelkov in avtomobilskega športa. Notranjost avtomobila DS High Rider, ki je odraz njegove zunanje oblike, upošteva oblikovalska pravila, ki veljajo za ekskluzivnost, dinamičnost in prefinjenost; vse našteto je namreč del njegove osebnosti, zaradi česar je ta konceptni avtomobil razred zase. Kot bi si nadel po meri ukrojeno obleko, voznik sede za volan posebnega avtomobila, v katerem je bilo vse premišljeno zasnovano za njegovo zadovoljstvo.

 

Tehnologija FULL HYBRID

Full Hybrid: Užitek v dinamičnih zmogljivostih

Concept-Car_High-RiderAgilnost in sposobnost premagovanja ovir, ki sta pri konceptu DS HIGH RIDER jasno vidna, se odražata v izbiri motorja, saj ga poganja dizelski pogonski sklop “Full Hybrid”, ki je kombinacija:
· dizelskega motorja z notranjim zgorevanjem HDi FAP;
· električnega motorja, ki je umeščen v predelu zadnje preme;
Zadovoljstvo z voznimi zmogljivostmi si tako podaja roko z varovanjem okolja. Dizelski motor Full Hybrid omogoča združitev varčnega dizelskega motorja zadnje generacije in električnega načina ZEV (Zero Emission Vehicule) ob stalni optimizaciji izmeničnega ali skupnega delovanja obeh pogonskih motorjev. Kadar voznik potrebuje močno pospeševanje, lahko električni motor v hipu doda svoj navor navorju motorja HDi. Še več, ta navor se prenaša na zadnja kolesa: to omogoča štirikolesni pogon in popolno obvladovanje vozila; takrat se izrazijo vse dinamične odlike avtomobila DS HIGH RIDER.