Metropolis

Metropolis

Oblikovanje

Čutne obline in mišičaste linije

metropolis_concept-car

S svojo triprostorsko obliko karoserije (ki je na Kitajskem zelo priljubljena) in impozantno postavo METROPOLIS izraža vizijo kreativnega in prefinjenega prestiža. Spektakularna in izklesana silhueta se zavija v gladko in subtilno obleko, ki spreminja svojo intenzivnost glede na raven svetlobe in daje slutiti razkošne obline in fino dodelane detajle.

METROPOLIS združuje gladke površine, napete linije in čutne obline razpoznavnih elementov, kot je na primer prednji blatnik, ki jasno poudarja močno in vitko obliko karoserije.

Prednji del vozila z okrasno masko in skrbno dodelanimi optičnimi bloki nedvoumno izraža njegovo moč. Zadnji del je širok in stabilen, čeprav na pogled kompaktnih linij. Luči v obliki bumeranga zadku vozila METROPOLIS dajejo še zadnji prepoznaven poudarek.

Potniški prostor

Kreativen prestiž in bogatost izraznosti

metropolis_concept-car-front

Notranje oblikovanje avtomobila METROPOLIS črpa navdih iz pahljač in tradicionalnih strunskih glasbil, ki so na Kitajskem znak izobraženega in načitanega človeka.

Celoto sestavljajo udobne plasti, zložene ena vrh druge, ki tvorijo razkošno šatuljo, katere temelj je bogastvo izraznosti.

 

Tehnologija

Avantgardne tehnologije

metropolis_concept-car-rear

METROPOLIS je opremljen s priključnim hibridnim pogonskim sklopom, ki mu omogoča različne načine premikanja v odvisnosti od situacije. Po zaslugi električnega motorja s stalno močjo 55 KM (40 kW) in s trenutno močjo 95 KM (70 kW) avtomobil deluje samo na električni pogon med speljevanjem, mestno vožnjo, počasnejšo vožnjo in upočasnjevanjem.
Delovanje samo na motor z notranjim zgorevanjem se aktivira takrat, ko avtomobil vozi z ustaljeno hitrostjo po odprti cesti ali avtocesti, in takrat bencinski motor V6 2,0 l (272 KM) doseže svoje optimalne zmogljivosti.

Med pospeševanjem lahko delujeta oba motorja, kar poskrbi za dodatno moč (funkcija Overboost): do 460 KM v načinu štirikolesnega pogona, ko to zahtevajo pogoji oprijema.

Za poln izkoristek vseh teh voznih zmogljivosti ima METROPOLIS vzmetenje Hydractive. To vzmetenje zagotavlja odlično udobje vožnje in omogoča ohranjanje stalne višine podvozja za boljšo aerodinamiko in s tem manjše emisije CO2.

 

Okolje

Odgovornost in užitek v vožnji

metropolis_concept-car-savoir-faire
METROPOLIS združuje užitek v vožnji in skrb za okolje, saj ima zelo zmanjšane emisije CO2. Tehnologija mu namreč omogoča zmanjšanje emisij CO2 na slabo petino (70 g/km pri porabi 2,6 l goriva na 100 km) v primerjavi s podobno zmogljivim klasičnim motorjem (motor V8 z gibno prostornino 4,0 l).

Ta odličen okolju prijazen rezultat je mogoč zaradi:
– optimizacije bencinskega motorja,
– sedemstopenjskega robotiziranega ročnega menjalnika z dvojno sklopko,
– kombiniranega hibridnega pogona
– in vzmetenja Hydractive za optimalno aerodinamiko vozila.