Numéro 9

Numéro 9

Filozofija

n9-concept-car_Philosophies

Numéro 9, nova vizija avtomobila visokega razreda, v sebi nosi DNK modelov znamke DS. Zanj je značilna odločna kreacija z edinstvenim in prepoznavnim stilom, ki razburka domišljijo in čustva, prefinjenostjo in izjemno končno obdelavo.

Numéro 9 nudi edinstvene občutke v vožnji in zmogljivosti, prilagojene za vsakdanjo uporabo.

Numéro 9 je “shooting brake” z močnim, izrazitim in karizmatičnim stilom.

 

Oblikovanje

numero-9_Design

Numéro 9, ki je skrbno izdelan vse do najmanjših podrobnosti, na najlepši način uteleša podedovano zasnovo in prefinjenost znamke DS. Avtomobil, ki je bil zasnovan v Parizu, prestolnici mode v njeni najsijajnejši in univerzalni obliki, odpira novo poglavje stilskega oblikovanja sveta DS.
Numéro 9 ima na primer lebdečo streho s kromanimi dodatki, na kateri je diskretno vdelan motiv DS, in bočna stekla, ki segajo do zadnjega stekla.

S svojimi barvami in materiali se Numéro 9 zdi skrivnosten in prefinjen. Karoserija globoko črne barve s subtilno izraženimi vijoličnimi odtenki, poimenovana “whisper”, se odlično ujema s “kalifornijsko” kromiranimi deli v rahlo toplem barvnem odtenku.

 

Tehnologije

Numero-9_concept_light

Konceptni avtomobil Numéro 9 združuje tehnologije, ki ponujajo izjemne zmogljivosti z vidika udobja in varnosti ter so obenem prijazne do okolja in potnikom zagotavljajo subtilna in hkrati močna občutja v vožnji. Kreativne tehnologije, ki odlično predstavljajo znanje, s katerim razpolaga znamka.

Konceptni avtomobil Numéro 9 je na primer opremljen s kombiniranim hibridnim pogonom, ki združuje bencinski ali dizelski motor z notranjim zgorevanjem in električni motor, vgrajen v predelu zadnje preme vozila. Električni motor, ki ga napajajo litij-ionski akumulatorji, razvije 70 KM in 200 Nm navora ter ga je po klasični gospodinjski vtičnici mogoče napolniti v zgolj treh urah in pol.

 

Okolje

Numero-9_concept_philosophyZahvaljujoč priključni hibridni tehnologiji Numéro 9 prispeva k manjšemu onesnaževanju okolja. Učinek je največji v mestni vožnji v načinu z ničelno stopnjo emisij ZEV (Zero Emission Vehicle), ki omogoča delovanje izključno na električni pogon do največ 50 km, ter v vožnji po cestah, ki zahtevajo izmenična pospeševanja in zmanjševanja hitrosti, kjer hibridni pogon omogoča zmanjšanje porabe goriva z delovanjem na obe vrsti energije. Med vožnjo po avtocesti vodstvo prevzame motor z notranjim zgorevanjem, ki ponuja izvrstne zmogljivosti. Ta tehnologija dejansko omogoča konceptu Numéro 9 doseganje vrhunskih zmogljivosti (295 KM) brez negativnih vplivov na porabo goriva (1,7 l/100 km in 39 g CO2/km).