TEKMOVANJA

TEKMOVANJA

TEKMOVALNI DUH

Januarja 1956, torej tri mesece po razkritju, se je DS 19 prvič udeležil najprestižnejšega med reliji. V skupni razvrstitvi je sicer zasedel sedmo mesto, toda zasedel je tudi prvo mesto v kategoriji avtomobilov z gibno prostornino od 1300 do 2000 cm3 in prvo mesto med francoskimi avtomobili. Poleg tega je vseh šest avtomobilov DS 19, ki so se udeležili dirke, tudi uspešno pripeljalo do njenega cilja.

 UČINKOVIT TEKMEC

Leta 1959 je ekipa Coltelloni-Alexandre-Desrosiers pripeljala ID 19 do prvega mesta v skupni razvrstitvi. Istega leta je znamka osvojila tudi pokal konstruktorjev. Ena za drugo so si sledile nove izvedenke modela, ki so nizale občudovanja vredne veličastne dosežke.

 

ZMAGE V MONTE CARLU

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963 Leta 1966 je DS v izvedenki “21” osvojila sijajno zmago na monaškem terenu s finsko ekipo Pauli Toivonen-Ensio Mikander. DS, veliko osebno vozilo, se je tako uveljavilo tudi kot nesporni športnik.

 

SÉBASTIEN LOEB NA STARTU RELIJA RELIJU MONTE-CARLO 2015 Z DIRKALNIKOM DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3Devetkratna svetovna prvaka in sedemkratna zmagovalca te preizkušnje, Sébastien Loeb in Daniel Elena, sta sedla za volan dirkalnika DS 3 WRC in tekmovala na reliju Monte-Carlo, uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva 2015. Njuna enkratna udeležba na najbolj prestižni reli preizkušnji spremlja lansiranje znamke DS.

 

DS IN VIRGIN RACING, PARTNERJA NA PRVENSTVU FORMULE

 

Ekipa Virgin Racing prvenstva formule E, katere pokrovitelj je Sir Richard Branson, in znamka DS, ki jo zastopa Yves Bonnefont, generalni direktor znamke, sta junija 2015 objavila novico o sklenitvi partnerstva in ustanovitvi ekipe DS Virgin Racing, ki bo začela delovati še pred sezono 2015/2016 formule E zveze FIA. V to novo partnerstvo bo znamka DS z oddelkom Motorsport vnesla svoje strokovno podkovano tehnično znanje s področja raziskav in razvoja dirkalnih vozil in v povezavi s strategijami dizajna Virgin Racing Engineering zagotovila ekipi DS Virgin Racing izkušnje s področja avtomobilskega športa ter strokovno znanje s področja dizajna in integracije, s katerimi bo lahko tekmovala na najvišji možni ravni in zmagovala na prvenstvih. Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS, je povedal: «Vključitev znamke DS v prvenstvo formule E skupaj z našim parterjem Virgin Racing se popolnoma ujema z marketinškim pozicioniranjem naše znamke, saj v celoti stremimo k istim vrednotam kot formula E: avantgardna tehnologija in dostopnost za javnost. Izkušnje, ki jih bomo uspeli nabrati na tekmovanjih, bodo ključnega pomena za izboljšanje naših tehnologij, ki delujejo neposredno v prid našim strankam.»