July 28, 2016

TOREK, 6. OKTOBER 2015: ZAPELJITE SE Z VOZILOM DS IN SE PRIDRUŽITE PRAZNOVANJU NJEGOVE 60. OBLETNICE

TOREK, 6. OKTOBER 2015: ZAPELJITE SE Z VOZILOM DS IN SE PRIDRUŽITE PRAZNOVANJU NJEGOVE 60. OBLETNICE

DS praznuje svojo 60. obletnico. V četrtek, 6. oktobra 1955 je bil avtomobil DS prvič predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu pod veličastno kupolo dvorane Grand Palais. Ob tej priložnosti se je znamka DS v sodelovanju z združenjem Le Monde de la DS* odločila prebivalcem in obiskovalcem Pariza ponuditi možnost vožnje z modelom DS po osrčju mesta.

Torek, 6. oktober 2015, Ogled ali spoznavanje Pariza v starodobnem modelu DS

Znamka DS se je v partnerskem sodelovanju z združenjem Le Monde de la DS odločila proslaviti obletnico modela DS skupaj s prebivalci in obiskovalci Pariza, ki se bodo lahko po središču mesta zapeljali s tem legendarnim vozilom. Na voljo bo kar 15 modelov DS s šoferjem, ki bodo stali poleg fontan Trocadéro nasproti Eifflovega stolpa, od koder se bodo podali po ulicah Pariza mimo palače Grand Palais in po Elizejskih poljanah, vožnjo pa bodo zaključili pred salonom DS World Paris. Najbolj zvesti privrženci znamke se bodo lahko podali na ogled salona in od blizu spoznali podrobnosti o tem avtomobilskem proizvajalcu. V salonu jim je na ogled celo vozilo DS 21 Prestige, ki ga je vozil Michel Debré oziroma razstava, posvečena modni hiši “Maison Fabre” ob proslavitvi strokovno podkovanega znanju tega mojstra rokavic.

Torek, 6. oktober 2015, DS na televiziji in družbenih omrežjih

Znamka DS želi svojo obletnico naznaniti čim večjemu številu ljudi, zato se je tudi odločila na nacionalnih televizijskih programih predvajati 60-sekundi reklamni oglas, ki bo na sporedu med najbolj gledanimi termini.V reklamnem filmu prežetem z emocijami, ki povezujejo preteklost in sedanjost znamke DS, bo izpostavljen avantgardni duh teh dveh legendarnih črk. V bolj zgodnjih urah dneva pa bodo na družbenem omrežju Tumblr razkrita digitalna grafična dela.

6. oktober 1955: Rojstvo legende
V četrtek, 6. oktobra 1955 je bil avtomobil DS 19 prvič predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu v palači Grand Palais. Na prvi pogled se je zdelo, da DS ni s tega sveta. Njegovi sodobniki so ob tem doživeli pravo razkritje: avantgardno vozilo, ki je bilo že prvi dan prodano v 12.000 primerkih. Deset dni kasneje, ko so se vrata salona zaprla, je lastnika našlo kar 80.000 vozil DS.

60 let kasneje se o modelu DS še vedno govori!

DS je nedvomno zaznamoval življenje številnih Francozov. Tekom svojega celotnega obstoja se je lahko večkrat pohvalil s tehnološkimi podvigi, kot na primer leta 1967 ob prihodu smernih žarometov, ki so se obračali hkrati s kolesi, ali pa leta 1969 z elektronskim vbrizgavanjem, s katerim je pridobil dodatno zmogljivost. Avtomobil, ki so ga proizvajali tako v Franciji kot izven nje, so izvažali v zahodno Evropo, skoraj v vse države iz Skupnosti narodov Commonwealth, med drugim v Kanado in Avstralijo, ter v Združene države, kjer si je pridobil veliko privržencev. Njegova eleganca in avantgardnost sodita med njegove glavne adute, tako da je bilo tekom dveh desetletij prodanih kar 1.456.115 primerkov.

Videti ga je možno v mnogih dolgometražnih filmih in televizijskih serijah tako iz preteklosti kot tudi iz današnjih dni, tako da so si DS izbrali tudi številni filmski zvezdniki, industrijalci, poslovneži in druge pomembne osebnosti …

DS je vozilo, ki je uspelo francosko genialnost in strokovno podkovano znanje popeljati širom celega sveta. Po zaslugi izklesanih linij je leta 1957 na trienalu v Milanu prejel prestižno “veliko nagrado za industrijski dizajn”, francoski literarni teoretik in kritik Roland Barthes pa ga je enačil celo z “veliko gotsko katedralo”. V oktobru 1964 je bila lansirana izvedenka “Pallas”, s čimer je DS postal ambasador francoskega prestiža. Ob koncu leta 1999 je bil v Londonu izbran za “najlepše oblikovani izdelek 20. stoletja na svetu”.

Danes je DS sestavni del izjemne dediščine, na kateri sloni znamka DS.

Znamka DS, ki je bila uradno ustanovljena 1. junija 2014, namerava pisati naslednja poglavja v zgodovini teh dveh črk in si bo še mnoga desetletja prizadevala po celem svetu širiti francosko strokovno znanje s področja avtomobilskega prestiža.
V letu, ko je DS proslavljal svojo 60. obletnico, je znamka sponzorirala oziroma gostila številne dogodke, kot je bil DS WEEK v mesecu maju. Na prireditvi, ki se je v nedeljo, 24. maja odvijala v parku Jardin des Tuileries, se je v osrčju Pariza zbralo 700 starodobnih modelov DS. Povod za to izjemno srečanje je dalo Le Monde de la DS, ki so ga ustanovili razni klubi zbirateljev: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France.

*Le Monde de la DS: združenje, ki so ga ustanovili razni klubi zbirateljev: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France