DS 3 CROSSBACK

TEHNOLOGIJA, ZASNOVANA PRAV ZA VAS

DS 3 CROSSBACK
DS 3 CROSSBACK

DS ACCESS

Nov način dostopa do vašega vozila

Vaše vozilo vas prepozna iz daljave
Po zaslugi tehnologije ADML PROXIMITY vam za vstop v vozilo ali zaklepanje vrat ne bo več treba izstaviti ključev iz torbe ali žepa.

Omogočite dostop do vašega vozila tudi drugim prek aplikacije MyDS
Ker isti avtomobil pogosto uporablja več voznikov, smo DS 3 CROSSBACK opremili s funkcijo DS SMART ACCESS, ki vam prek aplikacije MyDS omogoča dostop do vašega vozila z enim samim klikom.

ADML PROXIMITY

TOPLA DOBRODOŠLICA, SAMODEJNO

1,50 m: DS 3 CROSSBACK zazna vašo prisotnost z razdalje 1,50 metrov. Ko se vozilu približate, se s pomočjo sistema ADML PROXIMITY samodejno odklene in vratne kljuke, ki do takrat niso bile opazne, se izstavijo. Zdaj vam preostane le še, da odprete vrata in poprimete za volan.

Ko se vozilu oddaljujete, je postopek precej podoben: kljuke se zložijo in vozilo se samodejno zaklene.

ZAGON BREZ KLJUČA

Privoščite si še več udobja s funkcijo za prostoročni zagon. Ko sedete za volan vašega vozila DS 3 CROSSBACK, morate zgolj pritisniti gumb Start/Stop na sredinski konzoli, da se motor zažene ali izklopi.

DS SMART ACCESS

Z vsakodnevno uporabno funkcijo DS SMART ACCESS lahko DS 3 CROSSBACK odklenete in zaženete prek aplikacije MyDS. Poleg tega lahko tudi odobrite, načrtujete ali zavrnete dostop do bočnih vrat ali prtljažnega prostora in petim svojim najbližjim omogočite možnost uporabe vozila.

 

DS PILOT

Korak naprej k avtonomni vožnji

DS DRIVE ASSIST

Voziti ali se pustiti voziti?

Na dolge poti se boste lahko podali povsem brez skrbi po zaslugi vrhunske tehnologije DS DRIVE ASSIST. Inovativen sistem, ki deluje do hitrosti 180 km/h, natančno umesti vaše vozilo na vozni pas in nastavi njegovo hitrost glede na pred vami vozeče vozilo.

V upočasnjenem prometu pa ta tehnologija upravlja tudi faze zaustavitve in ponovnega zagona vozila.

DS PARK PILOT

Vozilo lahko parkira namesto vas

S sistemom DS PARK PILOT lahko vozilo samodejno parkira, brez da bi morali vi premikati volan ali pritiskati na pedala.

Kadar želite parkirati, morate le pritisniti in zadržati gumb Park ter počakati, da se čarovnija konča. Sistem najde prosto parkirno mesto, ki ustreza velikosti vozila DS 3 CROSSBACK, ko se mu približate s hitrostjo največ 30 km/h. Nato pa vozilo vozilo parkira pravokotno ali vzdolžno.

HEAD-UP DISPLAY

HEAD-UP DISPLAY

Nikoli ne odmaknite pogleda s cestišča

Hitrost, podatki tempomata/omejevalnika hitrosti vozila, odčitane vrednosti s prometnih znakov, sistemi za pomoč pri vožnji in navigacijo. Na poti lahko dostopite do vseh bistvenih podatkov brez odmika pogleda s cestišča po zaslugi prosojnega zaslona v višini oči.

Tehnologija, izposojena pri lovskih letalih, projicira na prosojni barvni zaslon, ki se nahaja v voznikovem vidnem polju, vse bistvene informacije za vožnjo.

HEAD-UP DISPLAY

DS SAFETY

Bolj varne poti

DS MATRIX LED VISION

Osvetlitev brez bleščanja

Z žarometi zadnje generacije DS MATRIX LED VISION lahko ponoči vozite s stalno vklopljenimi dolgimi lučmi, ne da bi zaslepili ostale udeležence v prometu. Za zagotovitev optimalne osvetlitve inteligentni žarometi samodejno prilagajajo svetlobni snop razmeram v prometu, ki jih zaznava kamera na zgornjem delu vetrobranskega stekla.

ACTIVE SAFETY BRAKE

ACTIVE SAFETY BRAKE

Zaviranje v sili nove generacije

Da bi zagotovili vašo varnost in varnost vaših potnikov, smo vozilo opremili s sistemom za zaviranje v sili ACTIVE SAFETY BRAKE. Sistem zaznava ovire*, ki se nahajajo na vašem voznem pasu tako podnevi kot tudi ponoči, s pomočjo zaznavala in kamere na zgornjem delu vetrobranskega stekla najnovejše generacije.

V primeru neizogibne nevarnosti sistem voznika na to opozori z vizualnim in zvočnim signalom. Če se voznik še vedno ne odzove, se sproži samodejno zaviranje.

*Zaznane ovire so vozila (ki vozijo v isti smeri ali so zaustavljena), pa tudi pešce, kolesarje in motorje, ki se nahajajo na istem voznem pasu.

ACTIVE SAFETY BRAKE
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV S PRIPOROČILOM

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV S PRIPOROČILOM

Predajte se optimalnemu udobju v vožnji po zaslugi tehnologije za prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočanje hitrosti. Sistem odčita podatke s stalnih in začasnih prometnih znakov omejitve hitrosti, ki se nahajajo ob cesti in jih nato prikaže na instrumentni plošči, da vas v realnem času obvesti o morebitni previsoki hitrosti. Nastavljeno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti lahko tudi spremenite, da hitrost vozila prilagodite prepoznani omejitvi.

 

V posebnih okoliščinah, ki so pogosto odvisne od vremenskih razmer, vam bo sistem priporočil, da spremenite vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti, in s tem hitrost prilagodite zunanjim razmeram. V primeru dežja na avtocesti bo na primer predlagano zmanjšanje s 130 na 110 km/ h.

Dodatno pa lahko izberete tudi funkcijo za prepoznavanje prometnih znakov, ki nudi še več udobja in varnosti. Funkcija prepozna naslednje prometne znake: Stop, enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje in konec prepovedi prehitevanja.

DS LOUNGE

Umirjen ambient in dobro počutje

HIFI SYSTEM FOCAL ELECTRA®

Zmogljiv in osupljivo čist zvok

Naši inženirji in tehniki so v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, francosko družbo FOCAL, razvili avantgarden sistem Hi-Fi, opremljen z 12 zvočniki in ojačevalnikom 515 W. Zvočniki so idealno razporejeni po potniškem prostoru, da vam ponudijo izjemno zvokovno potopitev v virtualni svet. Za edinstveno akustiko in izjemno natančno umestitev zvočnega ambienta.

STORITVE PO MERI