[V PRIHODU] DS 4

TEHNOLOGIJA KOT SIMBOL ELEGANCE

[V PRIHODU] DS 4
[V PRIHODU] DS 4

NEPRIMERLJIV

Svež pogled na avtomobile

DS 4, ki bo na voljo v bližnji prihodnosti, izziva in osvaja z impresivnimi razmerji, karizmatičnim videzom in mišičasto držo. V notranjosti je obogatena tehnologija usklajena s kokpitom za izjemno čist dizajn, ki je hkrati visoko tehnološki in ergonomičen.

Prefinjen in karizmatičen dizajn

Velika kolesa, atletska oblika in aerodinamični profil, linije DS 4 se premikajo tekoče in kažejo povsem sodoben dizajn. Na zadnjem delu najdemo oblikovno prepoznano osvetlitev nove generacije s progresivnim učinkom lasersko vgraviranih lusk.

Prodoren pogled

Prednji del je zaznamovala nova prepoznavna osvetlitev. Prefinjeno elegantna prednja žarometa sta na voljo s
sistemom DS MATRIX LED VISION, ki združuje matrične in smerne luči. Poleg žarometov se nahajajo dnevne
luči v dveh vrsticah diod LED na vsaki strani (skupno 98 diod LED).

DS MATRIX LED VISION

DS MATRIX LED VISION

Inteligentna razsvetljava

Pri najnovejši generaciji žarometov DS MATRIX LED VISION ožje in modernejše oblike, sta tehnologiji Matrix
Beam in Dynamic Bending Light združeni v enem samem sistemu, ki vozilu zagotavlja prepoznavno in edinstveno identiteto. Žarometi se prilagajajo razmeram v prometu, kotu zasuka volana, hitrosti in vremenskim razmeram s pomočjo pet predhodno nastavljenih načinov: mesto, regionalna cesta, avtocesta, težke vremenske razmere in megla. Voznik lahko stalno vozi z dolgimi lučmi, ne da bi pri tem slepil druge udeležence v prometu.

 

DS MATRIX LED VISION

Pokažite svoj slog

DS 4 je navdihnjen tako s kompaktno kombilimuzino kot kupejevskim športnim terencem, saj je zaradi številnih načinov njegove prilagoditve privlačen koncept. Serija DS 4 ima še dve različici: DS 4 Performance Line, s katero boste predstavili svojo športno plat, in DS 4 CROSS za pustolovce.

NOTRANJE OBLAZINJENJE

Popolna eleganca oblikovanja

DS 4 predstavlja digitalno, izčiščeno in ergonomsko oblikovano notranjost, v kateri je čisto vsak posamezen element intuitivno integriran, tako z vidika njegove funkcionalnosti kot tudi stilske zasnove.

Giljoširana dekoracija Clous de Paris, ki je nastala po navdihu luksuznega urarstva, simbolizira in krasi najpoglavitnejše elemente, kot na primer:

– sabljasto letev armaturne plošče, ki združuje upravljalna stikala za klimatsko napravo in DS AIR (neopazni zračnik)
– stikala za pomik stekel, poravnana z bočnimi zračniki, ki so integrirani v vrata
– sklop DS SMART TOUCH, 5-palčni zaslon na dotik v povezavi s sistemom DS IRIS SYSTEM in DS E-TOGGLE, kompaktno prestavno ročico samodejnega menjalnika na sredinski konzoli.

V notranjosti vozila DS 4 se eleganca prepleta s tehnologijo, saj v njej kraljujejo razne vrste usnja, material Alcantara®, karbonska vlakna, les in nove tehnike izdelave. Novo oblazinjenje je popeljalo dobro počutje v povsem novo dimenzijo. Njihova zasnova je povzeta po obliki školjke, ki ustvari povsem nov prostor za udobje v obliki posamičnega sedežnega mesta ukrivljene oblike in brez prekinitev.

V to notranjost so francoski usnjarski mojstri vpregli vse svoje strokovno podkovano znanje: šivanje brez prebadanja materiala, saj je vsak okrasni šiv pritrjen na površini, s čimer se izpostavi ukrivljenost usnjene površine vratnih plošč. To je eden od številnih ročnih postopkov, ki so bili opravljeni v notranjosti, kar velja tudi za dekorativne dodatke v jesenovem lesu rjave barve ali izdelavo volana, ki je v celoti okrašen z usnjem.