HIBRIDNI BENCINSKI MOTOR 4x4

Zmogljivost:
300 konjskih moči in štirikolesni pogon, od
0 do 100 km/h v 6,5 sekunde

Poraba/Emisije (WLTP):
manj kot 2,2 litra / 100 km
manj kot 49g CO2/km

Učinkovitost in inteligenca

Odpravite se na neslišno vožnjo za volanom vozila DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 po zaslugi električnega načina pogona, ki omogoča 50 kilometrov avtonomije (WLTP), kar povsem zadostuje za vsakodnevno pot od doma do službe.

PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDA E-TENSE

Povečajte avtonomijo svojega vozila s funkcijo BRAKE.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 je plod strokovno podkovanega znanja iz formule E, ki električno energijo generira med upočasnitvijo in zaviranjem prek funkcije “BRAKE”, s čimer omogoča večjo avtonomijo.

Nastavite si uporabo električnega načina pogona s funkcijo E-SAVE.

S funkcijo E-SAVE lahko prihranite dovolj energije, da boste zadnjih 10 ali 20 kilometrov vaše poti prevozili v 100 % električnem načinu brez izpusta toplogrednih plinov in drugih onesnaževal. To pomeni, da boste lahko vozili tudi po tistih delih mesta, kjer se nahajajo območja z omejenimi emisijami.

Akumulator lahko napolnite na polnilni postaji ali pri sebi doma v 1 uri in 45 minutah.

Akumulator vozila DS 7 CROSSBACK E TENSE 4×4 je možno napolniti v eni uri in 45 minutah prek stenske polnilne postaje (32 A) po zaslugi polnilnika 6,6 kW ali v osmih urah prek klasičnega gospodinjskega priključka (8 A).

TEHNOLOGIJA IN PREFINJENOST

Spoznajte elegantno notranjost, posvečeno vašemu udobju

 

Potniški prostor DS 7 CROSSBACK izstopa s svojimi unikatnimi kreacijami: giljoširana dekoracija “Clous de Paris”, ura B.R.M R180 okrasni šivi z bisernim vzorcem.

O pozorno izdelanih podrobnostih hibridne izvedenke E-TENSE 4×4 priča tudi vgravirana črka “E” na prestavni ročici, ki spominja na električni koncept.
Za DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 bo na voljo tudi inspiracija DS RIVOLI v biserno sivi barvi.

Za še bolj intenzivne senzorične izkušnje pa poskrbita dva 12-palčna zaslona. Na zemljevidu, ki je na voljo na velikem zaslonu na dotik vozila DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, se vozniku v realnem času prikažejo polnilne postaje in razdalja, ki jo je možno prevoziti v električnem načinu.

 

RAZLIČNI NAČINI VOŽNJE

RAZLIČNI NAČINI VOŽNJE

Izkoristite različne načine vožnje

Način “Nične emisije- Zero Emision” se privzeto vklopi ob zagonu. Vsak zagon se izvede v električnem načinu, ki daje prednost udobju v vožnji, neslišnemu delovanju ter odsotnosti emisij CO2 in drugih onesnaževal.
“Sport” daje prednost zmogljivosti in užitkom v vožnji;
“Hybride” samodejno optimizira zmogljivost vozila in porabo energije. Emisije CO2 so v povprečju nižje od 49 gramov;
“4WD” poveča pogonsko moč in izboljša oprijem na vlažni, peščeni ali zasneženi cesti.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Odzivnost in natančnost

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION prek kamere in zaznaval vnaprej predvidi vsako nepravilnost na cestišču, da ublaži posledice napak. Sistem v realnem času posreduje podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej, da nastavi trdo ali prožno vzmetenje in vam zagotavlja višjo stopnjo udobja.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
DS CONNECTED PILOT

DS CONNECTED PILOT

Voziti ali se pustiti voziti?

Sistem DS CONNECTED PILOT nudi vozniku pomoč in mu omogoča v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. To predstavlja en korak več proti avtonomni vožnji. Inovativen sistem prilagodi hitrost in razdaljo do pred nami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno nadzoruje smer vozila DS 7 CROSSBACK na njegovem voznem pasu glede na voznikove nastavitve in navade.  Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.
Pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu je bila zasnovana tako, da optimalno deluje na cestiščih, ki so jasno označena na obeh straneh (avtoceste ali večpasovnice).
* Odvisno od cestno-prometnih predpisov

KARIZMATIČEN IN PREFINJEN

Čeprav je naša izvedenka s priključnim hibridnim motorjem E-TENSE 4x4 ohranila genetski zapis in DNK modela DS 7 CROSSBACK, je v primerjavi z njim še bolj elegantna po zaslugi številnih ekskluzivno oblikovanih dodatkov, ki namigujejo na modernost in zmogljivost.

Čeprav je naša izvedenka s priključnim hibridnim motorjem E-TENSE 4x4 ohranila genetski zapis in DNK modela DS 7 CROSSBACK, je v primerjavi z njim še bolj elegantna po zaslugi številnih ekskluzivno oblikovanih dodatkov, ki namigujejo na modernost in zmogljivost.

DS ACTIVE LED VISION

DS ACTIVE LED VISION

Videti in biti viden

Osvetlitev DS ACTIVE LED VISION, ki je bila premierno predstavljena s konceptnim vozilom DS E-TENSE, je zelo zmogljiva in hkrati privlačnega videza. Sestavljajo jo glavni žaromet na diode LED in trije vrtljivi moduli LED. Ti moduli se obračajo in spreminjajo svoj naklon glede na kot zasuka volana, hitrost vozila in vremenske pogoje, s čimer vam zagotavljajo optimalno vidljivost.

 

DS ACTIVE LED VISION
PRIKLJUČNI HIBRID 4x4

PRIKLJUČNI HIBRID 4x4

Motor E-TENSE 4X4: hibrid znamke DS

Pod pokrovom motornega prostora se nahaja bencinski motor z 200 konjskimi močmi (147 kW), ki deluje v povezavi z dvema električnima motorjema s 109 konjskimi močmi (80 kW) in 8-stopenjskim elektrificiranim samodejnim menjalnikom EAT8. Motorji skupno razvijejo 300 konjskih moči in 450 Nm navora, ki se v celoti izkoristi v načinu za športno vožnjo.

V izključno električnem načinu lahko DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 prevozi 50 kilometrov (cikel WLTP in do 60 km po ciklu NEDC) po zaslugi akumulatorja 13,2 kW/h. Ta avtonomija zadostuje za vsakodnevne prevoze od doma do službe, po mestu ali avtocesti s hitrostjo do 135 km/h. Ko je akumulator prazen ali če tako narekuje zaukazana pogonska moč, prevzame nadzor motor z notranjim zgorevanjem.

 

DS PARK PILOT

DS PARK PILOT

Za povsem enostavno parkiranje

Med izvajanjem manevrov pri parkiranju se lahko znebite stresa s pomočjo edinstvenega sistema DS PARK PILOT: vaše vozilo bo popolnoma samostojno in varno izvedlo vse manevre med pravokotnim ali vzdolžnim parkiranjem, pa tudi med bočnim izvozom iz parkirnega mesta, brez da bi morali vi karkoli storiti.

DS PARK PILOT

STORITVE PO MERI