DS 9 E-Tense

Moč in udobje priključnega hibrida.

DS 9 E-Tense
DS 9 E-Tense

TEHNOLOGIJA & ZMOGLJIVOST

Naši priključni hibridni modeli E-TENSE združujejo najboljše tehnološko znanje in izjemne zmogljivosti. Tako kot tehnologija E-TENSE, ki je zmagala v prvenstvu Formule E, tudi vam kombinacija električne energije in bencina daje močno intenzivnost doživetja vožnje z vsakim pospeševanjem.

INTENZIVNE VOZNE IZKUŠNJE

DS 9 bo na voljo kot priključni hibrid E-TENSE, ki združuje motor s polnjenjem PureTech in elektromotor s skupno močjo 250 KM s skoraj 50 kilometri dosega v načinu brez emisij (po protokolu WLTP). Za E-TENSE 4 × 4 bo na voljo tudi različica s pogonom na vsa štiri kolesa.

NAČINI VOŽNJE

NAČINI VOŽNJE

Elektromotor v povezavi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom se uporablja za zagon in vožnjo do največje hitrosti 135 km / h. Elektromotor se aktivira glede na izbrani način vožnje.

Način brez emisij

Privzeti način je brez emisij, ki vam omogoča, da prevozite večino kratkih razdalj brez porabe goriva. Pri avtomobilu boste cenili popolnoma tiho delovanje in neverjetne zmogljivosti motorja brez ustvarjanja neželenih emisij. DS 9 bo opremljen z modro, jasno prepoznavno LED lučko, ki se nahaja na vrhu vetrobranskega stekla. Lučka se prižge šele, ko je aktiviran električni način.

Hibridni način

Hibridni način združuje delovanje motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja. Če razmere to zahtevajo, omogoča kratkotrajno vožnjo samo na elektromotorju ali izključno na motorju z notranjim zgorevanjem. Prehod je samodejen brez posredovanja voznika in ga potniki ne zaznajo. Hibridni način združuje zmogljivost z vsestranskostjo.

Športni način

Pri izbiri športnega načina boste uporabili največji potencial moči DS tudi s spremenjenim zemljevidom krmilne enote, športnim načinom menjalnika, strožjim krmiljenjem in športnimi nastavitvami podvozja. Cenili boste užitek dinamične vožnje v popolnem udobju.

REKUPERACIJA

REKUPERACIJA

Med pojemkom in zaviranjem se kinetična energija pretvori v električno energijo. To napolni baterijo in poveča doseg avtomobila.

NAČIN E-SAVE & PRIHRANEK ENERGIJE

NAČIN E-SAVE & PRIHRANEK ENERGIJE

Način E-SAVE vozniku kadar koli prihrani dovolj energije za vožnjo v popolnoma električnem načinu z nič emisijami. Zahvaljujoč temu se lahko v mestih vozite tudi na območja z nizkimi emisijami, kjer imajo avtomobili z motorji z notranjim zgorevanjem omejen dostop.

NAČIN E-SAVE & PRIHRANEK ENERGIJE