DS 9 nova prestižna limuzina

PRIHAJA MOČ ELEGANCE

ni še na voljo

DS 9 nova prestižna limuzina
DS 9 nova prestižna limuzina

MOČ

od 225KM do 360KM*

Priključni hibrid na voljo

*360KM na voljo kasneje

DIMENZIJE

Dolžina: 4.93 metra

Širina: 1.93 metra

višina: 1.46 metra

PORABA/EMISIJE (WLTP¹)

Od 1.5 to 7L /100km

33 go 159g/km  CO₂

MOJSTER PREFINJENOSTI

Zunanji dizjan : dragulj prefinjenosti

Simbol francoskega “savoir-faire”, DS 9 bo kmalu na voljo. Zasnovan s hibridno močjo E-TENSE, je naša nova limuzina oblikovana tako, da ponuja tehnično odličnost, neverjetno udobje in neprimerljivo prefinjeno dodelavo detajlov.

SODOBNA SILHUETA PREŽETA S PREFINJENOSTJO

DS 9 izstopa s sodobnimi linijami, ki združujejo eleganco in dinamičnost. Ekskluzivni oblikovni elementi v obliki logotipa DS, giljoše “Clous de Paris”, značilne maske ali potopljene kljuke na vratih dajejo avtomobilu zelo značilen in prepoznaven videz.

KARIZMATIČNI SVETLOBNI PODPIS

Ob zagonu vozila prednja žarometa DS ACTIVE LED VISION, ki sta pravi prepoznavni znak znamke DS, zasvetita v vijolični barvi, svetlobni moduli pa se zavrtijo za 180 stopinj.

 

POZORNOST DO DETAJLOV

Ekskluzivni oblikovni elementi v obliki logotipa DS, giljoše “Clous de Paris” na pokrovu motorja; zaključek, ki je tako umetniški kot tehnični, navdihnjeni pri oblikovalcih prefinjenih ur.

SKRITE VRATNE KLJUKE, KI SE ODPREJO, KO SE PRIBLIŽATE VOZILU

Presenečeni boste na čarobnostjo potopnih vratnih kljuk, ki se samodejno izstavijo, ko se avto odklene, saj do tega trenutka bili skriti in nevidni.

Takoj, ko se odmaknete od avtomobila za več kot 2 metra, se ročaji zaskočijo in avto se samodejno zaklene.

IZPOD SPRETNIH MOSTRSKIH PRSTOV

Notranjost : utelešenje elegance

DS 9 je zasnovan tako, da vsak potnik uživa enako raven udobja. Sedeži, tako prednji koz zadnji, z ogrevanjem, zračenjem in masažno funkcijo.  Notranjost, izdelana do najmanjših podrobnosti, dopolnjuje oblazinjenje Alcantara®.

DS LOUNGE

Naslon za roke Lounge na zadnjih sedežih pripomore k splošnemu udobju; oblazinjen z usnjem Nappa, s hrambnim prostorom, opremljen s priključkom USB in upravljalnimi gumbi za masažo sedežev.
Navdušila vas bo lepota materialov, ki prekrivajo notranjost DS 9, še posebej usnjeni deli na armaturni plošči in volanu.

Naslon za roke Lounge na zadnjih sedežih pripomore k splošnemu udobju; oblazinjen z usnjem Nappa, s hrambnim prostorom, opremljen s priključkom USB in upravljalnimi gumbi za masažo sedežev.

Navdušila vas bo lepota materialov, ki prekrivajo notranjost DS 9, še posebej usnjeni deli na armaturni plošči in volanu.

Vse povsod usnje

Vrhunski odraz našega strokovnega znanja, notranjost OPERA krasi najlepše usnje, usnje Rubis Red Nappa, ki pokriva celotno armaturno ploščo in prepoznavno oblazinjenje sedežev. Ta vrhunska dodelava materialov se odraža tudi na volanu, ki je v celoti prekrit z usnjem Rubis Red.

Giljoširanje “Clous de Paris”

Izpod spretnih mojstrskih prstov je nastal vsak zaključni detajl, ki so ga obdelali kot bi obdeloval dragocen kamen. Navdih in prefinjeno tehniko izdelave so poiskali pri izdelovalcih pestižnih ur. Posebna urarniška tehnika vzorčenja “Clous de Paris” krasi upravljalne gumbe, z vzorcem drobnih žebljev s piramidnimi glavami, ki se nemoteno križajo in prepletajo.

“Biserno” šivanje

Povzeto iz sveta mode in ročnega šivanja, so naši tapetniki ustvarili t.i. “biserno šivanje”, posebej eleganten zaključek, ki poustvarja obliko biserov, za večji poudarek usnjene notranjosti. Ta naklonjenost visoki modi je hitro postala podpis znamke DS Automobiles.

B.R.M R180

Ura B.R.M R180, zasnovana v sodelovanju z B.R.M Chronographes, je veličastno postavljena na armaturno ploščo in se prikaže (obrne) ob zagonu vozila.Z elegantnim dizajnom in tehnološko dovršenostjo se samodejno nastavi na pravi čas glede na sezono in časovni pas, v katerem potujete.

Zvočno udobje in užitek

Z lansiranjem DS 9 so naši strokovnjaki pripravili popolnoma nov concept zvočnega udobja. Poleg večplastnih stekel z zvočno izolirano folijo so mu namenili karoserijo, ki je izdelana po tehnologiji varjenja-lepljenja in odpravi vibracije, zaradi česar v notranjosti prevladuje umirjen in brezskrben ambient. To pravo mojstrovino dodatno poudari izčiščen zvok, ki ga predvaja sistem Hi-Fi FOCAL Electra® in njegovih 14 zvočnikov.

Pravni poduk
¹ *Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila  Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure  WLTP – Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti,  ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico  Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).Več o protokolu WLTP preberite tukaj.