Tehnične lastnosti

Raziščite vse tehnične specifikacije DS 9, od dimenzij do razpoložljivih pogonskih možnosti.

Tehnične lastnosti
Tehnične lastnosti
DS 9 DIMENZIJE

DS 9 DIMENZIJE

Preverite vrednosti

Dolžina 4934mm
Zunanja širina (z ogledali/z zloženimi ogledali) 1932/2079mm
Zunanja višina 1460mm
Medosna razdalja 2895mm
Sprednji previs 973mm
Zadnji previs 1066mm
Prostor za komolce spredaj 1481mm
Prostor za komolce zadaj 1451mm
Dolžina prtljažnega prostora 1027mm
Širina prtljažnega prostora 1137mm
Uporabna notranja višina 453mm
Prostornina prtljažnika (v litrih) 510L
Število sedežev 5

MOČ & FLEKSIBILNOST

Razpoložljivi motorji

Uživajte v neverjetnih zmogljivostih v popolni harmoniji z vašim okoljem, zahvaljujoč hibridni moči E-TENSE in bencinu PureTech.

Izberite vrsto moči in poiščite motor, ki vam ustreza.

PureTech 225 Automatic

– Pospešek : 0 to 100 km/h v 8,1 sekundah

– Pogon:  Bencin

– Prostornina: 1 598 cm3

– Menjalnik: samodejni

– Poraba goriva (kombinirano WLTP¹): 6,9 – 7,0 l/100 km

– Emisije CO₂ (WLTP¹): 155 – 159 g/km

 

E-TENSE 225

– Pospešek : 0 to 100 km/h v 8,3 sekundah

– Pogon: plug-in hibrid -bencin

– Prostornina: 1 598 cm3

– Menjalnik: samodejni

– Poraba goriva (kombinirano WLTP¹): 1,5 litrov/100 km

– Emisije CO₂ (WLTP¹): 33 – 35 g/km

 

DS 9 E-TENSE

Moč in udobje priključnega hibrida

DS 9 bo na voljo z dvemi plug-in agregati E-TENSE *: različico z 225 konjskimi močmi in različico s štirikolesnim pogonom s 360 konjskimi močmi, ki bo na voljo pozneje.Električni pogon, ki je pogonu v času pospeševanja do 135 km / h, vam omogoča, da na poti uživate v popolni tišini in doživite novo vozno izkušnjo.

* E-TENSE 4×4 360 bo na voljo pozneje

Načini vožnje

a volanom DS 9 imate dva načina vožnje: udobje in šport. V naši različici E-TENSE uživajte v še treh načinih, prilagojenih vašemu načinu vožnje.

Regenerativno zaviranje

Ko upočasnite, se kinetična energija koles pretvori v elektriko. S tem boste povečali obseg baterij.

E-SAVE mode

S to funkcijo prihranite energijo, tako da zadnje kilometre poti opravite v 100% električnem načinu brez emisij. Omogoča vam dostop do mest, tudi kadar je promet omejen.

UDOBJE & PROSTORNOST

Poosebitev elegance in udobja

VSAK IMA SVOJ PROSTOR

Masažni, ogrevani in ohlajeni sedeži dajejo vozniku DS 9 in njihovim potnikom neprimerljivo udobje.

Z dolgo medosno razdaljo 2,89 metra ima DS 9 prostoren in udoben kokpit. Na zadnjih sedežih eleganten osrednji naslon za roke, oblikovan iz usnja Nappa, opremljen s priključki USB in omogoča upravljanje masažnih funkcij.

AKUSTIČNO VZDUŠJE

Za DS 9 so naši strokovnjaki razvili čisto poseben koncept zvočne izolacije. Poleg večplastnih stekel z zvočno izolirano folijo so mu namenili karoserijo, ki je izdelana po tehnologiji varjenja-lepljenja in odpravi vibracije, zaradi česar v notranjosti prevladuje umirjen in brezskrben ambient. To pravo mojstrovino dodatno poudari izčiščen zvok, ki ga predvaja sistem Hi-Fi FOCAL Electra® in njegovih 14 zvočnikov.

 

Pravni poduk
¹ *Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila  Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure  WLTP – Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti,  ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico  Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).Več o protokolu WLTP preberite tukaj.