Tehnologije

Ko je napredna tehnologija na vaši strani

Zasnovan za vaše udobje, DS 9 odlikuje najnovejša tehnologija.

DS PARK PILOT

DS PARK PILOT

Vaš DS 9 ima vajeti v rokah

Z DS PARK PILOT je parkiranje izjemno enostavno.

S sistemom DS PARK PILOT lahko vaša petvratna limuzina samodejno parkira, brez da bi morali vi premikati volan ali pritiskati na pedala. Kadar želite parkirati, morate le pritisniti in zadržati gumb Park ter počakati, da se čarovnija konča. Sistem najde prosto parkirno mesto, ki ustreza velikosti vozila DS 9, ko se mu približate s hitrostjo največ 30 km/h. Nato pa vozilo parkira pravokotno ali vzdolžno.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Tehnologija za vnaprejšnje predvidevanje

V ta namen kamera, ki je nameščena za vetrobranskim steklom in je elektronsko povezana z vzmetenjem, ter štiri zaznavala višine podvozja in trije merilniki pospeška analizirajo vrsto cestišča in odzive vozila DS 9 (hitrost, kot zasuka volana, zaviranje itd.). V realnem času posredujejo podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej. Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje in to na neprekinjen način. Vožnja s to izjemno petvratno limuzino ni le brezskrbna temveč tudi odzivna in natančna.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
DS ACTIVE LED VISION

DS ACTIVE LED VISION

Vaš avto bdi nad vami

DS ACTIVE LED VISION je preplet stila in tehnologije. Trije vrtljivi moduli LED dopolnjujejo glavni žaromet LED. Glede na kot zasuka volana, hitrost vozila in vremenske razmere se moduli premikajo od leve proti desni, lahko pa celo spremenijo naklon. S tem se doseg osvetlitve povečuje ali zmanjšuje. Svetlobni snop je tako širši oziroma bolj natančno usmerjen in lahko bolj učinkovito osvetli robove cestišča.

 

DS NIGHT VISION

DS NIGHT VISION

Videti, česar v temi ni mogoče videti

Sistem DS NIGHT VISION vozniku zagotovi optimalno vidljivost ponoči ter mu omogoči izjemno preglednost nad cestiščem in nevarnostjo. Na okrasni maski je nameščena infrardeča kamera, ki zaznava pešce in živali na cestišču do razdalje 100 m. Voznik si dogajanje na cesti ogleduje na digitalni instrumentni plošči, nevarnosti pa se mu prikažejo sprva uokvirjene z rumeno barvo, nato pa z rdečo, odvisno od stopnje kritičnosti. Na podlagi tega opozorila se lahko voznik odzove in vnaprej predvidi situacijo.

 

DS NIGHT VISION
DS DRIVER ATTENTION MONITORING

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Vaš avto bdi nad vami

Dan in noč sistem senzorjev in kamera iščeta znake utrujenosti ali nezbranost pri vozniku, pa tudi nadzoruje pot avtomobila. Če zaznajo zaspanost ali pomanjkanje pozornosti, se v kokpitu samodejno sproži zvočni signal in na sredinskem zaslonu se prikaže opozorilo.

DS DRIVE ASSIST

DS DRIVE ASSIST

Okus avtonomne vožnje

Inovativen sistem, ki deluje do hitrosti 180 km/h*, natančno umesti vaše vozilo na vozni pas po zaslugi pomoči pri zadržanju vozila na voznem pasu, ki identificira talne označbe. Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go samodejno prilagaja hitrost, da zadrži varnostno razdaljo do vozila pred vami. V upočasnjenem prometu pa DS DRIVE ASSIST upravlja tudi faze zaustavitve in ponovnega zagona vozila.

 

*Odvisno od veljavne zakonodaje v državi.

DS DRIVE ASSIST