POJDI NA VSEBINO
 
PORABA GORIVA IN EMISIJE PRI UPORABI
Da bi svojim strankam zagotovila najbolj ustrezne informacije, jim DS AUTOMOBILES kot znamka skupine STELLANTIS omogoča dostop do neodvisnih in certificiranih meritev vrednosti porabe goriva v dejanskih voznih razmerah(i) Emisije dušikovih oksidov (NOx) in emisije trdnih delcev po številu (PN).  .

DS Automobiles se je združila z nevladno organizacijo Transport & Environment(i) Transport & Environnement: združenje za okolje, specializirano za trajnostni razvoj evropske prometne politike.    in z zvezo France Nature Environnement(i) France Nature Environnement: francoska zveza združenj za zaščito narave in varstvo okolja.   .

Omenjeni partnerji so skupaj definirali protokol za meritve porabe goriva in emisij v dejanskih voznih razmerah, ki ga je potrdila certifikacijska hiša Bureau Veritas(i) Bureau Veritas: mednarodna organizacija za preiskovanje, podelitev certifikatov in laboratorijsko testiranje.  .

 

Po tem protokolu izmerijo porabo goriva in emisije vozil v dejanskih voznih razmerah na poti dolgi 92,3 km, v katero so vključeni mestni, izven mestni in avtocestni odseki. Testirana vozila morajo opraviti relacijsko vožnjo v običajnih prometnih razmerah skupaj s potniki in prtljago. Medtem mora biti vklopljena klimatska naprava ali gretje. Ceste vključujejo tudi neraven teren, ki predstavlja dejanske vozne razmere(i)  Navedeni podatki, ki jih je treba obravnavati ločeno od homologiranih vrednosti porabe goriva Evropske unije (izključno uradne vrednosti), so odvisni od danega scenarija in pogojev ter protokola, ki ni usklajen znotraj EU. Zato jih ni možno upoštevati kot splošne vrednosti in so podane zgolj informativno. Informacije o meritvenem protokolu so na voljo na spletnem mestu skupine Stellantis www.stellantis.com. Pri primerjavi vrednosti porabe goriva ali emisij CO2 novega osebnega vozila, ki temelji na usklajenem testnem postopku Evropske unije, je treba upoštevati uradne vrednosti porabe goriva ali emisij CO2. Za dodatne informacije preglejte spletno mesto http://www.carlabelling.ademe.fr/.  . 

 

Na ta način se DS Automobiles kot znamka skupine STELLANTIS zavzema za transparenten odnos do svojih strank.

Izračunajte porabo vašega vozila DS

ODPOTUJTE ŠE DLJE

Okoljska politika
Spoznajte naš program in naše ukrepe
Ekološko učinkovite tehnologije
Inovativni motorji