POJDI NA VSEBINO
PETVRATNE LIMUZINE
Z našimi petvratnimi limuzinami si privoščite potovanje v prvem razredu
Elegantna oblikovna zasnova, prefinjena oblika karoserije: DS 9 in DS 4 vam bosta nudila izjemno udobje.
DS 4
Oglejte si kompaktno petvratno limuzino DS 4, elegantno vozilo z aerodinamičnim profilom, ki je zmogljivo tako v mestu kot tudi izven njega. Kompaktna petvratna limuzina DS 4 z močjo motorja od 130 do 225 KM je na voljo v priključni hibridni, bencinski ali dizelski izvedenki. DS 4 je na voljo z različnimi notranjimi in zunanjimi končnimi obdelavami, ponuja pa tudi edinstvene možnosti za individualizacijo podobe, zlasti kar zadeva platišča. Oglejte si tudi tehnološke inovacije, ki so sinonim za udobno in varno vožnjo: sistem avtonomne vožnje, sistem za nočno vidljivost, ki zaznava pešce ...
DS 9
Oglejte si novo petvratno limuzino DS 9, ki na svojih petih metrih dolžine združuje eleganco in udobje. Na voljo je s priključnim hibridnim motorjem E-TENSE v dveh različicah, vsi modeli pa so opremljeni s samodejnim menjalnikom. Poleg elegantne notranje oblikovne zasnove s prefinjenimi materiali je petvratna limuzina DS 9 opremljena tudi z najboljšo opremo za povečanje udobja v potniškem prostoru: ogrevani, masažni in prezračevani sedeži. Uživajte tudi v inovativni tehnologiji, sistemu Hi-Fi FOCAL Electra® za izjemno zvočno doživetje.
VEČ INFORMACIJ O PETVRATNIH LIMUZINAH
Preberite naša pogosta vprašanja
Kaj je petvratna limuzina ?
Petvratne limuzine izvirajo iz nemške prestolnice Berlin, kjer so bile prvič izdelane. Petvratna limuzina je nizko, srednje veliko vozilo, ki meri v dolžino od 4 do 5 metrov, ima pet vrat in najmanj štiri sedežna mesta. Petvratna limuzina je vsestransko uporabna, saj je zaradi prostorne notranjosti primerna za dolga potovanja, pa tudi za družinske izlete.
Zakaj se nakup petvratne limuzine splača ?

Petvratna limuzina je vozilo visokega razreda najvišje kakovosti, običajno opremljeno z najnovejšimi tehnologijami, ki vozniku nudijo najboljše vozniške izkušnje. Vozniku in potnikom ponuja varno in pomirjujočo vožnjo. Med poslovnimi uporabniki pa je ravno petvratna limuzina priljubljeni model zlasti šoferjev vozil za prevoz potnikov.

Tako DS 9 proizvajalca DS Automobiles na primer ponuja ogrevane, masažne in prezračevane sedeže za udobje v potniški kabini, tako na prednjih kot zadnjih sedežih. Med končnimi obdelavami pa so na voljo prefinjeni materiali, ki potrjujejo eleganco petvratne limuzine.

Po čem se razlikujeta dvoprostorska in triprostorska limuzina ?

Limuzina ima lahko dve obliki karoserije, ki je razdeljena na več prostorov, s čimer dobimo dvoprostorsko in triprostorsko karoserijo. 


Triprostorska limuzina
To kategorijo limuzine lahko razdelimo na tri prostore: motorni prostor s posebnim pokrovom, potniški prostor in prtljažni prostor. Ta vrsta vozila nima dvižnih prtljažnih vrat, temveč pokrov prtljažnega prostora. 


Dvoprostorska limuzina
V nasprotju s triprostorsko karoserijo je dvoprostorska limuzina razdeljena na dva prostora: motorni prostor in potniški prostor, ki je povezan s prtljažnim prostorom. Ta model ima torej dvižna prtljažna vrata, ki se odprejo skupaj z zadnjim steklom. To je najbolj razširjeni model limuzine.

Katere različne modele limuzin poznamo ?

Limuzina za daljša potovanja
Zaradi dobre lege na cesti je to idealno vozilo za dolga potovanja, saj lahko z njim povsem udobno prevozite veliko kilometrov. Limuzina za daljša potovanja je običajno dolga skoraj 5 metrov in ima prostoren in gostoljuben potniški prostor. Zahvaljujoč svoji dolžini ima vozilo tudi prostoren prtljažni prostor.


Kompaktna limuzina
Kompaktna limuzina sodi med mestni avtomobil in klasično limuzino. Za razliko od trivratnih limuzin imajo kompaktne dvoprostorske limuzine zadaj velika navpično nameščena prtljažna vrata. Zaradi svoje vsestranskosti je kompaktna limuzina vozilo, ki je doma v mestu in tudi izven njega.

Nakup nove limuzine: kateri motor izbrati ?

Pri nakupu nove limuzine lahko izbirate med motorjem z notranjim zgorevanjem in električnim motorjem. Prednost bencinskih in dizelskih vozil je večji doseg kot pri električnih vozilih. Po drugi strani pa so električna vozila varčnejša z vidika porabe goriva in bolj ekološka.

Pri DS Automobiles so v ponudbi novih limuzin na voljo vozila z bencinskim ali dizelskim motorjem, pa tudi s priključnim hibridnim motorjem, ki ga je mogoče polniti, vsi pa so na voljo s samodejnim menjalnikom. Prednost ponudbe hibridnih limuzinskih modelov je v kombinaciji motorja z notranjim zgorevanjem in električnega motorja. Zahvaljujoč tej kombinaciji to ni le varčno vozilo, temveč tudi vzdržljiv in avtonomni model vozila.  Moč motorja lahko izberete tudi glede na svoje potrebe: od 130 KM do 360 KM.