POJDI NA VSEBINO

VOZILA SUV IN CROSSOVER

SUV, CROSSOVER, kompaktni SUV: vsi modeli se ponašajo z inovativno oblikovno zasnovo in vrhunskimi tehnologijami.
Edinstven svetlobni podpis, ki pritegne pozornost, impozantna in drzna drža, ki daje občutek varnosti in dobrega počutja: to je definicija vozila visokega razreda znamke DS Automobiles.
SUV DS 7
Ljubitelji novih avtomobilskih doživetij lahko za volanom vozila SUV DS 7 doživite cesto na povsem drugačen način po zaslugi dveh velikih 12-palčnih zaslonov sistema DS NIGHT VISION, ki zagotavlja izjemno vidljivost ponoči, in sistema DS CONNECTED PILOT, ki samodejno uravnava hitrost glede na vozilo pred vami in vas zadrži na pravem voznem pasu.
SUV DS 3
SUV DS 3 je resnično vrhunsko vozilo, ki vam na čisto vseh potovanjih zagotavlja udobje in brezskrbnost. Ta kompaktni SUV je bil zasnovan z namenom, da vam ponuja inovativne in intenzivne avtomobilske izkušnje, v sklopu katerih bo vsak prevoženi kilometer prava epopeja čustev.

VEČ INFORMACIJ O VOZILIH SUV

PREBERITE NAŠA POGOSTA VPRAŠANJA O VOZILIH SUV
Katero vozilo je SUV ?
SUV je angleška kratica za športno terensko vozilo (SUV - Sport Utility Vehicle) in v osnovi označuje vozilo, ki je višje od klasičnega vozila. Ta lastnost mu zagotavlja boljšo vidljivost in možnost vožnje izven utrjenih poti.
Po čem se razlikujejo vozila SUV in crossover ?
Razlikujejo se po oblikovni zasnovi in tudi po uporabi: SUV je prostornejši in je lahko neposredni tekmec družinskim avtomobilom, kot so enoprostorska vozila. Izraz crossover se na splošno uporablja za vozila manjših dimenzij, ki so po uporabi bolj podobna mestnim avtomobilom ali kompaktnim limuzinam.
Kako izbrati model SUV ?
Veliki SUV-ji
Če iščete družinski model vozila SUV, boste zagotovo navdušeni nad velikimi SUV-ji, ki lahko udobno sprejmejo do pet potnikov. Veliki SUV-ji merijo v dolžino do 5 metrov, tako da ponujajo prostorno potniško kabino in velik prtljažni prostor. Znamka DS Automobiles ima v svoji ponudbi DS 7, SUV impozantnega in prefinjenega videza. Francoski proizvajalec pa je poskrbel tudi za udobje, saj ponuja sedeže v visokokakovostnih materialih..

Kompaktni SUV
Kompaktni SUV ima manjše gabaritne mere. Tudi ta vrsta SUV-ja ima povišano podvozje, vendar pa v dolžino ne preseže 4,60 metra. Kompaktni SUV v primerjavi z večjim modelom porabi manj goriva, zato velja za vsestransko uporabno vozilo tako za vožnjo po mestu kot tudi izven njega. Spoznajte DS 3, kompaktni SUV, ki je na voljo s petimi nivoji opreme in tehnologijami za pomoč pri vožnji: prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili ...
Kateri motorji so primerni za SUV in crossover ? 

Pri nakupu novega SUV-ja morate izbrati motor, ki je prilagojen vaši uporabi.

 

SUV in Crossover z bencinskim in dizelskim motorjem

Med motorji z notranjim zgorevanjem lahko izberete bencinski pogon (PureTech) ali dizelski pogon (BlueHDi). Ta odločitev mora biti odvisna predvsem od načina uporabe vašega vozila.

 

SUV in Crossover z električnim pogonom
DS Automobiles vam ponuja tudi priključne hibridne SUV-je, s katerimi boste izvedli prvi korak k elektrifikaciji. S kombiniranjem motorja z notranjim zgorevanjem in hibridnega pogona smo za vas pripravili priključne hibridne modele SUV in crossover, ki slovijo po nizki porabi goriva v mestu in izven njega. 

 

DS Automobiles ima v ponudbi priključni hibridni SUV DS 7 z motorjem E-TENSE in DS 3, ki je na voljo tudi s 100-odstotnim električnim motorjem. Oba modela sta na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom, odvisno od izbranega motorja.