POJDI NA VSEBINO

OKOLJSKA POLITIKA

Naša predanost trajnostni mobilnosti

Naš pristop k doseganju trajnostnega razvoja na področju mobilnosti je usmerjen v zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, zaščito naravnih virov in razvoj novih okolju prijaznih načinov mobilnosti.
 
SKUPINA STELLANTIS 
Novi dobi naproti

Skupina Stellantis je nastala ravno v času, ko svet od podjetij in seveda od avtomobilskih proizvajalcev pričakuje, da bodo sposobni dokazati svojo inovativnost s trajnostnimi izdelki in storitvami. 

 

Izključno z inovacijami in sodelovanjem lahko najdemo učinkovite rešitve za boj proti globalnemu segrevanju. Stellantis je to pričakovanje prepoznal in v svojem strateškem načrtu Dare Forward jasno napovedal svojo zavezo, da bo do leta 2038 dosegel nevtralne emisije ogljika »od izvora do kolesa« in to po celotni oskrbovalni verigi, s čimer bo postal vodilni v svojem sektorju glede omejevanja podnebnih sprememb. Zadali smo si cilj, da že do leta 2030 prepolovimo raven naših emisij ogljika, ki smo jih dosegli leta 2021.

 

Podnebna kriza zahteva skupno ukrepanje in inovativne pristope. Stellantis je kot podjetje za tehnološko mobilnost pripravljen prevzeti vodilno vlogo pri reševanju enega najbolj perečih izzivov našega časa. 

VZDRŽLJIVOST
Usmeritev v trajnostni razvoj od zasnove dalje
Da bi se uspešno spopadli z ekološkim izzivom, si prizadevamo omejiti naš okoljski vpliv tekom celotnega postopka proizvodnje. Pri znamki DS Automobiles prednostno uporabljamo reciklirane izdelke, kadarkoli nam pogoji to dopuščajo. Naša ekipa strokovnjakov za recikliranje se nadvse trudi, da bi vam zagotovila maksimalno kakovostne materiale in dolgo življenjsko dobo toplotnih in mehanskih sklopov za optimalne zmogljivosti. 
 
Celovita odgovornost za produkte 
Razvoj in zasnova
  • Ocene življenjskega cikla
  • Izbira ekološko odgovornih materialov
Proizvodnja
  • Uporaba recikliranih materialov
Odkup
  • Odkup vozila
  • Odstranjevanje onesnaževalcev iz vozil in predhodna obdelava
  • Evropska direktiva ELV
ODPOTUJTE ŠE DLJE
Recikliranje
Vse od svojega nastanka dalje znamka DS Automobiles uporablja reciklirane materiale in se nenehno trudi povečevati delež njihove uporabe.
Poraba pri uporabi
Izmerite povprečno porabo vašega vozila.