POJDI NA VSEBINO
DS AUTOMOBILES IMA ChatGPT
Revolucija v svetu avtomobilizma, premierno na voljo v Evropi
Pariz, 20. oktober 2023

Ekskluzivno integrirana tehnologija ChatGPT bo v vozilih DS Automobiles obogatila vozniške izkušnje in umetnost potovanja na francoski način. Njene visokotehnološke razsežnosti in neomejeni potencial bodo za prvih 20.000 naročnikov v Franciji, Nemčiji, Združenem kraljestvu, Španiji in Italiji na voljo brez dodatnih stroškov v okviru pilotnega šestmesečnega obdobja.

 

ChatGPT je generativni model umetne inteligence. Tehnologija se poslužuje jezikovnih modelov za razumevanje in ustvarjanje naravne in tekoče interakcije. ChatGPT pridobiva znanje iz neizmerno velike količine podatkov, na podlagi česar lahko odgovarja na izjemno raznolika vprašanja ter zagotavlja točne in ustrezne informacije.

 

Z integracijo tehnologije ChatGPT v sistem DS IRIS SYSTEM, ki je na voljo za vse izvedenke modelov DS 3, DS 4, DS 7 in DS 9, bodo lahko uporabniki izkoristili prednosti revolucionarne pogovorne izkušnje z dostopom do koristnih informacij in možnostjo opravljanja številnih nalog. V vozilu DS bodo pogovorni roboti vstopili v novo dimenzijo, saj bodo prevzeli vlogo digitalnega asistenta za potovalne izkušnje.

ChatGPT, ki je integriran v sistem DS IRIS SYSTEM, ponuja povsem novo dimenzijo interakcije... Zakaj ga ne bi vprašali, katere najlepše kulturne ali umetniške znamenitosti vam svetuje obiskati v popoldanskem času v Parizu, ali ga prosili, naj vam našteje najlepše umetnine, ki jih hranijo v muzeju Louvre ali mu naročili, naj vam sestavi vprašalnik o vaši najljubši temi ali naj si celo izmisli pravljico, ki bo med potjo zabavala vaše otroke? Vse naštete zamisli in še mnoge druge so zdaj lahko teme pogovora z vašim asistentom za glasovno prepoznavanje IRIS ob podpori umetne inteligence ChatGPT v vseh modelih vozil znamke DS Automobiles, ki so opremljeni s sistemom DS IRIS SYSTEM.

 

Če ga želite uporabiti, preprosto nagovorite sistem DS IRIS SYSTEM z besedama »OK, IRIS« ali pritisnite poseben gumb na volanu.  Glasovna interakcija s pogovornim agentom se nato začne popolnoma varno, brez da bi vam bilo treba odvrniti pogled s ceste ali umakniti roke z volana.

« Poslanstvo vseh nas pri DS Automobiles je, da strankam ponudimo edinstveno izkušnjo v avtomobilu. Kot pionirji na področju integriranja tehnologije ChatGPT v avtomobilski svet omogočamo dostop do generativne umetne inteligence, ki je tekoča, intuitivna in poglobljena ter vsako vožnjo spremeni v edinstveno potovanje.  Gre za visokotehnološko tehnološko revolucijo z neomejenim potencialom, ki je del ene največjih družbenih preobrazb 21. stoletja. »

 

Olivier François, direktor DS Automobiles

« Tudi če poznamo vse notranje mehanizme in binarne izračune, ki tehnologiji ChatGPT omogočajo interakcijo z uporabnikom, je delovanje tega pogovornega modela umetne inteligence nekaj fascinantnega. Njegova zmožnost interakcije je nedvomno ena od najbolj presenetljivih aplikacij umetne inteligence v zadnjem letu po vsem svetu.  Odkar je ChatGPT na voljo, si prizadevamo, da bi ga vključili v svoje sisteme. In veseli nas, da smo prvi, ki to inovacijo ponujamo v Evropi. Ta razvoj je del strateške usmeritve skupine Stellantis v okviru strategije Dare Forward 2030. » 

 

Yves Bonnefont, vodja programske opreme Stellantis

« Kakšno uporabniško izkušnjo lahko z nekaj besedami ponudite v avtomobilu? » - DS Automobiles

« V vozilo integrirana tehnologija ChatGPT zagotavlja izjemne uporabniške izkušnje, saj voznikom in potnikom omogoča glasovno interakcijo z vozilom, v okviru katere lahko v realnem času pridobivajo informacije, se zabavajo, ostanejo produktivni in si zagotovijo varnost.  
Ta inovativna izkušnja obogati potovanja, saj vožnjo spremeni v uporabniku prijaznejšo, bolj priročno in povezano izkušnjo.
» - Iris x ChatGPT

 

Funkcija »SoundHound AI powered by ChatGPT API« bo v sistem DS IRIS SYSTEM integrirana v obdobju šestmesečne pilotne faze v Franciji, Nemčiji, Združenem kraljestvu, Španiji in Italiji. Na voljo bo brez dodatnih stroškov za prvih 20.000 naročnikov vozil DS 3, DS 4, DS 7 in DS 9, ki bodo svoja naročila oddali med 19. oktobrom 2023 in 29. februarjem 2024. Ta funkcija, ki jo je mogoče nemudoma aktivirati na daljavo, je na voljo pri vseh modelih DS, opremljenih s sistemom DS IRIS SYSTEM, vendar le v petih zgoraj navedenih državah. Po koncu pilotne faze bo DS Automobiles sprejel odločitev o morebitni širši uvedbi.