POJDI NA VSEBINO
Poziv k ustvarjanju v sklopu natečaja DS x Métiers d'Art 2
Kreacija Lyse Drouaine osvetljuje okrasno masko vozila DS 3 E-TENSE.
Pariz, 07. september 2023
Ekipe DS Automobiles so v želji po ustvarjalnosti in odličnosti v sodelovanju s kreativnim oblikovalskim studiem Métiers Rares objavile razpis za oblikovanje modelov najboljših francoskih obrtnikov.

Tri finaliste (Justine Durand, Lyse Drouaine, ustanoviteljica oblikovalske hiše LuxDawn®, ter Charlotte Winné in Ludovic Buron, ustanovitelja oblikovalskega ateljeja Atelier Noue) je izbrala žirija, ki jo sestavljajo člani ekipe DS Automobiles ter vplivne osebnosti s področja umetnosti in oblikovanja in jih povabila k ustvarjanju okrasne maske za vozilo DS 3 E-TENSE. Žirija je za zmagovalko drugega natečaja DS x MÉTIERS D'ART nato izbrala Lyse Drouaine, znamka DS Automobiles pa ji je namenila sredstva za izdelavo edinstvene okrasne maske za vozilo DS 3 E-TENSE (poimenovane DS 3 E-TENSE LUMEN).
Lyse Drouaine je ustanoviteljica oblikovalske hiše LUXDAWN, ki za arhitekte in notranje oblikovalce ustvarja inovativne svetleče materiale za okrasitev izjemnih prostorov. Svojo strast do svetlobe in arhitekture združuje s strokovnim znanjem na področju tkanja. V svojem studiu, ki se nahaja v mednarodnem centru Cité de la Tapisserie v kraju Aubusson preučuje možnosti prehajanja svetlobe iz materiala v prostor, pri čemer jo navdihujejo čustva prve dnevne svetlobe ob zori. Postala je druga zmagovalka natečaja DS x MÉTIERS D'ART in tako nasledila Anne Lopez, ki si je ta naziv priborila leta 2022.
*Člani žirije: Hervé Lemoine, predsednik francoske javne ustanove Mobilier national, predsednik žirije, Anne Lopez, umetnica in ustvarjalka, zmagovalka prve izdaje natečaja DS x MÉTIERS D'ART, Cécile Feilchenfeldt, oblikovalka tekstilij, specialistka za pletenine in ustanoviteljica studia Knitwearstudia Paris, Coperni, Arnaud Vaillant in Sébastien Meyer, soustanovitelja, Julien Dumas, Chef restavracije Bellefeuille v hotelu Saint James Paris z Michelinovo zvezdico in gastronomski ambasador znamke DS Automobiles, Béatrice Foucher, nekdanja direktorica družbe DS Automobiles, Thierry Metroz, direktor oblikovanja znamke DS Automobiles in Jean-Phillipe Vanhulle, vodja ateljeja za oblazinjenje znamke DS Automobiles.