Naša politika piškotkovPolitika piškotkov družbe C Automobil Import, d.o.o., Barjanska 54, 1000 Ljubljana, matična številka: 5934737000 vsebinsko opredeljuje piškotke, njihov namen uporabe in vrsto ter nastavitve za piškotke, ki se uporabljajo na naslovu https://www.dsautomobiles.si/ .

1.    KAJ SO PIŠKOTKI?
C Automobil Import, d.o.o. na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane »piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Uporaba piškotkov zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo. Služijo zlasti temu, da si zapomnijo za vas pomembne podatke kot na primer:
•    ime strežnika, ki je piškotek zapisal;
•    zelo pogosto tudi identifikacijsko oznako v obliki enotne št.;
•    včasih tudi datum izteka.

Te informacije se shranijo na vaš računalnik v preprosto besedilno datoteko, do katere strežnik dostopa za potrebe odčitavanja in shranjevanja informacij.

Piškotek je vedno povezan skupaj z imenom domene (to je imenom strežnika, ki ga je shranil), tako da je možno do njega dostopiti izključno prek zahteve tega strežnika.

Spletno mesto vsebuje sistem piškotkov. Na ta način je uporabnik obveščen, da se lahko med njegovimi obiski spletnega mesta, v njegov internetni brskalnik samodejno ali po privolitvi, če je ta glede na namen piškotka potrebna, naložijo piškotki.

Piškotki so datoteke, ki se shranijo na trdi disk obiskovalcev, da lahko enostavneje pregledujejo spletno stran. Poleg tega nam omogočajo pridobiti statistične podatke o pogostnosti obiskov ali vzpostaviti prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni parametre svojega internetnega brskalnika, kot opisano v naslednji točki.

Za namestitev vseh vrst piškotkov smo po zakonu dolžni pridobiti vaše soglasje, razen za namestitev tistih, ki so »nujno potrebni« in zakon dovoljuje njihovo namestitev brez vašega soglasja.
Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov ob uporabi piškotkov je opredeljena v točki f 1. odstavka 6. člena GDPR. Zakoniti interes družbe C Automobil Import d.o.o., predstavljajo njeni interesi za izboljšanje svojih izdelkov, razvoj novih funkcij in dobavo produktov višje kakovosti z izboljšanimi funkcijami in večjo varnostjo; za obdelavo pravnih zahtevkov; vzdrževanje varnosti informacijskih sistemov, prostorov in premoženja; za pospeševanje prodaje, vse pod pogoji in v obsegu, kot dovoljujejo predpisi, ki urejajo elektronske komunikacije. V primerih, ko je zahtevana vaša izrecna privolitev, je pravna podlaga opredeljena v točki a 1. odstavka 6. člena GDPR.1.2.    Piškotki na strani
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke Google Analytics in Sophus 3, ki avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke o obiskanosti spletne strani, številu obiskovalcev ipd. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate sami s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate in sledite navodilom.

Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac?

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije, za katere se privolitev uporabnika spletne strani ne zahteva. Te informacije so nujno potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

2.    VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO
Piškotke na naših spletnih straneh uporabljamo na več načinov:

1.    Anonimni piškotki za meritev pogostnosti obiska in uporabe spletne storitve. Ti analitični piškotki se uporabljajo za meritev pogostnosti obiska spletne strani (število obiskov, povprečni čas, ki ga porabijo obiskovalci in na kaj klikajo, …). S temi piškotki lahko nenehno izboljšujemo naše spletno mesto in se prepričamo, da zadostijo vašim potrebam. Piškotki za meritev pogostnosti obiskov so strogo anonimni in z njimi ni možno v nobenem primeru identificirati obiskovalca spletne strani ali zbrati osebne podatke (na primer ime, IP naslov ...).


2.    Piškotki za shranjevanje informacij o povezavi. Nekatere naše spletne strani vam omogočajo, da se prijavite in vnesete svoje osebne podatke (na primer uporabniški račun na strani MyDS,…). Te spletne strani uporabljajo piškotke zato, da si na primer zapomnijo podatke o vašem računu in da določijo, ali lahko dostopate do določene storitve.


3.    Piškotki tretjih oseb (oglasi), večina DS internetnih oglasov se prikazuje na drugih spletnih straneh in jih urejajo tako imenovane tretje osebe (na primer oglaševalske agencije). Te tretje osebe uporabljajo svoje piškotke za sledenje števila oseb, ki so videle in/ali kliknile na reklamno pasico. Tovrstni piškotki, ki jih nastavijo tretje osebe, izhajajo iz politike o piškotkih družb, ki so jih nastavile, in mi nimamo dostopa za branje ali kreiranje teh piškotkov.
4.    Drugi piškotki tretjih oseb DS spletne strani uporabljajo piškotke tretjih oseb za spremljanje strankinega pomikanja po spletni strani in zato, da ji ponudijo možnost, da na primer zahteva brošuro ali testno vožnjo, ko je to potrebno.


5.    Piškotki Flash naša spletna stran uporablja Adobe Flash Player za prikaz določenega dela njene vsebine. Da bi izboljšali vašo izkušnjo uporabnika, uporabljamo "Local Shared Objects" ali piškotke Flash za zagotovitev nekaterih funkcionalnosti. Piškotkov Flash ni možno upravljati na ravni spletnega brskalnika temveč prek programske opreme predvajalnika Adobe Flash Player. Spletna stran Adobe ponuja izčrpne informacije o uporabljenih piškotkih http://www.adobe.com/products/flashplayer/security.

3.    OGLASI PO MERI UPORABNIKA: KAKO DELUJEJO?

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki nam pomagajo pri izvajanju oglaševanja in trženja, tako da sledijo uporabnikom preko različnih spletnih strani in beležijo njihove preference in interese, pod pogojem, da vanje privoli. Ti piškotki nam pomagajo, da obdelujemo vaše podatke za namen prilagajanja obvestil o ponudbah in ugodnostih, tako da ne boste prejemali obvestil, za katere družba na podlagi podatkov meni, da vas ne bi zanimale (segmentacija in profiliranje).
Piškotki se na vašem računalniku shranijo v posebno mapo in lahko glede na spletne strani, ki jih obiskujete, shranijo:
•    spletne strani, ki ste jih pred kratkim obiskali,
•    izdelki, ki vas zanimajo,
•    informacijski sistem (jezik, država, operacijski sistem, brskalnik itd.) za zagotovitev optimalnega prikaza med vašim naslednjim obiskom naših spletnih strani.

Oglasi po meri uporabnika DS:    
Storitev CentralTag, ki jo je izbral DS, omogoča uporabnikom spleta prejemanje oglasov po meri glede na njihove nedavne aktivnosti med pregledovanjem strani (interes za neko vozilo med pregledovanjem spletnih strani znamke DS: https://www.dsautomobiles.si/ , https://konfigurator.dsautomobiles.si/konfigurator.html

Če oglasov po meri uporabnika ne želite več imeti prikazanih:
Za izklop te storitve po meri uporabnika kliknite sem.
Glede na to, da je CentralTag član združenja Network Advertising Initiative (NAI), se lahko odjavite tudi prek spletne strani: http://www.networkadvertising.org/

Obiščite stran http://www.youronlinechoices.com/ in pridobite več informacij o oglaševanju na spletu ter izvedite več o možnostih blokiranja drugih podjetij članic IAB.

Ali se mi bodo še naprej prikazovali oglasi, če program zaprem?
Da, oglasi se bodo še naprej prikazovali, vendar se ne bodo več navezovali na vaša zanimanja.