POJDI NA VSEBINO
Politika piškotkov

Politika piškotkov družbe C Automobil Import, d.o.o., Baragova ulica 7E, 1000 Ljubljana, matična številka: 5934737000, vsebinsko opredeljuje piškotke, njihov namen uporabe in vrsto ter nastavitve za piškotke, ki se uporabljajo na naslovu www.dsautomobiles.si.

 

Piškotke uporabljamo z namenom, da bi vam zagotovili najboljše možne izkušnje in še bolj ustrezno prilagodili naše oglaševanje vašim potrebam. Vaše želje so za nas pomembne, zato bomo uporabili le podatke, za katere nam boste dali svoje soglasje, z izjemo osnovnih piškotkov, ki so potrebni za delovanje tega spletnega mesta. Za več informacij o vaših osebnih podatkih si oglejte našo izjavo o varstvu osebnih podatkov.

 

To spletno mesto uporablja različne kategorije piškotkov (če jih boste potrdili, kadar je to potrebno) v vaši napravi, za potrebe prepoznave brskalnika vaše naprave za čas veljavnosti piškotka. Politika piškotkov se nanaša na katerikoli izdelek ali storitev, ki je povezan s to politiko ali jo vključuje s sklicevanjem.

 

Upravljavec in nadzornik spletnega mesta sta navedena v izjavi o varstvu osebnih podatkov.

 

Prosimo vas, da pred uporabo spletnega mesta natančno preberete politiko o piškotkih.  Slednja pojasnjuje, kako uporabljamo piškotke in kako jih lahko vi upravljate.

 

Za preusmeritev neposredno na poglavje za upravljanje piškotkov tega spletnega mesta, kliknite tukaj.

1. Kaj je »piškotek«?

»Piškotek« je majhna datoteka, ki jo naše spletno mesto želi naložiti v brskalnik vaše naprave (računalnik, pametni telefon, tablica ipd.), ko obiščete to spletno mesto. Beseda »piškotek« se v tej politiki uporablja tudi za druge digitalne merilne tehnologije, kot so spletni svetilniki.

 

Zahvaljujoč piškotkom vam lahko predstavimo strani spletnega mesta, ki so najbolje prilagojene vašim potrebam, da bo vaša izkušnja še bolj osebna.  Zaradi okrepitve naših oglaševalskih in marketinških prizadevanj uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, kot je navedeno v tej politiki, in sicer piškotke iz domene, ki se razlikuje od domene spletnega mesta, ki ga obiskujete.  Nekateri piškotki so pomembni za delovanje spletnega mesta in se samodejno vklopijo, ko obiščete spletno mesto. Nekateri piškotki nam omogočajo, da vam ponudimo storitve in funkcije, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam, ter prilagodimo naše storitve, da zagotovimo enostavno in hitro delovanje spletnega mesta.

 

C Automobil Import, d.o.o. na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane »piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Uporaba piškotkov zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo. Služijo zlasti temu, da si zapomnijo za vas pomembne podatke kot na primer:

 

 • ime strežnika, ki je piškotek zapisal;
 • zelo pogosto tudi identifikacijsko oznako v obliki enotne št.;
 • včasih tudi datum izteka.


Te informacije se shranijo na vaš računalnik v preprosto besedilno datoteko, do katere strežnik dostopa za potrebe odčitavanja in shranjevanja informacij. Piškotek je vedno povezan skupaj z imenom domene (to je imenom strežnika, ki ga je shranil), tako da je možno do njega dostopiti izključno prek zahteve tega strežnika.

 

Spletno mesto vsebuje sistem piškotkov. Na ta način je uporabnik obveščen, da se lahko med njegovimi obiski spletnega mesta, v njegov internetni brskalnik samodejno ali po privolitvi, če je ta glede na namen piškotka potrebna, naložijo piškotki.

 

Piškotki so datoteke, ki se shranijo na trdi disk obiskovalcev, da lahko enostavneje pregledujejo spletno stran. Poleg tega nam omogočajo pridobiti statistične podatke o pogostnosti obiskov ali vzpostaviti prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta. Piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni parametre svojega internetnega brskalnika, kot opisano v naslednji točki.

 

Za namestitev vseh vrst piškotkov smo po zakonu dolžni pridobiti vaše soglasje, razen za namestitev tistih, ki so »nujno potrebni« in zakon dovoljuje njihovo namestitev brez vašega soglasja.

 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov ob uporabi piškotkov je opredeljena v točki f 1. odstavka 6. člena GDPR. Zakoniti interes družbe C Automobil Import d.o.o., predstavljajo njeni interesi za izboljšanje svojih izdelkov, razvoj novih funkcij in dobavo produktov višje kakovosti z izboljšanimi funkcijami in večjo varnostjo; za obdelavo pravnih zahtevkov; vzdrževanje varnosti informacijskih sistemov, prostorov in premoženja; za pospeševanje prodaje, vse pod pogoji in v obsegu, kot dovoljujejo predpisi, ki urejajo elektronske komunikacije. V primerih, ko je zahtevana vaša izrecna privolitev, je pravna podlaga opredeljena v točki a 1. odstavka 6. člena GDPR.

2. Kako ste obveščeni?
Pri prvem dostopu do našega spletnega mesta vas o uporabi piškotkov in pripadajoči kategorij piškotkov, seznani ustrezna pasica. Posamezni piškotki so opisani v nadaljevanju.
3. Nastavitve piškotkov

Do našega orodja za upravljanje piškotkov, v katerem lahko nastavitve piškotkov upravljate za vsako kategorijo piškotkov (razen osnovnih piškotkov, ki jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti), lahko dostopate s klikom na ustrezni gumb v pasici piškotkov. 

 

V naslednjem poglavju vas bomo seznanili s piškotki, ki so uporabljeni na našem spletnem mestu. Če se ne strinjate z nastavitvami posameznih piškotkov, lahko dotični piškotek izklopite s klikom na ustrezno povezavo. Če za nekatere piškotke ni neposredne povezave do izklopa, lahko njihovo uporabo omejite v nastavitvah svojega brskalnika.

 

Kako upravljati piškotke na računalniku Windows?

 

Google Chrome

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
 3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

 

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
 2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
 3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

 

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.
 2. Nato izberite ikono »Zasebnost«.
 3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

 

Safari

 1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
 3. Kliknite »Shrani«.

 

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac?

 

Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX

 1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
 3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

 

Safari na OSX

 1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
 3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

 

Mozilla and Netscape na OSX

 1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
 3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

 

Opera na OSX

 1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
 3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

 

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije, za katere se privolitev uporabnika spletne strani ne zahteva. Te informacije so nujno potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

4. Katere kategorije piškotkov uporablja to spletno mesto in v kakšne namene?

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke Google Analytics in Sophus 3, ki avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke o obiskanosti spletne strani, številu obiskovalcev ipd. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov.

 

Piškotke na naših spletnih straneh uporabljamo na več načinov:

 • Anonimni piškotki za meritev pogostnosti obiska in uporabe spletne storitve. Ti analitični piškotki se uporabljajo za meritev pogostnosti obiska spletne strani (število obiskov, povprečni čas, ki ga porabijo obiskovalci in na kaj klikajo, …). S temi piškotki lahko nenehno izboljšujemo naše spletno mesto in se prepričamo, da zadostijo vašim potrebam. Piškotki za meritev pogostnosti obiskov so strogo anonimni in z njimi ni možno v nobenem primeru identificirati obiskovalca spletne strani ali zbrati osebne podatke (na primer ime, IP naslov ...).
 • Piškotki za shranjevanje informacij o povezavi. Nekatere naše spletne strani vam omogočajo, da se prijavite in vnesete svoje osebne podatke (na primer uporabniški račun na strani MyDS,…). Te spletne strani uporabljajo piškotke zato, da si na primer zapomnijo podatke o vašem računu in da določijo, ali lahko dostopate do določene storitve.
 • Piškotki tretjih oseb (oglasi), večina DS internetnih oglasov se prikazuje na drugih spletnih straneh in jih urejajo tako imenovane tretje osebe (na primer oglaševalske agencije). Te tretje osebe uporabljajo svoje piškotke za sledenje števila oseb, ki so videle in/ali kliknile na reklamno pasico. Tovrstni piškotki, ki jih nastavijo tretje osebe, izhajajo iz politike o piškotkih družb, ki so jih nastavile, in mi nimamo dostopa za branje ali kreiranje teh piškotkov.
 • Drugi piškotki tretjih oseb DS spletne strani uporabljajo piškotke tretjih oseb za spremljanje strankinega pomikanja po spletni strani in zato, da ji ponudijo možnost, da na primer zahteva brošuro ali testno vožnjo, ko je to potrebno.

 

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje kategorije piškotkov:

 

 • osnovni piškotki(i) Osnovni piškotki omogočajo uporabnikom pregledovati naše spletno mesto in uporabljati njegove funkcije. Teh piškotkov v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Na primer, brez teh piškotkov ne bi bilo mogoče opraviti prijave v osebni kotiček.  ,
 • piškotki za merjenje občinstva / povečanje zmogljivosti / sledenje(i) Piškotki za merjenje občinstva / povečanje zmogljivosti / sledenje zbirajo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo naše spletno mesto (merjenje občinstva) in o uporabnikovih dejavnostih na internetu. Pomagajo nam izboljšati funkcije našega spletnega mesta, omogočajo nam vpogled v področja največjega zanimanja naših uporabnikov in nas seznanijo z učinkovitostjo naših oglaševalskih akcij. Vse to nam pomaga, da svojim uporabnikom ponudimo storitve in funkcije, ki najbolje ustrezajo njihovim potrebam.  ,
 • trženjski piškotki / piškotki družbenih omrežij(i) Trženjski piškotki / piškotki družbenih omrežij, vključno s piškotki za ponovno ciljanje, nam omogočajo pripraviti bolj zanimive ponudbe za naše uporabnike. Piškotki za ponovno ciljanje se shranjujejo na uporabnikovo napravo med sejami brskalnika. Omogočajo nam oglaševati naše izdelke na spletnih mestih partnerskih podjetij in družbenih omrežij uporabnikom, ki so izrazili zanimanje za naše izdelke.  .

 

Osnovne piškotke uporabljamo:

 

 • za zagotavljanje pravilnega izvajanja funkcij spletnega mesta,
 • da vam omogočimo shranjevati podatke o obrazcu, ki ste ga morda izpolnili na našem spletnem mestu oziroma o izdelkih, storitvah ali informacijah, ki ste jih izbrali,
 • da vam lahko omogočimo dostop do vaših osebnih področij na našem spletnem mestu,
 • da lahko prikaz spletnega mesta prilagodite svoji izbiri (jezik, format in drugo);
 • da lahko ob vaši prijavi izvajamo varnostne ukrepe.

 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da bo onemogočil take piškotke ali vas nanje opozoril, vendar boste morda imeli zaradi tega težave pri dostopu do aplikacije spletnega mesta ali njegovih storitev.

 

Piškotke za merjenje občinstva / povečanje zmogljivosti / sledenje uporabljamo za:

 

 • pripravo statistike o uporabi našega spletnega mesta,
 • seznanjanje z učinkovitostjo naših oglaševalskih akcij in
 • pregledovanje vedenja uporabnikov, ki se ne nanaša na posamezne osebe, in posledično za izboljševanje našega spletnega mesta.

 

Nekatere piškotke za povečanje zmogljivosti zagotavljajo pooblaščene tretje osebe, vendar ne dovoljujemo uporabe teh piškotkov v druge namene, kot je razloženo v tej politiki.

 

Trženjske piškotke in piškotke družbenih omrežij uporabljamo:

 

 • da vam lahko pošiljamo oglase, ki so najbolje prilagojeni vašim potrebam (osebno oglaševanje),
 • za spodbujanje našega komuniciranja s predlaganjem ponovnih stikov prek oglaševanja, 
 • za analiziranje vaše uporabe našega spletnega mesta za potrebe napovednega oglaševanja.

 

Trženjski piškotki in piškotki družbenih omrežij zahtevajo vaše predhodno soglasje.  Če se ne strinjate z uporabo teh piškotkov, to ne bo imelo vpliva na uporabo našega spletnega mesta. 

 

Seznam piškotkov in izdajateljev najdete tako, da na spodnjem delu strani kliknete na »Nastavitve piškotkov«, »Nastavi« in nato na gumb z informacijami na desni strani dotične vrste piškotka.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki nam pomagajo pri izvajanju oglaševanja in trženja, tako da sledijo uporabnikom preko različnih spletnih strani in beležijo njihove preference in interese, pod pogojem, da vanje privoli. Ti piškotki nam pomagajo, da obdelujemo vaše podatke za namen prilagajanja obvestil o ponudbah in ugodnostih, tako da ne boste prejemali obvestil, za katere družba na podlagi podatkov meni, da vas ne bi zanimale (segmentacija in profiliranje).

 

Piškotki se na vašem računalniku shranijo v posebno mapo in lahko glede na spletne strani, ki jih obiskujete, shranijo:

 

 • spletne strani, ki ste jih pred kratkim obiskali,
 • izdelke, ki vas zanimajo,
 • informacijski sistem (jezik, država, operacijski sistem, brskalnik itd.) za zagotovitev optimalnega prikaza med vašim naslednjim obiskom naših spletnih strani.

 

Oglasi po meri uporabnika DS

 

Storitev CentralTag, ki jo je izbral DS, omogoča uporabnikom spleta prejemanje oglasov po meri glede na njihove nedavne aktivnosti med pregledovanjem strani (interes za neko vozilo med pregledovanjem spletnih strani znamke DS). Če oglasov po meri uporabnika ne želite več imeti prikazanih in bi želeli izklopiti to storitev po meri uporabnika kliknite sem. Glede na to, da je CentralTag član združenja Network Advertising Initiative (NAI), se lahko odjavite tudi prek njihove spletne strani.

 

Obiščite stran http://www.youronlinechoices.com/ in pridobite več informacij o oglaševanju na spletu ter izvedite več o možnostih blokiranja drugih podjetij članic IAB.

 

Ali se mi bodo še naprej prikazovali oglasi, če program zaprem?

 

Da, oglasi se bodo še naprej prikazovali, vendar se ne bodo več navezovali na vaša zanimanja.

5.   SPREMEMBE POLITIKE PIŠKOTKOV
Vse prihodnje spremembe naše politike piškotkov bodo objavljene na tem spletnem mestu. Zato ga morate redno pregledovati, da boste seznanjeni s spremembami naše politike o piškotkih. V primeru večjih sprememb, vas bomo o njih obvestili in vas po potrebi zaprosili za soglasje.
6.   STIK Z NAMI

Kontaktne podatke nadzornika in pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov poiščite v izjavi o varstvu osebnih podatkov.

 

Podrobnosti o upravljavcu in izdajatelju spletnega mesta so navedene v pravnem obvestilu.

 

Za več informacij o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, preglejte našo izjavo o varstvu osebnih podatkov.

 

Vaše soglasje velja za naslednje domene: dsautomobiles.si

 

Verzija: Julij 2022