POJDI NA VSEBINO
DS E-TENSE PERFORMANCE: konceptno vozilo leta 2023
DS E-TENSE PERFORMANCE prejel nagrado GQ Car Awards 2023
London, 21 februar 2023

Prototip DS E-TENSE PERFORMANCE je na podelitvi prestižnih nagrad GQ Car Awards 2023 prejel naziv "koncept leta". Nagrade, ki letos vključujejo le električne ali priključne hibridne avtomobile, se osredotočajo na izbor vozil, ki so navdihujoča, zanimiva, imajo avtomobilsko integriteto in poženejo utrip ocenjevalcev.

 

DS E-TENSE PERFORMANCE so razvili pri DS Performance in deluje kot visokozmogljiv laboratorij v povezavi z zmagovalnim programom Formule E znamke, in uporablja enake električne motorje, kot jih je mogoče najti v električnih dirkalnikih. Je popolna kombinacija izkušenj, pridobljenih v motošportu, in projekcije avtomobilov prihodnosti. Neposredno izhaja iz avtomobila formule E in ponazarja, kako daleč bodo kmalu prišli 100-odstotno električni avtomobili znamke DS Automobiles.

 

Prototip kaže tudi na prihodnost elektrificiranih vozil, saj raziskuje, ali pri prihodnjih modelih zadostuje samo regenerativno zaviranje, namesto da se uporabljajo običajni zavorni kolut in zavorne ploščice. DS E-TENSE PERFORMANCE je omogočil, da pri DS raziskujemo, ali bi lahko regenerativno zaviranje sčasoma postalo edini način upočasnjevanja avtomobilov, pri čemer bi pomagalo bolje napolniti akumulator in odpravilo običajno tehnologijo.

Veseli nas, da so sodniki revije GQ prepoznali odličnost prototipa DS E-TENSE PERFORMANCE ter pogled v prihodnost znamke DS in naših prihodnjih cestnih avtomobilov. Od leta 2024 bo vsak nov model, ki ga bomo predstavili, električni, vsi naši cestni avtomobili pa bodo neposredno uporabljali tehnologijo, razvito v okviru programa DS Performance Formula-E.

 

Avtomobilski šport je že od nekdaj izjemno orodje za raziskave in razvoj, ki na podlagi izkušenj, pridobljenih na tekmovanjih, izboljšuje avtomobile na cesti. Na enak način so konceptni avtomobili pravi laboratoriji tehnologije in oblikovanja, ki navdihujejo prihodnje avtomobile za vsak dan.