POJDI NA VSEBINO
Formule E
DS Automobiles znova na stopničkah svetovnega prvenstva Formule E!
Tretje mesto med ekipami in uvrstitev med najboljših pet na lestvici voznikov! Znamki DS Automobiles in njenim voznikom je tudi letos uspelo na svetovnem prvenstvu Formule E organizacije ABB FIA odigrati eno od vodilnih vlog. Osma sezona se je zaključila to nedeljo v Seulu, kjer sta bila Jean-Éric Vergne in António Félix da Costa ponovno na čelu.

 

DS Automobiles je na prvenstvu ohranil tretje mesto med ekipami. Francoski proizvajalec premijskih avtomobilov, ki je že leta 2021 osvojil bronasto medaljo, je tudi v sezoni 2022 ohranil svoj položaj z rekordnimi petimi najboljšimi startnimi mesti, eno zmago in sedmimi uvrstitvami na zmagovalne stopničke. Svojo udeležbo je napovedal tudi za sezono 2023 s ciljem ponovne uvrstitve na vrh skupne razvrstitve. V tem letu bo na trg prišla tretja generacija enosedežnih dirkalnikov.

Thomas Chevaucher, direktor DS Performance in vodja ekipe DS TECHEETAH:

»Kot smo obljubili, smo vse do zadnje dirke dali vse od sebe, vendar je bila konkurenca v letošnji sezoni formule E zopet zelo močna. Zahvaljujoč trdemu delu celotne ekipe in zmogljivosti naših dirkalnikov DS E-TENSE FE21 smo kljub temu sezono končali na zmagovalnih stopničkah v razvrstitvi ekip. S sedmimi uvrstitvami na stopničke tekom letošnjega leta smo DS obdržali med vodilnimi na prvenstvu, na kar sem zelo ponosen. Zdaj je na vrsti 9. sezona, za katero smo si zadali nove cilje glede zmag in naslovov!«