POJDI NA VSEBINO
DS AUTOMOBILES PREDSTAVLJA NOVO OBLIKOVNO ZASNOVO VOZILA DS E-TENSE FE23
Slavni dirkalnik enosed je odslej še svetlejši, elegantnejši in vidnejši
Pariz, 09. oktober 2023

Slavni dirkalnik, ki sodeluje na prvenstvu električne serije, je letos spremenil svojo zlato in črno barvo. DS E-TENSE FE23 je odslej odet v bleščečo zlato barvo, ki krasi njegov prednji del, bočne površine in zadek.

 

Opremljen je z enakim pogonskim sklopom kot dirkalnik iz devete sezone (motorji imajo pridobljeno homologacijo za obdobje dveh let) ter ostaja zvest barvam francoske znamke in duhu ekipe.

 

DS E-TENSE FE23 so razvile ekipe DS Performance in združuje najnaprednejšo električno tehnologijo znamke DS Automobiles.

 

Jean-Eric Vergne, edini dvakratni prvak Formule E in Stoffel Vandoorne, svetovni prvak Formule E leta 2022 bosta za volan dveh dirkalnikov DS E-TENSE FE 23 sedla na uradnih predsezonskih testiranjih, ki bodo od 24. do 27. oktobra potekala v Valenciji, v Španiji.

 

Prva dirka desete sezone bo na sporedu 13. januarja 2024 v Mexico Cityju.

» Kot vedno je trenutek razkritja barve dirkalnika zelo vznemirljiv, saj pomeni uradni začetek nove pustolovščine, novega izziva, nove sezone! Zato začnimo deseto sezono z novim dirkalnikom DS E-TENSE FE23, ki je še lepši kot lani! Še lepši in opaznejši, kajti ravno to je bistvo avtomobilskega športa. Tukaj smo zato, da zagotovimo prepoznavnost naše blagovne znamke DS Automobiles, našega partnerja PENSKE AUTOSPORT in vseh naših sponzorjev. Prav tako si prizadevamo, da DS E-TENSE FE23 ne bo zgolj lep temveč tudi hiter dirkalnik. Opremljen bo z enakim pogonskim sklopom kot v deveti sezoni, saj letos ni homologacijskih sprememb, vendar je bilo opravljenega veliko dela in še naprej bomo izboljševali programsko opremo, ki ga upravlja. Naše sanje so, da bi bili veliki in uspešni! To je naš cilj za deseto sezono! «

 

Eugenio Franzetti, direktor DS Performance