POJDI NA VSEBINO

Namestitev in polnjenje

NAPOLNITE SVOJE ELEKTRIČNO ALI HIBRIDNO VOZILO 

Polnite vozilo vsakodnevno in vozite na 100 % električni pogon

Polnjenje je nujno potreben korak, če želimo v celoti izkoristiti prednosti električnega ali priključnega hibridnega vozila. Ko svojega vozila ne uporabljate, traja le nekaj sekund, da ga priključite na polnjenje. Priporočamo, da svoje priključno hibridno vozilo napolnite vsak dan, da boste v celoti izkoristili vožnjo na 100 % električni pogon.
Kako lahko polnite svoje vozilo ?
Električno ali priključno hibridno vozilo lahko polnite na javni polnilni postaji ali zasebni polnilnici. Z zasebno polnilno postajo imate možnost polniti svoje vozilo na delovnem mestu ali neposredno pri sebi doma. Za polnjenje vašega električnega vozila E-TENSE vam je na voljo več možnosti, od katerih vsaka vpliva na čas polnjenja vašega vozila. Po našem mnenju je najbolj primerna rešitev za polnjenje polnilnica Terra ABB zaradi številnih njenih prednosti, kot sta hitrost in varnost polnjenja. Naša električna in priključna hibridna vozila so predvidena na te načine polnjenja.

Polnjenje na domu

Svoje električno ali priključno hibridno vozilo lahko polnite v samostojni hiši ali večstanovanjski zgradbi. Naše rešitve za polnjenje se vam prilagajajo. 

 

Zagotovite si optimalno trajanje polnjenja vašega vozila E-TENSE in izberite rešitev, ki je najbolj primerna: od preproste gospodinjske vtičnice do postaje Terra ABB.

Terra ABB
Naše polnilnice Terra ABB omogočajo varno in optimalno polnjenje vašega električnega vozila DS. Naš partner GIA SERVIS d.o.o. vam lahko opravi celovito diagnostiko električne napeljave za vašo uporabo. Odvisno od izbrane jakosti, se lahko vaš DS 3 E-TENSE popolnoma napolni v 5 urah in 15 minutah s trifaznim kablom za način Mode 3 z vgrajenim polnilnikom 11 kW . 
Zmogljivejša polnilna vtičnica
Z namestitvijo zmogljivejše polnilne vtičnice lahko po zaslugi zaščitene vmesniške enote, ki zagotavlja več moči, znatno pospešite hitrost polnjenja vašega Novega DS 3 E-TENSE. Tako lahko z zmogljivejšim kablom načina Mode 2 svoje vozilo vsakodnevno napolnite v 2 urah in pol do nivoja, s katerim boste prevozili 50 km. 
Gospodinjska vtičnica
Naša vozila E-TENSE lahko preprosto napolnite na klasični gospodinjski vtičnici s standardnim kablom za način 2, ki je dobavljen ob nakupu. S to sicer zasilno rešitvijo lahko baterijo Novega DS 3 E-TENSE napolnite za 100 km dosega v manj kot 10 urah. 

Možnosti polnjenja

Rešitev za polnjenje, prilagojena vašim potrebam

Znamka DS Automobiles je za partnerja izbrala GIA SERVIS d.o.o., ki vam nudi pomoč pri izbiri in montaži rešitve za polnjenje, ki je najbolj primerna za vaše potrebe.

Poleg preproste in nemotene izkušnje vam zagotavljamo, da bo vaša instalacija kakovostna, cenovno ugodna in v skladu s kriteriji, po katerih ste upravičeni do državnih subvencij.

Polnilna postaja z vključenim osnovnim paketom montaže od 1.100 EUR dalje.

Terra ABB je zmogljiva in varna polnilna postaja. Postajo mora vgraditi strokovno usposobljena oseba in predstavlja idealno rešitev za hitro polnjenje na domu.

Polnilno postajo lahko nadzorujete s posebno aplikacijo prek povezave Wi-Fi in 4G.

Dostop do polnilne postaje in polnjenje lahko upravljate tudi s ključi RFID. Poleg tega je združljiva z naslednjo generacijo naprav za vzpostavitev komunikacije med polnilno postajo in vozilom.

Polnilna postaja z vključenim osnovnim paketom montaže od 1.100 EUR dalje.

Terra ABB je zmogljiva in varna polnilna postaja. Postajo mora vgraditi strokovno usposobljena oseba in predstavlja idealno rešitev za hitro polnjenje na domu.

Polnilno postajo lahko nadzorujete s posebno aplikacijo prek povezave Wi-Fi in 4G.

Dostop do polnilne postaje in polnjenje lahko upravljate tudi s ključi RFID. Poleg tega je združljiva z naslednjo generacijo naprav za vzpostavitev komunikacije med polnilno postajo in vozilom.

Enostavna montaža v štirih korakih

PROFESIONALNA STORITEV OD SVETOVANJA DO NAMESTITVE
1. IZBIRA
Svetovalec vas pokliče zaradi izbire rešitve za polnjenje, ki ustreza vašim potrebam. 
2. POTRDITEV
Tehnik analizira potrebe po namestitvi rešitve za polnjenje na vašem domu. 
3. PONUDBA
Svetovalec vam pošlje predračun za nakup in montažo stenske polnilnice Wallbox. 
4. NAMESTITEV
 Tehnik na vaš dom dostavi polnilno postajo Wallbox, jo namesti in vam jo preda v uporabo. 

POLNILNI KABLI

Za polnjenje električnega ali priključnega hibridnega vozila imate na voljo več vrst kablov, ki jih je treba prilagoditi glede na izbrano rešitev za polnjenje in moč vgrajenega polnilnika v vašem vozilu. Vsi naši polnilni kabli so na voljo med dodatno opremo. Za več informacij se obrnite na najbližji prodajni salon DS STORE.
Kabel za način Mode 2
S tem kablom lahko svoje vozilo napolnite z močjo 1,8 kW. Kabel je optimalen za uporabo na gospodinjski vtičnici. 
Zmogljivejši kabel za način Mode 2
S tem kablom lahko svoje električno vozilo napolnite z močjo 3,2 kW. Kabel je optimalen za uporabo na zmogljivejši polnilni vtičnici. 
Enofazni kabel za način Mode 3
S tem kablom lahko svoje električno vozilo napolnite z močjo 7,4 kW. Kabel je optimalen za uporabo na polnilnici DS Wallbox s 7,4 kW ali na javni polnilni postaji. 
Trifazni kabel za način Mode 3
S tem kablom lahko svoje električno vozilo napolnite z močjo 22 kW. Kabel je optimalen za uporabo na polnilnici DS Wallbox z 11 kW ali 22 kW ali na javni polnilni postaji. 

Koliko traja polnjenje mojega vozila?

Čas polnjenja električnega vozila je odvisen od več dejavnikov: polnilni kabel, polnilni priključek, kapaciteta baterije električnega vozila. Izračunajte trajanje polnjenja glede na stopnjo dosega.

Polnjenje na javni polnilnici

Poiščite javno polnilno postajo

Napolnite vaše električno ali priključno hibridno vozilo na javnih polnilnih postajah.

Zahvaljujoč aplikaciji, ki je povezana z vašim vozilom, se lahko mirno vozite kjerkoli po Evropi.

Tako boste v mestu ali na dolgem potovanju zlahka dostopili do vseh polnilnih postaj, ki so primerne za modele E-TENSE po zaslugi posebne funkcije navigacijskega sistema.

 

Brezskrbno se podajte na pot, saj lahko izkoristite omrežje skoraj 330.000 postaj širom Evrope.

Polnite svoje vozilo E-TENSE, kjerkoli se nahajate

Poiščite polnilne postaje, primerne za naše električne in priključne hibridne modele
Kako delujejo polnilni priključki?

Za polnjenje vašega električnega vozila sta na voljo dve vrsti energije: izmenični tok (AC) ali enosmerni tok (DC). Z izmeničnim tokom, ki je na voljo prek večine javnih omrežij, lahko baterijo polnite doma ali na javni polnilni postaji. Trajanje polnjenja je odvisno od moči (kW) polnilnih kablov in od kapacitete vgrajenega polnilnika vašega vozila DS.   

 

Na avtocestah pa so povečinoma na voljo drugačne polnilne postaje, ki pretvarjajo izmenični tok v enosmernega. Med dolgim ​​potovanjem vam omogočajo hitro in optimalno polnjenje baterije. Upoštevajte, da so enosmerne polnilnice primerne izključno za 100-odstotno električna vozila.

Spoznajte naše modele E-TENSE