POJDI NA VSEBINO
DS X E-TENSE
Sanjski avto
Združitev tehnologije in poezije
Vznemirljivo in strastno vozilo z oblikovno zasnovo, ki je lahka kot peresce, neslišna kot piš vetra in ki omogoča osupljive zmogljivosti.
DS X E-Tense je asimetričen
Pomen svetlobe
Zahvaljujoč novim tehnologijam, je karoserija po trčenju sposobna ponovno zavzeti prvotno obliko, konfiguracija rešetk na prednjem delu pa se prilagaja pogojem na cesti. Potrebam potnikov, vozila in okolice pa se prilagajata tudi jakost osvetlitve prek svetlobnih tančic DS LIGHT VEIL in zmogljivost hlajenja.
Edinstvena oblikovna zasnova
Med razvojem sanjskega avtomobila za leto 2035 so se člani ekipe DS Automobiles odločili zasnovati asimetrični koncept s tremi sedežnimi mesti, ki temelji na edinstveni združitvi dveh vozil v enem, pri katerem lahko uporabnik sam izbere način vožnje, ki ustreza njegovim potrebam v danem trenutku.
Imaginarne tehnologije
100 % električni pogon zagotavlja neprimerljivo odzivnost. Znotraj obeh prednjih koles je nameščen motor, ki med vožnjo doseže 400 kW moči (540 konjskih moči). Za vožnjo po dirkališču pa je na voljo poseben način, v katerem se moč poveča na 1000 kW (1360 konjskih moči). Voznik se lahko naužije izjemno zmogljivega vzmetenja, ki so ga razvili inženirji ekipe DS Performance, ki stoji za programom formule E. Podvozje iz karbonskih vlaken sloni na inovativnih vzmeteh in vzvojnih drogovih. Vlečno moč, oprijem in upočasnjevanje upravlja napredni računalniški sklop, zasnovan za zagotavljanje optimalne zmogljivosti na vseh vrstah podlage.
Pomirjajoča kapsula
Notranji ambient je na desni strani drugačen kot na levi. Ko voznik vstopi v kapsulo skozi dvigajoča se vrata v obliki galebjih kril, hkrati postane tudi potnik bodisi sam ali v spremstvu sopotnika. Zaradi asimetričnosti je pod kapsulo iz prozornega stekla možna povsem drugačna razporeditev prostora. Sopotnika obdaja čutna kapsula, medtem ko sedi na prezračevanem in masažnem sedežu, ki se razteza kot ptičje krilo in ga na zgornjem delu krasi motiv pernate zvezde. Potovanje z vklopljenim avtonomnim načinom vožnje ponuja zares edinstvene izkušnje, saj se poleg dotika vzbudijo še drugi čuti, kot je na primer sluh. Notranji prostor je nekakšen virtualni akustični mehurček, namenjen užitku poslušanja s podpisom FOCAL. Armaturna plošča je preurejena v generator glasbenega toka: akustični valovi v realnem času, sledijo poslušalcu in se prilagajajo vsakemu njegovemu gibu.

Radikalno drugačne emocije

V kokpit vstopimo skozi vrata v obliki hroščevih kril, ki so prekrita z ogljikovimi vlakni in usnjem. Pogled pritegne širok sedež piramidne oblike, ki se prilagaja voznikovi telesni zgradbi kot školjka enosedežnega dirkalnika. Volan, ki od nekdaj slovi kot simbolni element strastnih privržencev avtomobilizma, obdajajo usnje, les in kovina, Dvobarvno anilinsko usnje v kombinaciji modre Millenium in mornarsko modre barve krasijo biserni okrasni šivi značilni za DS. Vse te podrobnosti nakazujejo na edinstvene izkušnje med vožnjo in voznika navdajo z adrenalinom, še preden spelje.

Prihodnost avtomobila

Konceptno vozilo DS Aero Sport Lounge

Avantgardni dizajn, edinstvena estetika in utelešenje najbolj divjih fantazij. Konceptna vozila so prava umetniška dela.

Strokovno podkovano znanje

Vstopite v zakulisje delavnic DS Automobiles.