POJDI NA VSEBINO

TEHNOLOGIJE ZA POMOČ PRI VOŽNJI

ZMOGLJIVOST IN INOVACIJE

Avantgardni duh žene znamko DS Automobiles do inovacij in odličnosti. 

Naša vozila združujejo najboljše tehnologije, s katerimi vam zagotavljajo povezljivo in varno vožnjo.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Razširjeni prikazovalnik v višini oči ponuja virtualne vizualne izkušnje, ki so podobne kot pri obogateni resničnosti. Skozi vetrobransko steklo projicira digitalne podatke na razdalji 4 metrov v sliki z 21-palčno diagonalo, tako da so videti prikazani neposredno na cestišču in vozniku ni treba odmakniti pogleda.

Na voljo za DS 4

DS PARK PILOT

S sistemom DS PARK PILOT je izvajanje manevrov med parkiranjem izjemno preprosto (i).

Inteligentni sistem zazna prosto parkirno mesto, ki ustreza gabaritnim meram vašega vozila DS, ko zapeljete mimo njega s hitrostjo do 30 km/h. Zahvaljujoč tej novi tehnologiji za pomoč pri parkiranju vozilo povsem samo parkira bočno ali pravokotno, brez da bi moral voznik upravljati volan ali pedala.

Na voljo za DS 9

Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles

Sistem Advanced Traction Control prilagodi vlečno moč prednjih koles in vam s tremi načini vožnje omogoča varno vožnjo po težkih terenih, kot so sneg, pesek ali blato. Poleg tega izkoristite tudi pomoč pri spustu po strmini in omejite tveganje zdrsa ali izgube nadzora na strminah z naklonom večji od 5 %.

Na voljo za DS 4 in DS 7.

Paket za zaznavanje prometa za vozilom

Dodatno varnost zagotavlja sistem, ki med vožnjo zaznava vozila v stranskih mrtvih kotih ne glede na njihovo hitrost približevanja. Sistem z dosegom do 75 metrov vas opozori na nevarnost z LED diodo v zunanjem ogledalu na strani nevarnosti. Med izvajanjem manevrov v vzvratni prestavi vas opozori na premikajoče ovire, ki se vam približujejo v mrtvih kotih za vozilom v območju do 40 metrov.

Na voljo za DS 4

DS DRIVE ASSIST 2.0

DS DRIVE ASSIST 2.0 obogati izkušnje v samodejni vožnji s funkcijo za polsamodejno menjavo voznega pasu in prehitevanje ter z vnaprejšnjim prikazom priporočene hitrosti glede na signalizacijo.

Na voljo za DS 4

DS DRIVE ASSIST
Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili z namenom, da bi vam bil v pomoč in da bi vam omogočil v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira hitrost in razdaljo do pred vami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri vaše vozilo DS v položaj na voznem pasu, ki ste ga izbrali. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.
DS NIGHT VISION

Infrardeča kamera, vgrajena v okrasno masko vašega vozila DS, zaznava pešce in živali do razdalje 200 metrov in jih prikaže na digitalni instrumentni plošči, tako da lahko vnaprej predvidite nevarnost in se varno odzovete. To je velika pridobitev na področju varnosti, ki vam zagotavlja umirjeno vožnjo tudi sredi noči.

Na voljo za DS 7 in DS 9.

DS ACTIVE LED VISION

Tehnologija DS ACTIVE LED VISION za glavni žaromet LED in tri vrtljive module upravlja več načinov osvetlitve, ki so prilagojeni vsaki vozni situaciji. Moduli delujejo sočasno in v realnem času prilagajajo kot, jakost in domet svetlobnega snopa glede na vozne razmere (vremenske razmere, svetloba). Glede na to, ali vozite v mestu, po podeželju ali na avtocesti, se osvetlitev prilagaja tako, da vam zagotavlja vidljivost z visoko ločljivostjo.

Na voljo za DS 9

DS IRIS SYSTEM

DS IRIS SYSTEM je naš najnovejši informacijski eko sistem, ki velja za intuitivnega, ergonomsko oblikovanega in povsem po meri nastavljivega. Zajema osebnega pomočnika z zaslonom na dotik in glasovnim prepoznavanjem. DS IRIS SYSTEM izvrši vse vaše ukaze natanko tako, kot želite.

Na voljo za DS 3, DS 4 in DS 7.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Sistem zaznaval in kamera tako podnevi kot ponoči analizira znake utrujenosti ali raztresenosti voznika in tudi smer vozila. V primeru nepozornosti ali nezadostne zbranosti se na digitalni instrumentni plošči prikaže opozorilo, v potniškem prostoru pa se oglasi zvočni signal.

Na voljo za DS 7 in DS 9.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Za vašo varnost se inteligentna prednja žarometa DS PIXEL LED VISION 3.0 prilagajata okolici, da spremenita jakost osvetlitve glede na zunanje pogoje (mesto, podeželje, čas …) in usmerita svetlobo v ovinkih, s čimer izboljšata vidljivost v vogalih.

Zavoljo funkcije PIXEL lahko vozite z dolgimi lučmi, ne ga bi zaslepili potnike v vozilu, ki vozi pred vami ali ki prihaja iz nasprotne smeri.

Na voljo za DS 7

ODPOTUJTE ŠE DLJE

Tehnologija E-TENSE

Spoznajte elektrifikacijo znamke DS Automobiles

Tehnologije za pomoč pri vožnji

Želimo vam zagotoviti varno vožnjo z vzpostavljeno povezavo