POJDI NA VSEBINO
POUČNI VIDEO POSNETKI IN NAVODILA ZA UPORABO VOZILA
DS 4
Oglejte si serijo video posnetkov z navodili za uporabo (poučni video posnetki) in filme o tehnologiji v formatu 3D, ki vam bodo pomagali odkriti prednosti opcijske opreme, ki je vgrajena v vaše vozilo DS 4.
Poučni video posnetki
Oglejte si poučne video posnetke za vse izvedenke vozila DS 4.
 
DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY 

V tem video posnetku si oglejte, kako deluje razširjeni zaslon v višini oči, tehnologija nove generacije, ki vse digitalne podatke projicira na vetrobransko steklo vašega vozila DS 4. Naučite se:

 

 • vklopiti ali izklopiti to tehnologijo,
 • prilagoditi višino in svetlost zaslona,
 • pregledovati vse informacije neposredno v vidnem polju.
SISTEM DS IRIS

V tem pojasnjevalnem video posnetku vam predstavljamo vse funkcije našega novega inovativnega in intuitivnega informacijskega ekosistema, ki vključuje povezljivo navigacijo in osebnega pomočnika. Naučite se:

 

 • ustvariti in upravljati profile,
 • povezati svoj pametni telefon prek povezave Bluetooth, Android Auto ali Apple Carplay,
 • uporabljati navigacijski sistem,
 • uporabljati glasovno upravljanje IRIS.
DS SMART TOUCH

V tem video posnetku je pojasnjeno, kako lahko uporabljate DS SMART TOUCH, naš vmesnik z zaslonom na dotik, ki je dostopen neposredno prek sredinske konzole vašega vozila DS 4. Pojasnili vam bomo, kako:

 

 • lahko s konicami prstov vklopite in nastavite eno od glavnih šestih bližnjic (cilj poti, stik, radio ...),
 • uporabljati povečavo in pomanjšanje slike,
 • ustrezno razumeti funkcijo prepoznavanja pisave (na voljo leta 2022 s posodobitvijo »Over the air«).
INFORMACIJSKO RAZVEDRILNI SISTEM - PRVI KORAKI

Oglejte si poučni video posnetek o informacijsko razvedrilnem sistemu in se ga naučite optimalno uporabljati:

 

 • naučite se, kako se z nekaj preprostimi gestami pomikati po zaslonih ali aktivirati gradnike na sredinskem zaslonu na dotik,
 • enostavno dostopajte do priljubljenih funkcij za vožnjo in jih vklopite ali nastavite,
 • hitro odprite pomoč za uporabnike in si oglejte pomen dotične kontrolne lučke ali opozorila.
NASTAVITEV ZASLONOV PO MERI

V tem video posnetku je v nekaj korakih opisano, kako si lahko nastavite zaslone vašega vozila DS 4:

 

 • sredinski 10-palčni zaslon,
 • zasloni za voznika (DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY in digitalna instrumentna plošča).
POSODOBITEV SISTEMA

V tem video posnetku z navodili si oglejte, kako lahko sprožite namestitev posodobitev za vozilo DS 4 neposredno prek sredinskega 10-palčnega zaslona v vozilu. Na ta način:

 

 • boste pridobili zadnje verzije svojih aplikacij,
 • ne boste nikoli spregledali nobene nove storitve, ki je na voljo.
DS DRIVE ASSIST

V tem video posnetku z navodili si oglejte, kako uporabljati različne funkcije sistema DS DRIVE ASSIST:

 

 • prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go,
 • pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu. 
Predstavitveni video posnetki
Oglejte si video posnetke, v katerih so predstavljene tehnologije, ki so na voljo v vozilu DS 4.
 
DS NIGHT VISION
Infrardeča kamera, ki je vgrajena v okrasno masko vozila DS 4, zaznava pešce in živali do razdalje 200 metrov in jih prikaže na digitalni instrumentni plošči, tako da lahko vnaprej predvidite nevarnost in se varno odzovete. To je velika pridobitev na področju varnosti, ki vam zagotavlja umirjeno vožnjo tudi sredi noči.
DS AIR
Neopazni zračnik DS AIR, ki se idealno prilega armaturni plošči, ponuja inovativen sistem prezračevanja z neslišnim in hkrati učinkovitim delovanjem. Zavoljo njegove kompaktne oblike je dizajn armaturne plošče videti še bolj izčiščen in minimalističen.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
S pomočjo štirih zaznaval višine podvozja in treh merilnikov pospeška, ki delujejo v povezavi s kamero na vrhu vetrobranskega stekla, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION sproti prilagaja delovanje vsakega kolesa, da povsem nesilovito nastavi trdnejše ali mehkejše vzmetenje, odvisno od nepravilnosti na cestišču.
INFORMACIJSKO RAZVEDRILNI SISTEM 

SISTEM DS IRIS je naš najnovejši informacijski eko sistem, ki velja za intuitivnega, ergonomsko oblikovanega in povsem po meri nastavljivega. Zajema osebnega pomočnika, ki deluje v povezavi z uporabniškim vmesnikom na dotik, ki prepozna tisto, kar mu poveste, tako da sistem izvede, tisto kar želite in tako kot želite.

Po zaslugi sistema DS SMART TOUCH lahko z eno samo kretnjo vklopite eno izmed vaših priljubljenih šestih bližnjic (cilj poti, stiki, avtoradio, nastavitve klimatske naprave…) brez odmika pogleda s cestišča. Zaslon na dotik, ki je idealno umeščen na dosegu roke, sledi vašim gibom in prepozna kretnje, recimo za povečanje slike, pomanjšanje slike ali pisavo.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY
Razširjeni prikazovalnik v višini oči ponuja virtualne vizualne izkušnje, ki so podobne kot pri obogateni resničnosti. Skozi vetrobransko steklo projicira digitalne podatke na razdalji 4 metrov v sliki z 21-palčno diagonalo, tako da so videti prikazani neposredno na cestišču in vozniku ni treba odmakniti pogleda.
DS MATRIX LED VISION
Hipnotični žarometi DS MATRIX LED VISION, povezani z dnevnimi lučmi, so kot pravi svetlobni žarki sestavljeni iz 150 LED diod, ki vozilu DS 4 zagotavljajo privlačen in prodoren pogled, ki je zapeljiv in hkrati inovativen.
ADML PROXIMITY
Ko se vozilu DS 4 približate na razdaljo dveh metrov, se samodejno odklene in ob tem se do takrat neopazne vratne kljuke izstavijo. Nato lahko svoje vozilo povsem enostavno zaženete s pritiskom na stikalo Start/Stop. Ko se od vozila oddaljujete, je postopek povsem enak: kljuke se vstavijo in vozilo se samodejno zaklene.
PAKET ZA ZAZNAVANJE PROMETA ZA VOZILOM
Dodatno varnost zagotavlja sistem, ki med vožnjo zaznava vozila v stranskih mrtvih kotih ne glede na njihovo hitrost približevanja. Sistem z dosegom do 75 metrov vas opozori na nevarnost z LED diodo v zunanjem ogledalu na strani nevarnosti. Med izvajanjem manevrov v vzvratni prestavi vas opozori na premikajoče ovire, ki se vam približujejo v mrtvih kotih za vozilom v območju do 40 metrov.
NAPREDNI SISTEM ZA PREPREČEVANJE ZDRSA POGONSKIH KOLES
Sistem Advanced Traction Control prilagodi vlečno moč prednjih koles in vam s tremi načini vožnje omogoča varno vožnjo po težkih terenih, kot so sneg, pesek ali blato. Poleg tega izkoristite tudi pomoč pri spustu po strmini in omejite tveganje zdrsa ali izgube nadzora na strminah z naklonom večji od 5 %.
DS DRIVE ASSIST
Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili z namenom, da bi vam bil v pomoč in da bi vam omogočil v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira hitrost in razdaljo do pred vami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri vozilo DS 4 v položaj na voznem pasu, ki ste ga izbrali. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.
DS DRIVE ASSIST 2.0

Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili z namenom, da bi vam bil v pomoč in da bi vam omogočil v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira hitrost in razdaljo do pred vami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri vozilo DS 4 v položaj na voznem pasu, ki ste ga izbrali. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.

 

DS DRIVE ASSIST 2.0 izkušnje v samodejni vožnji s polsamodejno menjavo voznega pasu v ovinkih in vnaprejšnjim prikazom priporočene hitrosti glede na signalizacijo.

HIFI sistem FOCAL ELECTRA®
Privoščite si zvočne izkušnje, prežete z neprimerljivo čistim zvokom, po zaslugi izjemnega zvočnega sistema, ki zajema 14 zvočnikov in ima 690 vatov moči. Še več udobja vam nudijo večplastna stekla z zvočno izolirano folijo, ki izboljšajo zvok Hi-Fi sistema FOCAL Electra® in ustvarijo umirjeno in brezskrbno okolje.
TEHNOLOGIJA E-TENSE
Oglejte si naše poučne video posnetke za priključne hibridne modele
 
Kako deluje DS 4 E-TENSE ?
Konstrukcijska osnova in hibridni pogon zadnje generacije. Spoznajte vse prednosti vozila DS 4 E-TENSE.
Kako polniti DS 4 E-TENSE ?
V tem poučnem video posnetku si oglejte razne načine in trajanje polnjenja v teh načinih ter razne barve svetlobnih vodil, ki zasvetijo pod loputo polnilnega priključka.
Kako lahko kar najbolje izkoristite svoje priključno hibridno vozilo ?

Da boste lahko optimalno izkoristili delovanje svojega priključnega hibridnega vozila E-TENSE, vas vabimo k ogledu kratkega poučnega video posnetka, v katerem so predstavljeni ustrezni načini uporabe hibridnega načina.

 

Prisluhnite našim nasvetom, od varčevanja z gorivom do povečanega dosega, da boste lahko kar najbolje izkoristiti prednosti svojega vozila.

DS Automobiles x Free2move: prijavaOglejte si poučne video posnetke o rešitvah za polnjenje. V tem poučnem video posnetku je prikazano, kako se v aplikaciji Free2move naročite na storitev »Charge My Car«. Sledite korakom in izkoristite vse njene funkcije: iskanje prostih javnih polnilnic, ki so primerne za vaše električno ali priključno hibridno vozilo, načrtovanje potovanja in poenostavljeno plačilo. S storitvijo »Charge My Car«, do katere lahko dostopite neposredno prek pametnega telefona ali zaslona v vašem vozilu, bodo vaša potovanja še bolj enostavna, kjerkoli v Evropi se nahajate.

Polnjenje električnega ali priključnega hibridnega vozila


V tem poučnem video posnetku si oglejte, kako s funkcijo »Charge My Car« aplikacije Free2move, ki je neposredno dostopna z zaslona v vašem vozilu ali pametnega telefona, poiščete najbližjo, najvarčnejšo ali najhitrejšo polnilno postajo. Nato s kartico za polnjenje ali pametnim telefonom zaženite in zaustavite polnjenje svojega električnega vozila ali priključnega hibrida na katerikoli postaji v omrežju Free2move.

Priprava na potovanje


Sledite navodilom v tem poučnem video posnetku in se pripravite na daljše potovanje z električnim ali priključnim hibridnim vozilom s storitvijo »Charge My Car«, ki je na voljo v aplikaciji Free2move. Zagotovite si dostop do največjega evropskega omrežja polnilnih postaj in določite optimalen načrt poti, ki bo olajšal tudi najdaljša potovanja.