POJDI NA VSEBINO

PRIKLJUČNI HIBRID ZNAMKE DS

Kombinirana uporaba bencinskega in električnega pogona za naše priključne hibridne motorje E-TENSE zagotavlja moč in prožnost pri uporabi . Električni pogon je sinonim za nizke ali ničelne emisije ter ponuja tihe in dinamične faze zagona.

PREDNOSTI ELEKTRIČNEGA VOZILA

Neslišno delovanje in udobje v vožnji

Za volanom naših priključnih hibridnih vozil lahko uživate v povsem neslišni in mehki vožnji. Ob preklopu v električni način začne na vetrobranskem steklu svetiti LED dioda sinje modre barve, ki naznanja, da je vklopljen električni pogon.

Posebne storitve E-TENSE

Izkoristite storitve DS Automobiles neposredno na vašem pametnem telefonu ali v vozilu in si olajšajte vsakodnevna opravila: lokacija polnilnih postaj in načrtovanje postankov za polnjenje ali montaža polnilne postaje na domu.

Emisije

Naša vozila E-TENSE s priključnim hibridnim motorjem združuje nizke emisije in nizko porabo: od 30 gramov CO₂/km in 1,4 l/100 km (odvisno od modela). Na ta način boste lahko zapeljali tudi v tiste predele mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima.

MOČ IN OKRETNOST

Načini vožnje

Naša priključna hibridna vozila razpolagajo s štirimi načini vožnje:

V načinu HYBRIDE, ki se privzeto vklopi, lahko del časa vozite v električnem načinu, del časa pa s pogonom na notranje zgorevanje. Način, ki je uporaben tako v mestu kot tudi izven njega, vam zagotavlja optimalni izkoristek električne energije.

Način z ničnimi emisijami je idealen za vožnjo po urbanem okolju. Tako lahko prevozite več kot 65 kilometrov (po ciklu WLTP¹, odvisno od modela), ne da bi pri tem porabili eno samo kapljico bencina. Popolna tišina v vozilu, izjemna odzivnost: izkusite nove občutke.

Vklopite način SPORT in sprostite celoten potencial vašega vozila DS E-TENSE. Motor z notranjim zgorevanjem vam bo posredoval vso svojo moč, pri tem pa mu bosta pomagala še dva električna motorja. Pospeški, odzivnost: vaši užitki v vožnji bodo dosegli vrhunec.

Način za štirikolesni pogon oziroma 4WD (pri izvedenki E-TENSE 4x4) zagotavlja večjo pogonsko moč na cestah izven mesta ali na zahtevnejšem terenu. Moč motorja z notranjim zgorevanjem in električnih motorjev se homogeno razporedi med vsa štiri kolesa vozila, s čimer se izboljša oprijem vozila na vlažni, blatni, zasneženi ali ovinkasti cesti.

Regenerativno zaviranje

Zahvaljujoč našemu udejstvovanju v Formuli E in dvakratnemu naslovu prvaka, smo razvili več inovacij, med katerimi je tudi zaviranje z rekuperacijo energije. Podobno kot zavora motorja, ta funkcija med fazami upočasnitve pretvarja kinetično energijo v električno, s katero polni baterijo vašega električnega vozila.

Funkcijo lahko vklopite z enim samim pritiskom na prestavno ročico.

Funkcija E-SAVE

Funkcija E-SAVE v vaših baterijah shrani za do 30 km električne energije za kasnejšo uporabo. Ta način je posebno uporaben za predvidevanje območja z omejenim prometom, ki so rezervirana samo za »čista vozila«.

Na zemljevidu, ki je na voljo na velikem zaslonu na dotik vozila, se vam sproti prikazujejo polnilne postaje in razdalja, ki jo lahko prevozite v električnem načinu.

SUBVENCIJE IN DAVČNE UGODNOSTI

Čisto posebna obdavčenost

S priključnim hibridom lahko prihranite tudi pri registraciji. Ob nakupu novega hibridnega vozila lahko pridobite subvencijo. Vozilo s priključnim hibridnim bencinskim motorjem (PHEV) je lahko celo oproščeno plačila davka na motorna vozila.
 (HIDDEN)

Spoznajte svoje prednosti.

 

 

ECO ADVISOR WIDGET NOT AVAILABLE (HIDDEN)

Izračunajte svoje prihranke (HIDDEN)

 

 

SAVINGS CALCULATOR WIDGET NOT AVAILABLE (HIDDEN)

Izračunajte doseg

Nastavite spodnje parametre in ugotovite, koliko znaša vaš dejanski doseg

POLNJENJE

Vedno je pravi čas za polnjenje

Obstaja več načinov polnjenja baterije vašega električnega vozila. Trajanje polnjenja pa je seveda odvisno od načina polnjenja, ki ga izberete.

Vozilo lahko polnite na običajnih parkirnih mestih. Ponoči pri sebi doma, podnevi pa na primer v službi. Na daljših poteh lahko naredite krajši premor in se zaustavite na postaji za hitro polnjenje. Na ta način boste v 30 minutah polnjenja pridobili do 80 % dosega.

Naše rešitve se prilagajajo vašim potrebam

DS Automobiles vam ponuja pomoč pri izbiri in montaži rešitve za polnjenje, ki je najbolj primerna za vaše potrebe: od preproste gospodinjske vtičnice do montaže postaje Wallbox, ki vam jo nudi naš partner Free2move eSolutions.

Aplikacija MyDS

Informacije o dosegu

Z aplikacijo MyDS lahko sproti pregledujete doseg vašega priključnega hibridnega vozila. Med fazami polnjenja lahko spremljate celo hitrost in trajanje polnjenja.

Polnjenje na daljavo

S funkcijo za daljinski nadzor polnjenja lahko aplikacijo MyDS uporabljate za sprožitev polnjenja ali preklop na programsko nastavljivo polnjenje. Ta funkcija omogoča polnjenje v za vas bolj ugodnih časovnih intervalih.

Gretje in klimatiziranje na daljavo

S funkcijo za vnaprejšnje klimatiziranje potniškega prostora lahko nastavite gretje ali hlajenje vašega vozila. Funkcija je bila zasnovana za vaše udobje in vam pomaga povečati doseg vaše baterije, če se vozilo polni.