POJDI NA VSEBINO
DS 9
DS 9
Moč elegance
Priključni hibrid

Do 360 KM

MOČ

(200 KM motorja z notranjim zgorevanjem + 110 KM električnega motorja v prednjem delu in 113 KM električnega motorja v zadnjem delu)

Do 62 km

ELEKTRIČNI DOSEG

(pri kombiniranem ciklu vožnje WLTP¹ in 65 km pri mestnem ciklu vožnje)

2 ure 23 min

POLNJENJE

za polnjenje do 100 % (na stenski polnilnici)

Legendarni
Oblikovna zasnova zunanjosti: dragulj prefinjenosti

Pred kratkim nastalo limuzino s hibridnim motorjem E-TENSE smo zasnovali z namenom, da bi vam ponudili tehnološko odličnost, izjemno udobje in neprimerljivo eleganco.

 

 

SKRBNO IZDELANE PODROBNOSTI
Naša limuzina ima na pokrovu motornega prostora sabljasto letev iz giljoširane kovine »Clous de Paris«. Njena končna obdelava je tako umetniško kot tudi tehnološko dodelana po navdihu luksuznega urarstva.
KLJUKE, KI VAM ODPREJO VRATA
Presenetila vas bo čarovnija vratnih ročajev, ki se zložijo, ko se približate, in umaknejo, ko odidete.
OČARLJIV SVETLOBNI PODPIS
Za znamko DS Automobiles značilne luči DS ACTIVE LED VISION se vklopijo in oživijo takoj ob odpiranju, zadnje luči s tehnologijo 3D Full LED pa naredijo našo limuzino še bolj privlačno.

Edinstvena odličnost strokovnega francoskega znanja
Edinstvena odličnost strokovnega francoskega znanja
DS LOUNGE
Oblikovna zasnova notranjosti: utelešenje elegance
DS 9 je bil zasnovan z namenom, da bi imel vsak potnik na razpolago veliko prostora in enako stopnjo udobja. Tako prednji kot tudi zadnji sedeži imajo funkcijo za masažo in prezračevanje. Alcantara©, ki prekriva strešno oblogo, prispeva k občutku spokojnosti.
Vseprisotnost usnja
Najprestižnejši odraz naše vrhunske izdelave, notranjost OPERA je izdelana iz najboljšega napa usnja, ki prekriva celotno armaturno ploščo, sredinsko konzolo in legendarne sedeže z dizajnom paščka zapestne ure. Ta ekskluzivni podpis krasi tudi volan, ki je v celoti ovit v usnje.
Giljoširana dekoracija »Clous de Paris«
Naši mojstri so čisto vsaki končni obdelavi posvetili maksimalno natančnost po zgledu obdelave dragih kamnov. Po navdihu tehnike luksuznega urarstva upravljalna stikala krasi giljoširana dekoracija »Clous de Paris« v obliki majhnih žebljičkov s piramidalno glavo, ki se medsebojno usklajeno prepletajo.
Biserni dekorativni šivi
Naši usnjarski mojstri so po navdihu vezenja ustvarili biserne dekorativne šive, to je posebno elegantna zaključna obdelava, ki povzema obliko bisera in še izboljša videz našega usnja in notranjosti. Ta majhna podrobnost iz sveta visoke mode je postala edinstveni podpis znamke DS Automobiles.
Ura BRM R180
Ura B.R.M R180, zasnovana v partnerskem sodelovanju z družbo B.R.M Chronographes, je veličastno nameščena na armaturni plošči in se prikaže takoj ob zagonu vozila. Ura je tehnološko napredna in elegantno oblikovana, poleg tega pa ima funkcijo za samodejno nastavitev časa glede na letne čase in potovanja. 
Naslon za roke Lounge
Na sredini med zadnjimi sedeži se nahaja naslon za roke Lounge v napa usnju, ki prispeva k vsesplošnemu udobju. Na njem se nahajajo vtičnice USB in stikala za vklop masaže na zadnjih sedežih.
Usnjen volan
Pustite se očarati lepoti materialov, ki prekrivajo notranjost vozila DS 9 in še posebej našemu usnju, ki krasi armaturno ploščo in volan.
Zvočniki FOCAL Electra®
Za DS 9 so naši strokovnjaki razvili čisto poseben koncept zvočne izolacije. Poleg večplastnih stekel z zvočno izolirano folijo so mu namenili karoserijo, ki je izdelana po tehnologiji varjenja-lepljenja in odpravi vibracije, zaradi česar v notranjosti prevladuje umirjen in brezskrben ambient. To pravo mojstrovino dodatno poudari izčiščen zvok, ki ga predvaja sistem Hi-Fi FOCAL Electra® in njegovih 14 zvočnikov z močjo 515 vatov.
TEHNOLOŠKI
Ko vam najsodobnejša tehnologija stoji ob strani.
DS 9 je zasnovan z mislijo na vaše udobje in vključuje najnovejšo tehnologijo.
POVEZLJIVO VOZNIKOVO MESTO Z ASISTENTOM DS IRIS SYSTEM
Virtualno in tehnološko izpopolnjeno voznikovo mesto je opremljeno z 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo, velikim 12-palčnim sredinskim zaslonom na dotik HD in osebnim asistentom DS IRIS SYSTEM, ki zajema zaslon na dotik in glasovno prepoznavanje ter izvršuje vaše ukaze. Z eno samo kretnjo ali besedo lahko dostopate do vseh bistvenih informacij za vožnjo in udobje.
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Inteligentni sistem vzmetenja deluje v povezavi s kamero, ki se nahaja na zgornjem delu vetrobranskega stekla in na več zaznaval, s katerimi sproti skenira nepravilnosti na cestišču. V nekaj mili sekundah posreduje podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej. Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje, da vam zagotovi optimalno udobje.
DS ACTIVE LED VISION
Tehnologija DS ACTIVE LED VISION za glavni žaromet LED in tri vrtljive module upravlja več načinov osvetlitve, ki so prilagojeni vsaki vozni situaciji. Moduli delujejo sočasno in v realnem času prilagajajo kot, jakost in domet svetlobnega snopa glede na vozne razmere (vremenske razmere, svetloba). Osvetlitev se sproti ustrezno prilagaja in vam zagotavlja vidljivost z visoko ločljivostjo glede na to, ali vozite v mestu, po podeželju ali na avtocesti.
DS DRIVE ASSIST

Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili z namenom, da bi bil vozniku v pomoč na cesti in da bi mu omogočil v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. Ta sistem prilagodi hitrost in razdaljo do pred nami vozečega vozila, s krmiljenjem volana pa natančno nadzoruje smer vozila DS 9 na njegovem voznem pasu glede na voznikove nastavitve in navade. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.

Sistem upravlja tudi faze zaustavitve (do 3 sekunde) in fazo ponovnega zagona, ko se promet zgosti.

DS NIGHT VISION
Ponoči vaš DS 9 s pomočjo infrardeče kamere, ki je nameščena v prednji okrasni maski, v realnem času pregleduje cesto. Sistem lahko zazna pešce in živali na razdalji do 100 metrov, tako da lahko vnaprej predvidite nevarnost in se hitro odzovete.
DS PARK PILOT

S sistemom DS PARK PILOT je izvajanje manevrov med parkiranjem izjemno preprosto.

 

Inteligentni sistem zazna prosto parkirno mesto, ki ustreza gabaritnim meram vozila DS 9, tako da enostavno zapeljete mimo njega s hitrostjo do 30 km/h. Zahvaljujoč tej novi tehnologiji za pomoč vozilo čisto samo parkira, in to bočno ali pravokotno, brez da bi moral voznik upravljati volan ali pedala.

E-TENSE
Izkusite užitke v vožnji s priključnim hibridom

 

 

Načini vožnje
Za volanom vozila DS 9 E-TENSE imate na voljo štiri načine vožnje, ki iz baterije črpajo različno količino energije. V načinu ničnih emisij lahko opravite večino poti od doma do službe brez porabe goriva. Športni način E-TENSE izkorišča maksimalne mehanske zmogljivosti vozila DS 9 s prilagajanjem kartografije pedala za pospeševanje, menjalnika, volana in krmiljenega vzmetenja. Hibridni način samodejno upravlja razne vrste energije med vožnjo s 100 % električnim pogonom, 100 % bencinskim gorivom ali s kombiniranjem obeh vrst energije, če razmere tako zahtevajo. V načinu za udobje pa se lahko vklopi sistem DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.  Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje, da vam zagotovi optimalno udobje.
Regenerativno zaviranje
Ko upočasnite, se kinetična energija s koles pretvori v električno energijo.  S tem se doseg baterije podaljša za do 15 %.
Funkcija E-SAVE
V tem načinu lahko shranite električno energijo, da boste lahko zadnjih nekaj kilometrov poti prevozili s 100 % električnim pogonom. Na ta način boste lahko zapeljali tudi v tiste predele mesta, kjer veljajo omejitve prometnega režima.

OBČUTKI

DS 9 E-TENSE 4x4 360

Razvojno zasnovo in natančno izdelavo motorja in podvozja je nadzorovala športna ekipa DS Performance, ki je v sezonah 2019 in 2020 osvojila čisto vse možne naslove prvaka v Formuli E, zaradi česar se vozilo ponaša z izjemno lego na cesti.

Brezskrbnost v vožnji, ki jo kupci znamke DS Automobiles visoko cenijo, je z vozilom DS 9 E-TENSE 4x4 360 dosegla nove višave.

Izjemno natančna izdelava je plod brezkompromisnega ravnovesja med izjemno lego na cesti in ultimativnim udobjem.

Prednosti priključnega hibrida
Neslišno delovanje in udobje v vožnji
Uživajte v mirni in neslišni vožnji ob zagonu vozila v načinu z ničnimi emisijami.  Pri modelih DS 9 E-TENSE je tišina v vozilu še toliko bolj občutna zaradi serijsko vgrajenih zvočno izoliranih večplastnih stekel.
Emisije
Za naše modele E-TENSE sta na voljo dva motorja (250 KM in 360 KM s štirikolesnim pogonom), katerih emisije znašajo od 26 do 41 gramov CO₂/km.
Prtljažni prostor in bivalno udobje
Zahvaljujoč 2,89 metra dolgi medosni razdalji DS 9 ponuja prostoren in udoben potniški prostor, k čemur prispeva tudi elegantni naslon za roke med zadnjimi sedeži, povečinoma izdelan iz napa usnja. S 510 litri prostornine v prtljažniku je DS 9 E-TENSE eden največjih v svojem segmentu.
Posebne storitve E-TENSE
Izkoristite številne storitve znamke DS Automobiles, ki vam olajšajo vsakodnevno življenje: poiščite lokacijo polnilnih postaj in načrtujte polnjenje ali naročite montažo polnilne postaje pri sebi doma, vse to neposredno iz pametnega telefona ali vozila.
Moč priključnega hibrida
Pogonski sklop E-TENSE 4x4 360 z dvema električnima motorjema, enim spredaj in enim zadaj, zagotavlja do 360 konjskih moči za izjemne vozne zmogljivosti.
Doseg
Preklopite v način ničnih emisij.
Na doseg vašega priključnega hibridnega vozila lahko vplivajo razni dejavniki, kot so vremenske razmere, hitrost ali stil vožnje.
Hitrost
Med parametri, ki najbolj vplivajo na doseg vašega priključnega hibridnega vozila, je najpomembnejša hitrost. Če želite optimalno povečati doseg vašega vozila, vzdržujte stalno in zmerno hitrost.
Stil vožnje in relief
Vaš stil vožnje in relief okolice pomembno vplivata na doseg priključnega hibridnega vozila. Poleg tega, da izberete način Eco, ki je eden od štirih načinov vožnje, vam svetujemo, da se osredotočite na regenerativno zaviranje in umirjen slog vožnje, saj lahko s tem povečate doseg za kar 15 %.
Toplotno udobje in ogrevanje
V primeru visoke vročine ali temperature pod ničlo mora baterija zagotavljati energijo za hlajenje ali segrevanje potniškega prostora, za kar v zimskem času porabi tudi do 35 % dodatne energije. Zato je priporočljivo, da svoje priključno hibridno vozilo predhodno segrejete ali ohladite, ko je priključeno na polnilno postajo.
Izračunajte doseg
Spremenite spodnje nastavitve in si oglejte njegov doseg
Izračunajte svoj čas polnjenja
Izračunajte trajanje polnjenja glede na vašo opremo
Izkoristite prednosti montaže po meri
DS Automobiles vam ponuja pomoč pri izbiri in montaži rešitve za polnjenje, ki je najbolj primerna za vaše potrebe: od preproste gospodinjske vtičnice do montaže postaje Wallbox, ki vam jo nudi naš partner GIA SERVIS d.o.o..
Aplikacija MYDS

Informacije o dosegu

Z aplikacijo MyDS na vašem pametnem telefonu pregledujte stanje napolnjenosti ali predvideni preostali doseg v realnem času. Medtem ko se vaše vozilo polni, sta prikazani tudi hitrost in predvideno trajanje polnjenja.

Polnjenje na daljavo

S funkcijo za daljinski nadzor polnjenja lahko aplikacijo MyDS uporabljate za sprožitev polnjenja ali preklop na programsko nastavljivo polnjenje. Ta funkcija omogoča polnjenje v za vas bolj ugodnih časovnih intervalih.

Gretje in klimatiziranje na daljavo

S funkcijo za vnaprejšnje klimatiziranje potniškega prostora lahko nastavite gretje ali hlajenje vašega vozila. Funkcija je bila zasnovana za vaše udobje in vam pomaga povečati doseg vaše baterije, če se vozilo polni.
STORITVE PO MERI
ONLY YOU
Spoznajte naš program storitev po meri
Asistenca
Uživajte v brezskrbnosti z našo asistenco.

Pravno obvestilo

 

¹ Navedene vrednosti porabe goriva, emisij CO₂ in dosega so v skladu s preizkusnim postopkom WLTP, ki ga morajo za pridobitev homologacije od 1. septembra 2018 dalje opraviti nova vozila. Postopek WLTP je nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma dosedanji preizkusni postopek. Glede na to, da so preizkusni pogoji protokola WLTP bolj realni, so izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 v številnih primerih višje od vrednosti, izmerjenih po postopku NEDC. Vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in dosega se lahko spreminjajo glede na dejanske vozne razmere pri uporabi in razne dejavnike, kot so: pogostnost polnjenja, stil vožnje, hitrost, posebna oprema, opcijska oprema, tip pnevmatik, zunanja temperatura in toplotno udobje v notranjosti vozila. Za bolj podrobne informacije se lahko obrnete na vaše prodajno mesto. Za več informacij kliknite sem