DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 : PRIKLJUČNI HIBRID

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 uteleša zmogljivost in prožnost: štirikolesni pogon in 300 konjskih moči. V 100-odstotno električnem načinu pogona lahko prevozite 50 kilometrov, kar povsem zadostuje za vsakodnevne prevoze od doma do službe.

Z vozilom DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 je znamka premaknila nov mejnik po zaslugi novega priključnega hibridnega motorja. Z dvema električnima motorjema, ki sta nameščena na obeh premah in skupno razvijeta 80 kW moči, lahko v 100-odstotno električnem načinu pogona prevozite do 50 kilometrov. Za njuno napajanje skrbijo baterije najnovejše generacije, ki so zavoljo kompaktne zgradbe celic nameščene pod zadnjim sedežem, tako da ne vplivajo na prostornost notranjosti oziroma prostornino prtljažnika.

POPOLNOMA SVOBODNA VOŽNJA S TEHNOLOGIJO PHEV

Naša najnovejša priključna vozila (PHEV), kot je DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, se ponašajo s 50 kilometri električnega dosega (po preizkusnem postopku WKTP), kar povsem zadostuje za večino poti, ki jih opravite vsak dan.


Najnovejša generacija vozil se občutno loči od "nepriključnih" hibridov (HEV), ki pri 100-odstotno električnem pogonu ne ponujajo nobenega pravega dosega (največ 2 do 3 kilometre).

VSE O AVTONOMIJI PRIKLJUČNIH HIBRIDOV

Številni dejavniki lahko vplivajo na električni doseg vašega priključnega hibridnega vozila, vključno z vremenskimi razmerami in načinom vožnje. Preberite več o elementih, ki vplivajo na učinkovitost baterije  hibridnega avtomobila.

Hitrost

Hitrost je dejavnik, ki najbolj vpliva na doseg vašega priključnega hibridnega vozila. Pri nizki hitrosti izberite električni način. Na avtocestah in hitrih cestah je treba ohranjati doseg.

Slog vožnje in teren

Način vožnje in zunanji teren vplivata na doseg vašega priključnega hibridnega vozila. Poleg ekološkega načina, ki ga lahko izbiramo med različnimi načini vožnje, vas vabimo, da favorizirate eko vožnjo. Z uporabo regenerativnega zaviranja in lahke vožnje lahko prihranite do 15% porabe goriva.

Gretje in klima

Visoke temperature ali mraz vplivajo na kemične reakcije baterij. Razlika v avtonomiji, povezani z ogrevanjem, se lahko med pomladjo in zimo razlikuje do 35%. Predgrevanje avtomobila je eden najučinkovitejših načinov za podaljšanje življenjske dobe baterije pozimi in poleti.

Kaj pa če bi preklopili v način za varčevanje z energijo?

PREMAKNITE MEJE ZMOGLJIVEGA PO ZASLUGI NAŠIH TEHNOLOGIJ

Regenerativno zaviranje

Načini vožnje

Funkcija E-SAVE

Zavirajte samo zato, da napolnite baterije.Več
Izberite način vožnje, ki vam najbolj ustreza. Več
Shranite energijo za kasneje.Več

DOSEG IN POLNJENJE

Polnjenje je nujno potreben korak, če želimo v celoti izkoristiti prednosti priključnega hibridnega vozila. Popolnoma napolnjeni DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 ponuja pri 100-odstotno električnem pogonu do 50 kilometrov dosega. Ugotovite, kje in kako lahko vozilo polnite.

Naprave za polnjenje

BREZSKRBNO POLNJENJE VAŠEGA HIBRIDNEGA VOZILA

Hitro polnjenje na domu

Hitre polnilnice na poti

Polnjenje na javnem priključku

Vaša garaža postane postaja za hitro polnjenje.Več
Široko avtocestno omrežje s hitrimi polnilnicamiVeč
Po vsej državi lahko napolnite svoj avtoVeč

MyDS APLIKACIJA

Aplikacija, ki nadzoruje vse

Informacija o dosegu

Z aplikacijo MyDS lahko sproti pregledujete doseg vašega priključnega hibridnega vozila. Med fazami polnjenja lahko spremljate celo hitrost in trajanje polnjenja.

Polnjenje na daljavo*

S funkcijo za daljinski nadzor polnjenja lahko aplikacijo MyDS uporabljate za sprožitev klasičnega ali programsko nastavljivega polnjenja. Programsko nastavljivo polnjenje je koristno zlasti za organiziranje polnjenja v cenovno ugodnih časovnih intervalih.

* Funkcionalnost upravljanja na daljavo mobilne aplikacije MyDS trenetuno za Slovenijo ni na voljo.

Gretje in klimatiziranje na daljavo*

S funkcijo za predhodno toplotno klimatiziranje potniškega prostora lahko sprogramirate gretje ali hlajenje vašega vozila. Ta funkcija je izjemno pomembna za ohranitev dosega baterije, če se vozilo polni.

* Funkcionalnost upravljanja na daljavo mobilne aplikacije MyDS trenetuno za Slovenijo ni na voljo.

SPOZNAJTE PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDNEGA VOZILA

Bolj čisto in zmogljivo vozilo

Naš priključni hibrid iz leta 2019 ponuja učinkovitost in vsestranskost: nične emisije škodljivih izpušnih plinov v načinu na 100 % električni pogon in nizka poraba pri kombiniranem načinu pogona. Vse to brez vsakršnega negativnega vpliva na užitke v vožnji.

Mesto vam odpira svoja vrata

Če se boste odločili za priključnega hibrida, boste lahko brez ovir vozili po mestu, tudi kadar veljajo omejitve prometnega režima. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 je opremljen s sinje modro diodo LED, ki se nahaja na zgornjem delu vetrobranskega stekla in naznanja, da imate vklopljen električni način.

Občutno nižja davčna obveznost

Električno vozilo ali priključni hibrid: izkoristite eko subvencijo. V letu 2021 je eko subvencija za vozilo na 100 % električni pogon znašala do 4.500 €* (velja za nakup novega/testnega električnega vozila brez emisij CO2 in za vozilo, predelano na električni pogon, kategorije M1); za hibridna vozila je bila letu 2021 eko subvencija ukinjena. 

*Za možnosti subvencioniranja in višino  nepovratne finančne spodbude preverite pri uradni inštituciji ali se posvetujte s prodajnim svetovalcem DS.

Potrošili boste manj goriva.

Uporaba priključnega hibridnega vozila je cenovno ugodnejša od vozila z motorjem na notranje zgorevanje. Zaradi uporabe električnega motorja je motor na notranje zgorevanje manj pogosto obremenjen. Med vožnjo boste tako porabili manj goriva.