Tehnologije in tehnični podatki novega DS 7

TEHNOLOGIJE IN TEHNIČNI PODATKI

Spoznajte tehnologije in raziščite vse tehnične podatke novega DS 7, od njegovih mer do razpoložljivih motorjev.

TEHNOLOGIJA Brezskrbno udobje in dinamičnost

Izkoristite prednosti udobne in brezskrbne vožnje po zaslugi inovativnih tehnologij za pomoč pri vožnji, ki so jih razvile naše ekipe. Za vašo varnost in za varnost vaših potnikov bodo poskrbeli učinkoviti in inovativni sistemi.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Za vašo varnost se inteligentna prednja žarometa DS PIXEL LED VISION 3.0 prilagajata vaši okolici, da spremenita jakost osvetlitve glede na zunanje pogoje (mesto, podeželje, čas…) in usmerita svetlobo v ovinkih, s čimer izboljšata vidljivost v vogalih.

Zavoljo funkcije PIXEL lahko vozite z dolgimi lučmi, ne ga bi zaslepili potnike v vozilu, ki vozi pred vami ali ki prihaja iz nasprotne smeri.

Novi DS 7 - DS PIXEL LED VISION 3.0

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Inteligentni sistem vzmetenja deluje v povezavi s kamero, ki se nahaja na zgornjem delu vetrobranskega stekla in na več zaznaval, s katerimi sproti skenira nepravilnosti na cestišču. V nekaj mili sekundah posreduje podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej. Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje, da vam zagotovi optimalno udobje.

Novi DS 7 - DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

DS NIGHT VISION

Infrardeča kamera, ki je vgrajena v okrasno masko novega DS 7, zaznava pešce in živali na razdalji od 50 do 100 metrov in jih prikaže na digitalni armaturni plošči, tako da lahko vnaprej predvidite nevarnost in se varno odzovete. To je velika pridobitev na področju varnosti, ki vam zagotavlja umirjeno vožnjo tudi sredi noči.

Novi DS 7 - DS NIGHT VISION

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Sistem zaznaval in kamera tako podnevi kot ponoči analizirajo znake utrujenosti ali raztresenosti voznika in tudi smer vozila. V primeru nepozornosti ali nezadostne zbranosti se na digitalni instrumentni plošči prikaže opozorilo, v potniškem prostoru pa se oglasi zvočni signal.

Novi DS 7 - DS DRIVER ATTENTION MONITORING

DS DRIVE ASSIST

Sistem DS DRIVE ASSIST nudi vozniku pomoč in mu omogoča v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. To predstavlja en korak več proti avtonomni vožnji. Inovativen sistem prilagodi hitrost in razdaljo do pred nami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri vozilo DS 7 v položaj na voznem pasu, ki ga je izbral voznik. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.

Novi DS 7 - DS DRIVE ASSIST

360 Vision

Novi DS 7 je opremljen z novimi digitalnimi kamerami na prednjem in zadnjem delu, ki na velikem 12-palčnem zaslonu na dotik optimalno prikažejo posnete slike.

360 Vision je video pomoč za izvajanje vseh manevrov pri nizki hitrosti. Kamera prikaže sliko z zgornjega dela vozila in njegove okolice. Med premikanjem vozila se prikaz sproti posodablja.

Novi DS 7 - 360 Vision

Ekskluzivno Oglejte si novega DS 7 vaših sanj

1
NAZAJ NA BARVE
1
CRYSTAL PEARL
1
LACQUERED GREY
1
SAPHIRE BLUE
1
PERLA NERA BLACK
1
PLATINUM GREY
1
PEARL WHITE
1
VIENNA 18”
EDINBURGH 19”
SILVERSTONE 19”
TOKYO 20”
BROOKLYN 21”

MERE Spoznajte mere novega DS 7

ZUNANJOST

Skupna dolžina: 4593 mm
Širina zunanjosti (skupna/zložena zunanja ogledala/izstavljena zunanja ogledala): 1891 / 2098 mm
Širina zunanjosti (odprta prednja vrata/odprta zadnja vrata) bo objavljena kasneje
Višina zunanjosti (brez antene/z anteno/odprt prtljažni prostor): 1637 / 1649 mm
Prednji/zadnji previs: 925 / 910 mm

NOTRANJOST

Širina v predelu komolcev na prednjih sedežih: 1476 mm
Širina v predelu komolcev na zadnjih sedežih: 1493 mm
Število sedežnih mest: 5 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNEGA PROSTOR

Dolžina prtljažnega prostora: 942 / 2015 mm
Širina prtljažnega prostora: 1201 mm
Uporabna višina notranjosti (pod polico/do stropa): 588 mm
Prostornina: 555 litrov

Mere novega DS 7
Notranje mere novega DS 7
Notranje mere novega DS 7

Motorji, ki so na voljo za novi DS 7

Naužijte se dinamičnih zmogljivosti, ki so v popolnem sozvočju z vašo okolico po zaslugi bencinskih motorjev PureTech, priključnih hibridnih motorjev E-TENSE in dizelskih motorjev BlueHDi.

PRIKLJUČNI HIBRID

E-TENSE 360 KM s štirikolesnim pogonom
E-TENSE 300 KM s štirikolesnim pogonom
E-TENSE 225 KM

DIZELSKI

BlueHDi 130 KM s samodejnim menjalnikom

Prostoren in povezljiv Izpopolnjeno dobro počutje

ZA VAŠO BREZSKRBNOST

 

Notranjost novega DS 7 je po zaslugi velike medosne razdalje še posebej prostorna, tako da vam na vseh potovanjih zagotavlja obilo udobja in brezskrbnosti. Za še več udobja v notranjosti poskrbijo prednja sedeža s funkcijo masaže, ogrevanja ali prezračevanja, po naklonu nastavljiva zadnja sedežna klop in tehnologija DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, ki se prilagaja nepravilnostim cestišča.

#

Velika pomična panoramska streha

Naj bodo vaše izkušnje v potniškem prostoru še bolj prijetne in za svojega novega DS 7 med opcijami izberite pomično panoramsko streho. Streha, ki vsebuje eno fiksno in eno drsno pomično steklo, vam zagotavlja osvetljenost in udobje na vseh vaših potovanjih.

Brezmejna potovanja

Širok prtljažni prostor novega DS 7 lahko sprejme do 555 litrov in tako na potovanjih zadovolji vse vaše potrebe. Uporabniku prijazen prtljažni prostor z dvema kromanima pragovoma je nadvse modularen in funkcionalen, saj je opremljen s štirimi pričvrstitvenimi obročki in z bočnimi oblogami odlagalnih površin. Njegovo prostornino je možno optimalno prilagoditi po zaslugi preklopne zadnje sedežne klopi. Izvedenke E-TENSE imajo v prtljažniku poseben prostor za shranjevanje polnilnega kabla.

Izjemno senzorično udobje

Za doplačilo so za novega DS 7 na voljo večplastna stekla, ki optimalno izboljšajo zvočno izolacijo notranjosti ter tako zagotovijo še posebej prijetna doživetja vožnje, ki so zagotovilo za vašo brezskrbnost.

Storitve ONLY YOU

ONLY YOU vam ponuja pester izbor funkcij, ki so zasnovane posebej za vas in se prilagajajo vašim pričakovanjem. Izkoristite prednosti storitev, ki vam zagotavljajo brezskrbnost, mobilnost in ekskluzivnost, da boste lahko uživali v edinstvenih DS izkušnjah.

Pravni poduk

¹Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).