DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Prefinjenost prehaja na 100 % električni pogon

Z modelom DS 3 CROSSBACK E-TENSE se začenja nova doba električnih vozil. Več kot 300 kilometrov dosega po preizkusnem postopku WLTP in edinstven dizajn: inovacija znamke DS čaka na vas.

ELEKTRIČNO VOZILO Z IZJEMNIM DOSEGOM

Baterija vašega vozila DS 3 CROSSBACK E-TENSE vam zagotavlja večji doseg. Po zaslugi rekuperacije energije med zaviranjem lahko po mestu prevozite do 380 kilometrov *. S tem zmogljivim in hkrati zanesljivim vozilom bo vsako potovanje postalo izjemna izkušnja.

* Doseg je odvisen od opreme vozila, pogojev vožnje in predvsem načina vožnje.

VSE O DOSEGU VAŠEGA VOZILA

Pred vami je nov svet

Na doseg električnega vozila lahko vplivajo številni dejavniki, med katerimi so tudi vremenske razmere in vaš stil vožnje. Spoznajte elemente, ki vplivajo na učinkovitost baterije električnega vozila.

Temperatura v potniškem prostoru

Pri električnem vozilu so baterije zaradi gretja, ki se aktivira na začetku vožnje, močno obremenjene, zaradi česar se zmanjša njihov doseg. Zato je priporočljivo, da potniški prostor vnaprej segrejete ali ohladite prek aplikacije MyDS*, medtem ko je vaš DS 3 CROSSBACK E-TENSE še na polnjenju.

*Funkcionalnost moble aplikacije MyDS bo na voljo kasneje

Zunanja temperatura

Visoka vročina ali ledeni mraz močno vplivata na kemične reakcije baterij, zaradi česar ne morejo zadržati optimalno stopnjo napolnjenosti. Vozilo DS 3 CROSSBACK E-TENSE je opremljeno s toplotno črpalko, ki upravlja toplotno regulacijo baterij in omeji vpliv ekstremnih temperatur.

Stil vožnje

Če boste za volanom električnega vozila vozili z enakomerno hitrostjo, si boste zagotovili večji doseg. Izkoristite prednosti eko vožnje s pomočjo treh načinov vožnje, do katerih lahko dostopite prek izbirnega stikala.

Vaše vozilo se polni med vožnjo.

Funkcija BRAKE

Na podlagi izkušenj iz formule E smo uspeli razviti mnoge inovacije, med katerimi je tudi funkcija BRAKE. Podobno kot zavora motorja, ta funkcija med fazami upočasnitve pretvarja kinetično energijo v električno, s katero polni baterijo vašega električnega vozila. Z rekuperacijo energije med zaviranjem lahko med vožnjo po mestu lahko za do 20 % povečate doseg vašega vozila DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Funkcijo lahko vklopite z enim samim pritiskom na prestavno ročico.

Izberite način vožnje, ki vam najbolj ustreza.

Za volanom vozila DS 3 CROSSBACK E-TENSE imate na voljo tri načine vožnje, ki iz baterije črpajo različno količino energije.
V načinu eko lahko svojemu električnemu vozilu omogočite večji doseg. Nekatere funkcije, kot na primer temperatura potniškega prostora in recikliranje zraka, delujejo na nekoliko spremenjen način, da se zagotovi manjšo izgubo energije.
Način sport vam omogoča več užitkov v vožnji. Po vklopu zagotovi vašemu vozilu DS 3 CROSSBACK E-TENSE največjo moč in najvišji navor za razburljive izkušnje.
Normalni način pa nadzoruje razne parametre vozila, da vam na vsaki poti zagotovi najvišjo raven udobja.

(1) *Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP – Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014)