DS 4

ZASNOVAN ZA SVETLO PRIHODNOST.

Od 30480 € z DDV

[cle1: DS4_DESKTOP Lang:SL]
 

PREMIUM PAKET Ob nakupu avtomobila DS 4 iz zaloge vam podarimo komplet originalnih platišč DS Minneapolis z zimskimi pnevmatikami.
Ponudba velja do 30. 04. 2023 oziroma do razprodaje zalog.
* Slika je simbolična.

DS 4

MOČ

Od 130 do 225 KM

Na voljo s priključno hibridnimi motorji.

DIMENZIJE

dolžina : 4,40 metrov

širina : 1,87 metrov

višina : 1,49 metrov

PORABA / EMISIJE (WLTP KOMBINIRANI CIKEL)

od 1,4 L do 5,7 L / 100 km

od 29 g do 136 g  CO₂ / km

OSUPLJIV Povsem nova vizija avtomobila

DS 4 nas nagovarja in navdušuje s svojimi osupljivimi razmerji, karizmatičnim videzom in mišičasto postavo. V njegovi notranjosti se tehnologije obogatene resničnosti idealno zlivajo s potniškim prostorom, kjer kraljuje nadvse izčiščena oblikovna zasnova, ki je tehnološko dovršena in hkrati ergonomska.

DS 4 PREJEL NAGRADO ZA NAJLEPŠE VOZILO LETA 2022

Žirija 37. izdaje Mednarodnega avtomobilskega festivala je nagrado za najlepše vozilo leta 2022 podelila vozilu DS 4.


DS 4, ki so ga zasnovali v oblikovalskem studiu DS DESIGN STUDIO PARIS, izstopa s svojimi neverjetnimi razmerji in izjemno impozantnostjo, kar velja tako za zunanje kot za notranje površine.


Nagrada za najlepše vozilo leta je že sedma trofeja, ki jo je znamka DS Automobiles prejela v zadnjih osmih izdajah Mednarodnega avtomobilskega festivala.

TIPI MOTORJEV*

PRIKLJUČNI HIBRID

E-TENSE 225 KM

BENCIN

PureTech 130 KM s samodejnim menjalnikom

PureTech 180 KM s samodejnim menjalnikom

PureTech 225 KM s samodejnim menjalnikom

DIZEL

BlueHDi 130 KM s samodejnim menjalnikom

*Ponudba in razpoložljivost motorjev in različic modela DS 4 se lahko razlikuje od posamezne države. 

 

Spoznajte razne izvedenke vozila DS 4

Vsaka od naših izvedenk je bila zasnovana tako, da je vanjo možno vgraditi priključno hibridni motor E-TENSE 225 KM brez negativnih posledic na notranji prostor ali prostornino prtljažnika.

GRAFIČEN IN DINAMIČEN  Edinstven

DS 4

Prefinjen in karizmatičen slog

Linije vozila DS 4 ponazarjajo tekoče in izrazno gibanje po zaslugi velikih koles, atletske oblike karoserije in aerodinamičnega profila. Izklesane zadnje luči se idealno prilegajo elegantni obliki zadka za osupljivo in spektakularno identiteto.

PRODOREN POGLED

Hipnotični žarometi DS MATRIX LED VISION, povezani z dnevnimi lučmi, so kot pravi svetlobni žarki sestavljeni iz 98 LED diod, ki vozilu DS 4 zagotavljajo privlačen in prodoren pogled, ki je zapeljiv in hkrati inovativen.

DS 4

VELIČASTNA KOLESA

Vsak model platišč, ki je bil zasnovani za DS 4, je bil deležen nadvse skrbne obdelave in se ponaša s čisto svojstveno kreativnostjo. Na voljo so največ 20-palčna platišča, ki s svojo ekstravagantno oblikovno zasnovo poudarjajo hitrost in impozantno držo vozila.

DS 4

DRZNE LINIJE

Imenitne in aerodinamične linije vozila DS 4 začrtajo markanten profil, ki med drugim zagotavlja tudi nižjo porabo goriva. Izčiščen slog popestrijo vstavljive vratne kljuke, ki se idealno prilegajo linijam vozila DS 4.

DS 4

RAZNOLIKOST Izrazite svoj stil

DS 4, ki je nastal po navdihu karakteristik tako SUV-kupeja kot tudi kompaktne petvratne limuzine, je zaradi številnih možnosti za individualizacijo podobe zelo privlačen koncept. Izbor DS 4 je pridobil še dve izvedenki: DS 4 Performance Line, ki v vas vzbudi tekmovalnost in DS 4 CROSS za pustolovce.

BARVE KAROSERIJE VOZILA DS 4

1
NAZAJ NA BARVE
1
Zlata Copper
1
Bela Cristal Pearl
1
Siva Gris Laqué
1
Siva Platinum
1
Črna Perla Nera
1
Rdeča Velvet

Vse predstavljene barve karoserij in oblazinjenj so informativne narave, saj tiskarske tehnike ne omogočajo zanesljive reprodukcije barv.

 

VSA PLATIŠČA IZ LAHKE LITINE ZA DS 4

1
[cle1: SIDNEY_DS_4 Lang:SL]
20'' alu platišča SYDNEY
19'' alu platišča LIMA
[cle1: SEVILLA_DS_4_ Lang:SL]
19'' alu platišča SEVILLA
19'' alu platišča SAPPORO
19'' alu platišča FIRENZE
19'' alu platišča MINNEAPOLIS
17'' alu platišča ATHENS

* Navedene informacije so zgolj informativne narave. Pridržujemo si pravico do spremembe podatkov o ceni brez predhodnega obvestila. Pred sklenitvijo prodajne pogodbe se o modelu podrobneje posvetujte s pooblaščenim prodajalcem.

 

OBLIKOVNA ZASNOVA NOTRANJOSTI Čista eleganca našega strokovno podkovanega znanja

DS 4 vzbuja občutek izjemne izčiščenosti z zasloni, vgrajenimi v armaturno ploščo, upravljalnim stikalom E-TOGGLE, stiliziranimi stikali za električni pomik stekel in neopaznimi sredinskimi zračniki DS AIR. Na podlagi svojega strokovno podkovanega znanja so naše ekipe za izpopolnitev notranjosti izbrale edinstvene materiale, kot so kovana karbonska vlakna, jesenov les rjave barve in usnje, ki je lahko zrnasto ali napa z dizajnom paščka zapestne ure, ki velja za legendarno značilnost znamke.

POGLED 360°
Rjava notranjost OPÉRA Brun Criollo
[cle1: 2000_GALET_VIGNETTEJPG Lang:SL]
Siva usnjena notranjost Gris Galet
Črna notranjost Alcantara® Noir
[cle1: 4000_ALCANTARA_CUIR_VIGNETTEJPG Lang:SL]
Črna notranost Alcantara® Noir s sedeži v črnem usnju Basalte
[cle1: 5000_CUIR_VIGNETTEJPG Lang:SL]
Črna notranjost v usnju Noir Basalte
Črna notranjost DS Noir 
Notranjost v tkanini Tungstène s sedeži iz goste pene DS
Notranjost v tkanini Tungstène
TROCADERO
[cle1: DE_SERIE Lang:SL]
RIVOLI
[cle1: EN_OPTION Lang:SL]
CROSS RIVOLI
[cle1: EN_OPTION Lang:SL]

Notranjost Opéra v rjavi barvi Criollo s sedeži v usnju z dizajnom paščka zapestne ure

Uživajte v kakovosti naše najbolj prestižne notranjosti Opéra v rjavi barvi Criollo. Naši legendarni sedeži v napa usnju z dizajnom paščka zapestne ure, ki imajo neposredno na naslonjalih podpis DS, so na voljo s funkcijami za prezračevanje, masažo in ogrevanje, tako da vam v vseh letnih časih zagotavljajo udobje na poti.

Vrhunska imenitnost

Izkoristite pester izbor prefinjenih materialov, s katerimi lahko prekrijete notranjost vozila DS 4: tkanina Tungstène, Alcantara®, platnena tkanina DS ali usnje napa in zrnasto usnje, ki jih krasijo prestižni končni dodatki, kot na primer biserni šivi, giljoširana dekoracija clous de Paris ali jesenov les in kovana karbonska vlakna. S po meri nastavljivo ambientalno osvetlitvijo si lahko ustvarite vabljivo vzdušje, ki je po vašem okusu. 

Ogrevan volan, ki je v celoti prekrit z usnjem

Ultimativna podrobnost izvedenk z najbogatejšo opremo je volan, ki je v celoti prekrit z zrnastim usnjem in zajema funkcijo ogrevanja, ki vam ponuja najvišjo raven udobja v vožnji.

ERGONOMIJA IN PREFINJENOST Spoznajte DS E-TOGGLE in DS AIR

DS 4

Neopazen zračnik DS AIR, ki se idealno prilega armaturni plošči, ponuja inovativen sistem prezračevanja z neslišnim in hkrati učinkovitim delovanjem. Zavoljo njegove kompaktne oblike je dizajn armaturne plošče videti še bolj izčiščen in minimalističen.

Nadvse diskretno umeščeno in inovativno stikalo DS E-TOGGLE, ki je nadomestilo klasično prestavno ročico, poudarja tehnološko rahločutnost in eleganco potniškega prostora.

DS 4

Funkcija Quick Launch DS AIR 

DS 4

Z enim samim pritiskom lahko vključite funkcijo Quick Launch sredinskega zračnika DS AIR. Prezračevalni sistem sproži silovit pretok vročega ali hladnega zraka, odvisno od zunanjih vremenskih razmer, s čimer v potniškem prostoru hitro vzpostavi prijetno atmosfero. Hkrati lahko vklopite funkcijo ogrevanja ali prezračevanja sedežev (če je vaš DS 4 z njo opremljen), da si zagotovite najbolj udobno temperaturo.

DS 4

Moč zvoka

Hi-Fi sistem FOCAL Electra®

Privoščite si zvočne izkušnje, prežete z neprimerljivo čistim zvokom, po zaslugi izjemnega zvočnega sistema, ki zajema 14 zvočnikov in ima 690 vatov moči. Še več udobja vam nudijo večplastna stekla z zvočno izolirano folijo, ki izboljšajo zvok Hi-Fi sistema FOCAL Electra® in ustvarijo umirjeno in brezskrbno okolje.

 

TEHNOLOGIJA Uživajte v razburljivih in virtualnih občutkih v vožnji

DS 4 pooseblja «tehnologijo obogatene resničnosti», ki ekskluzivno združuje vrhunsko tehnologijo in obogateno resničnost. Večja učinkovitost, boljša povezljivost in več inovacij za še bogatejše izkušnje med vožnjo in za vašo varnost.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

Za intuitiven in brezskrben pregled nad cestiščem

Razširjeni prikazovalnik v višini oči ponuja virtualne vizualne izkušnje, ki so podobne kot pri obogateni resničnosti. Skozi vetrobransko steklo projicira digitalne podatke na razdalji 4 metrov v sliki z 21-palčno diagonalo, tako da so videti prikazani neposredno na cestišču in vozniku ni treba odmakniti pogleda.

DS 4

DS IRIS SYSTEM

Vaš senzorično vodeni pomočnik

DS IRIS SYSTEM je naš najnovejši informacijski eko sistem, ki velja za intuitivnega, ergonomsko oblikovanega in povsem po meri nastavljivega. Zajema osebnega pomočnika, ki deluje v povezavi z uporabniškim vmesnikom na dotik, ki prepozna tisto, kar mu poveste, tako da sistem izvede, tisto kar želite in tako kot želite.

DS 4

DS SMART TOUCH

Bližnjice na dosegu prstov

Po zaslugi sistema DS SMART TOUCH lahko z eno samo kretnjo vklopite eno izmed vaših priljubljenih bližnjic (cilj poti, stiki, avtoradio, nastavitve klimatske naprave…) brez odmika pogleda s cestišča. Zaslon na dotik, ki je idealno umeščen na dosegu roke, sledi vašim gibom in prepozna kretnje, recimo za povečanje slike, pomanjšanje slike ali pisavo.

DS 4

DS DRIVE ASSIST

Vožnja nove generacije

Sistem DS DRIVE ASSIST smo razvili z namenom, da bi vam bil v pomoč in da bi vam omogočil v kateremkoli trenutku znova prevzeti nadzor nad vozilom. DS DRIVE ASSIST regulira hitrost in razdaljo do pred vami vozečega vozila in s krmiljenjem volana natančno usmeri vozilo DS 4 v položaj na voznem pasu, ki ste ga izbrali. Namesto voznika upravlja hitrost in smer vožnje, da zagotavlja varnost in brezskrbnost za volanom.

DS DRIVE ASSIST 2.0* obogati izkušnje v samodejni vožnji s polsamodejno menjavo voznega pasu, prilagajanjem hitrosti v ovinkih in vnaprejšnjim prikazom priporočene hitrosti glede na signalizacijo.

 

 

*Na voljo kasneje.

DS 4

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Predvidite dogajanje na cesti

S pomočjo štirih zaznaval višine podvozja in treh merilnikov pospeška, ki delujejo v povezavi s kamero na vrhu vetrobranskega stekla, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION sproti prilagaja delovanje vsakega kolesa, da povsem nesilovito nastavi trdnejše ali mehkejše vzmetenje, odvisno od nepravilnosti na cestišču.

DS 4

DS NIGHT VISION

Da boste videli tisto, česar ponoči ni možno videti

Infrardeča kamera, ki je vgrajena v okrasno masko vozila DS 4, zaznava pešce in živali do razdalje 200 metrov in jih prikaže na digitalni armaturni plošči, tako da lahko vnaprej predvidite nevarnost in se varno odzovete. To je velika pridobitev na področju varnosti, ki vam zagotavlja umirjeno vožnjo tudi sredi noči.

DS 4

DODATNE TEHNOLOGIJE

Spoznajte še ostale tehnologije, ki so na voljo za DS 4.

DS MATRIX LED VISION

Sistem za zaznavanje prometa za vozilom

Inteligentna osvetlitevveč informacij
DS 4
Nikoli se ne pustite več presenetitiveč informacij
DS 4

ADML Proximity: Sistem za prostoročni dostop in zagon vozila

Ko se vozilu DS 4 približate na razdaljo dveh metrov, se samodejno odklene in ob tem se do takrat neopazne vratne kljuke izstavijo. Nato lahko svoje vozilo povsem enostavno zaženete s stikalom Start/Stop. Ko se od vozila oddaljujete, je postopek povsem enak: kljuke se zložijo in vozilo se samodejno zaklene.

Samodejno zaviranje v sili

Sistem podnevi in ponoči zaznava ovire, kot so vozila (ki vozijo v isti smeri ali so zaustavljena), pa tudi pešce, kolesarje in motorje, ki se nahajajo na vašem voznem pasu. V primeru neizogibne nevarnosti sistem voznika na to opozori z vizualnim in zvočnim signalom. Če se voznik še vedno ne odzove, se sproži samodejno zaviranje.

Prepoznavanje prometnih znakov

Predajte se optimalnemu udobju v vožnji po zaslugi tehnologije za prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in signalizacijo. Sistem odčita podatke s stalnih in začasnih prometnih znakov, ki se nahajajo ob cesti in jih nato prikaže na instrumentni plošči, da vas sproti obvešča o morebitni previsoki hitrosti. Nastavljeno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti lahko tudi spremenite, da hitrost vozila prilagodite prepoznani omejitvi.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu

Sistem Lane Keeping Assist zazna, da ste zapeljali čez črto in vas samodejno preusmeri nazaj na vaš vozni pas. Ta opcijski sistem lahko v kateremkoli trenutku izklopite, tako da čvrsto poprimete za volan ali s pritiskom na gumb priljubljenih funkcij za vožnjo.

DS 4 E-TENSE Mobilnost nove generacije

DS 4

Kombinacija električne energije in bencinskega goriva našega priključno hibridnega motorja E-TENSE z 225 konjskimi močmi ponuja dinamičnost in prožnost. Izkoristite prednosti nizkih emisij, nizke porabe goriva ter visoko zmogljivega in neslišnega zagona.

UMETNOST POTOVANJA Naj vaša najlepša potovanja postanejo v spremstvu vozila DS 4 še bolj prijetna.

DS 4
DS 4
DS 4

Popestrite svoje izkušnje DS z našim izborom prefinjenih in elegantnih izdelkov, ki smo jih zasnovali in razvili posebej za vas po najvišjih standardih in z vsem našim strokovno podkovanim francoskim znanjem.

STORITVE PO MERI

Pravni poduk

 *Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so določeni v skladu z novim globalno usklajenim preskusnem postopku za lahka vozila Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure WLTP - Uredba EU 2017/948. Od 1. septembra 2018 je postopek WLTP v celoti nadomestil nov evropski vozni cikel (NEDC). Najnovejši globalno usklajeni poskusni postopek za homologacijo vozil WLTP omogoča dostop do bolj natančnih podatkov, saj upošteva specifikacije vsakega posameznega vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2. Vrednosti ne upoštevajo zlasti uporabe in pogojev vožnje, opreme ali možnosti in se lahko razlikujejo glede na obliko pnevmatik. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov in dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le-teh lahko predpisani tudi drugi standardi. Za več informacij o uradni porabi goriva in emisijah CO2 preberite smernico Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS. št. 24-956/2014).